Sport

Simona, ne omori cu zile!

Ziarul de Vrancea
13 feb 2019 623 vizualizări

Halep s-a calificat în semifinalele turneului de la Doha, după ce a fosty condusă cu 3-5 în setul al doilea și cu 4-6 în tiebreak * ea va întâlni în semifinale pe ucraineanca Elina Svitolina, în fața căreia are palmares negativ

Simona Halep  a învins-o, ieri cu scorul de 7-6, 7-6 pe germana Julia Görges, locul 16 WTA, calificându-se în semifinalele turneului de categorie Premier de la Doha. Simona  a revenit în setul secund de la 3-5, iar în tie-break-ul acestuia de la 2-5,apoi de la 4-6, când a salvat două mingi de set. Simona Halep continuă să joace amestecat, cu momente încântătoare și prăbușiri neașteptate. În același timp, fostul lider WTA continuă să aibă ultimul cuvânt în meci și să revină atunci când este cel mai puțin de crezut. Halep a început în tempo allegro și în mai puțin de 14 minute a făcut 4-0 cu Görges, cu break-uri la 0-0 și 2-0. Germana a luat doar trei puncte în primele trei jocuri și părea o pradă ușoară pentru fostul lider WTA. Atentă și eficientă la retur pe serviciul puternic al Juliei (1,80 metri înălțime), Halep i-a tocit reverul adversarei, o lovitură ce nu este un punct forte al acesteia. Görges nu a servit grozav cu primul și a părut total depășită în aceste momente de început ale jocului, pentru că nici lovitura ei năpraznică cu dreapta nu prea și-a atins ținta. Germana a schimbat abordarea, avansând către fileu și apelând la scurte, iar evoluția ei s-a îmbunătățit. De partea cealaltă, Simona a început să nu mai găsească reverul rivalei, să-i trimită mingile mai mult către dreapta și sportiva germană și-a reglat această armă devastatoare pe care o deține. În plus, românca și-a pierdut ritmul sufocant din start, a început să serveacă slab, să greșească, mai ales cu loviturile ei favorite de rever și scorul s-a strâns ușor, ușor. La 4-1, Halep a condus cu 40-0, dar Görges a luat game-ul, pe serviciul româncei. Halep a câștigat imediat pe serviciul adversarei și a pus iar două break-uri avantaj pe tabelă. La 5-2, ea a ratat două mingi de set, la 5-3 încă una, iar Görges, cu o evoluție din ce în ce mai bună, s-a încărcat cu încredere și a egalat la 5. Setul a ajuns în tie-break, pe care Halep l-a câștigat clar, cu 7-1, după 54 de minute. În setul al doilea, Goerges a reușit break-ul la 1-1, apoi Halep nu prea s-a mai apropiat de serviciul germanei până la 5-4. Românca a avut două mingi de break la 2-3, însă Görges le-a anulat. Julia a condus cu 5-3 și 5-4, apoi Halep a deraglat serviciul german, atât de bine reglat în acest set, cu un break la 0, egalând la 5. Halep a câștigat cu emoții jocul următor, anulând o minge de break, dar și acest set a ajuns în tie-break. Görges a controlat tie-break-ul, a avut două mingi de set, dar Halep le-a anulta și s-a impus cu 8-6, după două ore și un minut.

Simona Halep va juca în semifinale cu jucătoarea ucraineană Elina Svitolina, care a învins-o ieri cu 6-4, 6-2 pe sportiva Karolina Muchova din Cehia. În întâlnirile directe, Svitolina o conduce pe Simona Halep cu 4-1. Singura victorie a româncei a avut loc în sferturile turneului de Roland Garros 2017, scor 3-6, 7-6, 6-0. Ultimul lor meci direct a fost finala de la Roma 2018, câștigat de Svitolina cu 6-0, 6-4.

Într-o altă partidă din sferturi, jucătoarea germană Angelique Kerber (6 WTA) a învins-o cu 1-6, 6-2, 7-6 pe Barbora Strycova (Slovacia).  La dublu, perechea Mihaela Buzărnescu/Alicja Rosolska (România/Polonia) a fost eliminată, scor 1-6, 2-6 în 54 de minute de către echipa Ons Jabeur/Alison Riske (Tunisia/SUA). (News.ro)

 

 

Grupele din Cupa Davis

Echipa Croației, deținătoarea trofeului, va juca în grupă cu Spania și cu Rusia în faza finală a Cupei Davis, în luna noiembrie, potrivit tragerii la sorți care a avut loc ieri/  Aceasta este prima ediție a competiției în noul format.

Componența grupelor este următoarea: Franța, Serbia, Japonia (A), Croația, Spania, Rusia (B), Argentina, Germania, Chile (C), Belgia, Australia, Columbia (D), Marea Britanie, Kazahstan, Olanda  (E), SUA, Italia, Canada F).

Faza finală a Cupei Davis va fi găzduită de Madrid, în perioada 18-24 noiembrie. Câștigătoarele grupelor și două echipe de pe poziția secundă cu cele mai bune cifre în ceea ce privește seturile câștigate (următorul criteriu este numărul de game-uri câștigate) se vor califica în sferturile de finală.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.