Sport

Simona Halep preferă Olimpiada

Ziarul de Vrancea
27 dec 2019 1567 vizualizări

Sportiva numărul 1 a României menționează că retragerea sa din echipa de Fed Cup este temporară și generată doar de ambiția de a aduce țării o medalie olimpică *Mihaela Buzărnescu este și ea cu gândul la Tokyo

Căpitanul nejucător al echipei României, Florin Segărceanu, a declarat că înțelege decizia Simonei Halep de a nu juca în 2020 în Fed Cup, precizând că e normal ca ea să se concentreze pe Jocurile Olimpice de la Tokyo. „Știam de decizia ei, am discutat împreună despre această problemă. Noi o înțelegem, urmează un an greu pentru ea. Fed Cup în formula nouă este o competiție foarte dificilă și e normal ca Simona să se concentreze pe Jocurile Olimpice. Este anul în care ea poate să aducă României medalii, ceea ce e foarte important. Eu spun că tenisul românesc poate câștiga trei medalii la Tokyo”, a menționat Segărceanu, prezent la Gala Tenisului Românesc.

Jucătoarea Simona Halep a anunțat că în anul 2020 nu va evolua pentru echipa României în Fed Cup pentru a se concentra pe participarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo acolo unde speră să câștige o medalie. „După discuții multe cu echipa, am ales Jocurile Olimpice. Ca să fiu capabilă și aptă 100% în mintea mea cu pregătirea am ales să joc doar la Jocurile Olimpice și o voi face cu mândrie și cu mare onoare. A fost o decizie foarte grea pe care a trebuit să o iau, dar e cel mai bine pentru toți. Așa am hotărât împreună cu echipa de Fed Cup. Oricum sunt alături de echipă întotdeauna când joacă. Atenție, nu este o retragere de la Fed Cup, este doar an olimpic și am ales să joc la Tokyo. Jocurile Olimpice reprezintă prioritatea mea pentru că îmi doresc tare mult să câștig o medalie, de aceea voi participa la tot ce se poate, simplu, dublu și dublu mixt. Voi face totul pentru a obține un rezultat bun și să aduc o medalie țării noastre”, a spus ea.

O altă jucătoare română, Mihaela Buzărnescu a mărturisit la Gala Tenisului Românesc, că ar fi foarte fericită să participe la Jocurile Olimpice de la Tokyo de anul viitor alături de cei mai buni sportivi ai lumii. „Îmi doresc foarte mult să prind Jocurile Olimpice, este visul meu și aș fi foarte fericită să fiu prezentă la Tokyo alături de cei mai buni sportivi ai lumii. O medalie pentru noi, cei de la tenis, ar fi o minune, fie ea de bronz, argint sau aur. Orice putem aduce e binevenit pentru țara noastră. De asemenea, îmi doresc tare mult să revin în top 50 mondial”, a spus jucătoarea aflată în prezent pe locul 113 în clasamentul WTA. În vârstă de 31 de ani, Buzărnescu își dorește să joace o finală de Fed Cup cu echipa României. „Am fost foarte aproape de finala de Fed Cup anul acesta. Dar oricum, a fost un rezultat remarcabil, nu se mai întâmplase de 46 de ani să jucăm o semifinală. Toată echipa merită felicitări. Sper ca în viitor să putem repeta această performanță și chiar să jucăm și o finală. Presiune este oricând la Fed Cup pentru că este o competiție specială”, a precizat ea.

Echipa feminină de tenis a României întâlnește pe 7-8 februarie 2020, în Sala Polivalentă din Cluj, selecționata Rusiei în barajul de calificare la turneul final al Fed Cup.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.