Sport

Simona poate reveni pe locul I

Ziarul de Vrancea
5 feb 2018 838 vizualizări

În turneele de la Doha și Dubai, Halep nu are ce pierde, în timp ce actualul lider mondial, Caroline Wozniacki are 890 de puncte de apărat * Surprinzător, daneza nu s-a înscris la Dubai, pentru a-și apăra finala de anul trecut

Simona Halep are o șansă mare de a reveni pe primul loc în clasamentul WTA. Dacă lucrurile vor decurge normal ea va face din nou rocada cu Caroline Wozniacki în vârful ierahiei mondiale. Recuperarea coroanei de lider mondial ar trebui să fie doar o chestiune de timp pentru Simona, după ce jucătoarea din Danemarca a făcut o alegere riscantă.  Caroline a făcut o alegere extrem de surprinzătoare și nu s-a înscris la turneul Premier de la Dubai (Emiratele Arabe Unite), care se va desfășura între 19 și 25 februarie! Sportiva nordică va pierde 305 puncte săptămâna respectivă, rămânând descoperită în fața Simonei, care nu trebuie să apere niciun punct în acea perioadă. Halep, aflată momentan la 349 de puncte în spatele liderului, nu și-a anunțat nici ea participarea la Dubai, însă până atunci mai este de disputat turneul de la Doha, la care românca are de asemenea un as în mânecă.

Decizia Carolinei de a nu merge la Dubai îi oferă Simonei un plan de rezervă. Halep va pleca în pole position pentru locul I la Doha (12-18 februarie), întrucât Wozniacki are de apărat și acolo 585 de puncte. În clasamentul live, constănțeanca își va devansa rivala încă din prima zi a turneului, "Caro" fiind obligată să ajungă în finală pentru a nu fi pe minus. Practic, Simona își permite chiar și un rezultat mai slab decât Caroline la Doha pentru a fi sigură de revenirea pe locul 1, care s-ar produce inevitabil în timpul turneului de la Dubai.

Wozniacki a ajuns în această situație din cauza sistemului de punctaj al tenisului profesionist, care te obligă să îți egalezi perfomanțele reușite anul precedent pentru a nu ceda puncte. Ea a disputat finala de la Doha anul trecut, apoi s-a calificat în ultimul act și la Dubai, în timp ce Halep nu a participat la niciuna dintre cele două competiții. Danezei îi va fi aproape imposibil să repete performanțele din 2017, după ce a acumulat foarte multă oboseală, inclusiv din cauza parcursului din 2018. Ea a trecut de Simona Halep în finala de la Australian Open, scor 7-6, 3-6, 6-4.

Mai există și șansa ca Wozniacki să solicite un wild card la Dubai, dar acest lucru este foarte puțin probabil, ținând cont că liderul WTA nu mai dispune de suficiente resurse fizice. Mai degrabă Simona ar putea juca la turneul din Emirate grație unei invitații, lista publicată de organizatori cuprinzând deocamdată doar șase nume din Top 10: Elina Svitolina (Ucraina, 3 WTA), Garbine Muguruza (Spania, 4 WTA), Karolina Pliskova (Cehia, 5 WTA), Caroline Garcia (Franța, 7 WTA), Angelique Kerber (Germania, 9 WTA) și Julia Goerges (Germania, 10 WTA).

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.