Sport

Simona sau Michi, asta-i întrebarea?

Ziarul de Vrancea
1 iul 2019 882 vizualizări

Cele mai bune jucătoare române se întâlnesc azi la Wimbledon, în jur de ora 15:00 * Monica Niculescu s-a calificat și ea în turul secund

Astăzi Simona Halep și Mihaela Buzărnescu se vor lupta pentru un loc în turul III al turneului de la Wimbledon. Simona Halep este o prezență constantă în fazele superioare ale turneelor de Grand Slam și se află de aproximativ cinci ani, fără întrerupere, între primele zece jucătoare ale lumii. În schimb, Mihaela Buzărnescu a ajuns la cea mai bună clasare în 2018, la 29 de ani, după rezultate fantastice. Bucureșteanca a ajuns până pe locul 20, însă accidentarea gravă suferită la gleznă în luna august a anului trecut i-au cauzat o perioadă mai slabă.

Cel mai bun rezultat al Simonei la Wimbledon la Wimbledon a avut loc în urmă cu cinci ani, în 2014, când aceasta a ajuns până în semifinalele competiției. Acolo, românca a fost eliminată de Eugénie Bouchard, scor 6-7, 2-6. În schimb, cea mai bună performanță a Mihaelei pe iarba din Marea Britanie a avut loc anul trecut, când a ajuns în turul al treilea, unde a pierdut în fața Karolinei Pilskova, scor 3-6, 7-6, 1-6. După ce a trecut de americanca Jessica Pegula, Mihaela Buzărnescu a vorbit despre confruntarea cu Simona Halep din turul secund: “Mă bucur că sunt într-un Grand Slam din nou. Iau fiecare meci în parte și încerc să mă bucur cât mai mult. Acum o întâlnesc pe Simona, e un meci așteptat de foarte mulți de mult timp. Toți ziceau că o să joc cu Simona. Iată că se întâmplă acum. Sper să fie un meci frumos și cea mai bună să câștige. Mă bucur că suntem amândouă în turul secund”.

De partea cealaltă, Simona Halep a vorbit despre planurile sale pentru turneul de la Wimbledon, ferindu-se însă să menționeze un obiectiv clar: “Scopul meu este să fiu pozitivă, totul depinde de atitudine. Am arătat luni că pot lupta până la final și să nu cedez. Dacă voi reuși asta meci de meci, voi fi mulțumită., Nu pun presiune pe mine. Sunt motivată la fiecare turneu la care joc. Vreau doar să intru pe teren și să văd cât de bună pot deveni anul acesta. Anul viitor poate voi încerca mai multe. Mă simt bine pe teren”, a spus Simona. Partida este a doua de pe terenul II, după meciul masculin dintre elvețianul Stan Wawrinka și americanul Reilly Opelka, care începe la ora 13.00.

*Ieri au debutat în turneu încă patru sportive române. Monica Niculescu a devenit a treia compatrioată calificată în turul II la Wimbledon, după o victorie poate neașteptată în fața germanei Andrea Petkovic (69 WTA), fostă componentă a primei decade a topului mondial. Monica s-a impus în 3 seturi, 2-6; 6-2; 7-5, la capătul unui meci de peste două ore de joc. Deși în primul set nu s-a regăsit și a cedat destul de clar, pierzând de trei ori pe propriul serviciu, Niculescu s-a trezit în setul al doilea pe care și l-a adjudecat de o manieră clară. În manșa decisivă, Petkovic a început mai bine, s-a desprins la 2-0 pe tabelă, dar slătineanca a revenit pe final, a înregistrat un break în plus în prelungiri și a închis cu 7-5. În turul următor va avea parte de un duel și mai tare, împotriva favoritei 21 de la Wimbledon, Elise Mertens (Belgia; 21 WTA), care a învins-o de o manieră categorică (6-2, 6-0) pe franțuzoaica Fiona Ferro. Ana Bogdan (132 WTA) avea șanse minime să triumfe în fața Johannei Konta (18), în fața suporterilor ei și pe suprafața sa favorită. Ana a ținut pasul cu mai valoroasa ei adversară doar în primul set, decis de un break în ultimul game.În setul al doilea, Bogdan se putea desprinde cu break la 1-1, dar a ratat două asemenea oportunități. De la 2-2, Konta a câștigat toate jocurile și s-a impus după o oră și 25 de minute de joc. Nici Sorana Cîrstea n-a rezistat în fața tinerei și talentatei americance Amanda Anisimova (26 WTA), care s-a impus în 85 de minute, scor 6-3, 6-3. Ultima jucătoare română care a intrat în competiție pe tabloul principal de simplu este Gabriela Ruse (176 WTA), venită din calificări, cu Julia Görges (Germania), locul 17 WTA. La fel ca și celelalte două, Gabi a făcut un prim set curajos. A realizat prima break-ul, dar experiența nemțoaicei s-a simțit, iar în setul al doilea a cedat total: scor 7-5, 6-1 pentru Julia,

