Sport

Simona Halep, un nou abandon

Ziarul de Vrancea
19 aug 2021 747 vizualizări

Medicii au descoperit o ruptură musculară la aductorul drept astfel că jucătoarea română s-a retras de la Cincinnati, preferând să se menajeze pentru US Open *Bianca Andreescu și Iga Swiatek au fost eliminate

Jucătoarea română de tenis Simona Halep s-a retras din turneul WTA 1.000 de la Cincinnati (Ohio) înaintea meciului din runda a doua cu americanca Jessica Pegula, din cauza unei „mici rupturi musculare” la aductorii piciorului drept. Simona Halep, care a ratat turneele de la Roland Garros și Wimbledon, dar și Jocurile Olimpice, din cauza unei rupturi musculare la gamba stângă, survenită în turneul de la Roma în mai, a fost aproape de abandon în primul tur la Cincinnati, având nevoie de îngrijiri medicale în setul al doilea al meciului cu poloneza Magda Linette, pe care l-a câștigat în cele din urmă cu 6-4, 3-6, 6-1. „Din nefericire, o scanare efectuată în cursul dimineții a arătat că am o mică ruptură musculară la aductorul drept și în consecință ar fi prea riscant să joc”, a scris Halep pe Twitter înaintea meciului său cu Jessica Pegula. Simona a precizat că se va menaja pentru a fi pregătită în vederea ultimului turneu de Grand Slam al anului, US Open, care va debuta pe 30 august, la New York.

Bianca Andreescu (8 WTA), jucătoarea canadiană de origine română, a fost învinsă ieri în turul II cu 4-6, 2-6 de către jucătoarea cehă Karolina Muchova (23 WTA). Liderul mondial, Ashleigh Barty, a trecut cu 6-4,7-6 de britanica Heather Watson și așteaptă o întâlnire cu Viktoria Azarenka, victorioasă la rândul ei în turul secund, cu 6-2, 7-5 în fața americancei Alison Riske. Azarenka a înregistrat a șaptea sa victorie consecutivă la Western & Southern Open, turneu care s-a desfășurat anul trecut la New York, din cauza pandemiei de coronavirus. Japoneza Naomi Osaka, favorita numărul 2 de la Cincinnati, a trecut în optimi, grație victoriei în trei seturi, 4-6, 6-3, 6-4, înregistrată în fața tinerei jucătoare americane Cori Gauff (17 ani). De asemenea, tunisianca Ons Jabeur a reușit să o învingă pe favorita nr. 6, poloneza Iga Swiatek, scor 6-3, 6-3.

*În turneul de dublu masculin, perechea Horia Tecău/Kevin Krawietz (România/Germania), cap de serie numărul 5, a fost învinsă cu scorul de 6-3, 5-7, 7-10 de câtre echipa Marcelo Arevalo/Fabio Fognini (El Salvador/Italia).


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.