Ieri a fost o zi bună și pentru deținătoarea trofeului, germana Angelique Kerber (5 WTA), dar și pentru liderul mondial, australianca Ashleigh Barty. „Angie” și-a învins fără drept apel, compatrioata, Tatjana Maria (6-3, 6-4), iar Barty a trecut de chinezoaica Zheng Saisai (43) cu 6-4, 6-2. Aseară, Maria Șarapova (80 WTA) a abandonat în fața Paulinei Parmentier (88) la scorul de 6-4, 6-7, 0-5, iar Garbiñe Muguruza (27) a fost învinsă, scor 4-6, 4-6 de către brazilianca venită din calificări, Beatriz Haddad (121). Luni seară, ultimul meci feminin a mai făcut o victimă cu ștaif, jucătoarea franceză Caroline Garcia (23 WTA), eliminată cu scorul de 4-6, 0-6 de către chinezoaica Zhang Shuai. Și concursul masculin a continuat cu surprizele, victima zilei fiind Dominic Thiem, învins cu 7-6, 6-7, 3-6, 0-6 de americanul Sam Querrey (65 WTA).

Feminin: Ajla Tomljanovic (Australia) – Daria Kasatkina (Rusia) 6-3, 6-1; Caroline Wozniacki (Danemarca) -Sara Torribes (Spania) 5-4, ab; Cori Gauff (SUA) – Venus Williams (SUA) 6-4, 6-4; Viktoria Azarenka (Belarus) – Alizé Cornet (Franța) 6-4, 6-4; Hsieh Su Wei (Taiwan) – Jelena Ostapenko (Letonia) 6-2, 6-2; Katerina Siniakova (Cehia) – Ekaterina Aleksandrova (Rusia) 2-6, 6-1, 6-1; Alison van Uytvanck (Belgia) – Svetlana Kuznețova (Rusia) 6-4, 4-6, 6-2; Barbora Strycova (Cehia) – Lesia Țurenko (Ucraina) 6-3, 6-3; Sloane Stephens (SUA) – Timea Bacsinszky (Ungaria) 6-2, 6-4;; Belinda Bencic (Elveția) – Anastasia Pavliucenkova (Rusia) 6-2, 6-3; Kristina Mladenovic (Franța) – Vitalia Diatcenko (Rusia) 7-5, 6-7, 6-2; Carla Suarez (Spania) – Samantha Stosur (Australia) 6-2, 7-5; Petra Kvitova (Cehia) – Ons Jabeur (Tunisia) 6-4, 6-2: Serena Williams (SUA) – Giulia Monticone (Italia) 6-2, 7-5.

Masculin: Corentin Moutet (Franța) – Grigor Dimitrov (Bulgaria) 2-6, 3-6, 7-6, 6-3, 6-1!; Ugo Humbert (Franța) – Gaël Monfils (Franța) 6-7, 3-6, 6-4, 7-5, 3-0 ab!; Nick Kyrgios (Grecia) – Jordan Thompson (Australia) 7-6, 3-6, 7-6, 0-6, 6-1; Roger Federer (Elveția) – George Harris (Africa de Sud) 3-6, 6-1, 6-2, 6-2; Jan-Lennard Struff (Germania) – Radu Albot (R.Moldova) 6-4, 6-3, 6-2;

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.