Sport

Simona Halep pe post de coșmar

Ziarul de Vrancea
24 ian 2018 743 vizualizări

Jucând total diferit față de stilul ei obișnuit, jucătoarea română a derutat-o total pe Karolina Pliskova și a învins-o cu 6-3, 6-2 deși începutul a fost favorabil sportivei cehe. Ea joacă astăzi în semifinalele Australian Open cu germana Angelique Kerber, neînvinsă în acest an

Liderul mondial WTA, Simona Halep, s-a calificat pentru prima dată în semifinalele Australian Open, după ce a învins-o, miercuri, cu scorul de 6-3, 6-2, în 72 de minute, pe sportiva cehă Karolina Pliskova (6 WTA). Marele turneul de la Melbourne era singurul din categoria Grand Slam la care Simona nu atinsese semifinalele. Ea a mai ajuns în penultima fază la Roland Garros, în două rânduri (2014 și 2017) la Wimbledon (2014) și la US Open (2015) și a depășit-o doar în cele două turnee din capitala Franței.

Ușor imobilă și imprecisă la început, cu un serviciu slab, Simona Halep a intrat mai greu în joc, fiind condusă cu 0-3 și 30-40 pe propriul serviciu, fără ca adversara să aibă o prea mare contribuție la acest avantaj. Din acel moment, s-a produs o schimbare majoră în jocul româncei, evoluția ei devenind explozivă. Halep și-a reglat serviciul, a ajuns la toate mingile și le-a returnat către marginile terenului, punctând entuziasmant.

Practic, Halep a luat meciul pe cont propriu, iar Pliskova nu și-a mai revenit sub potopul de lovituri câștigătoare ale jucătoarei române. Simona Halep a luat nouă game-uri la rând, clar, fără multă luptă, cu excepția celui de 1-3. Setul I s-a încheiat în 37 de minute, cu 6-3. Pliskova a revenit pe tabelă abia la 0-3 în setul secund și încă o dată, la 1-4. După 6-2, în 72 de minute, Halep a învins-o a șasea oară pe Pliskova, în șapte meciuri.

"Mă bucur să fiu în semifinale, am fost și la juniori, în 2008. Este minunat să joc pe această arenă. Nu a fost cel mai bun start de meci, dar am știut că trebuie să restartez planul de joc, să nu mai ratez așa mult, să mă deplasez mai bine. Am început să deschid terenul, am servit bine, totul a mers conform planului pentru mine. Cred că sunt destul de solidă la retur, antrenez asta, e important să fac adversarul să se îndoiască în game-urile de serviciu, i-am citit serviciul de multe ori. Cu siguranță va fi un meci diferit cu Angelique Kerber, se deplasează bine, returnează solid, trebuie să domin mai mult, să joc mai bine, să fiu calmă. Vreau să mă bucur de această fază a competiției, nu mă gândesc la rezultat", a declarat Halep la interviul de pe teren.

Karolina Pliskova s-a arătat puțin înciudată de desfășurarea partidei. “Ea joacă bine mereu împotriva mea, așa că nu știu unde este problema cu adevărat. Trebuie să schimb ceva, poate data viitoare. Cred că ea doar folosește viteza mea, asta este problema. Încerc să joc rapid, dar cred că îi place asta. Ea nu are de ce să imprime niciun fel de forță loviturilor ei. Ea doar folosește viteza mea și, în final, eu sunt cea care aleargă. E fără sens", a declarat Pliskova, zâmbind, în conferința de presă de miercuri.

În penultimul act, Halep va evolua cu sportiva germană Angelique Kerber, care a trecut, tot ieri cu scorul de 6-1, 6-2, în 51 de minute, pe americanca Madison Keys (20 WTA).  Kerber este pentru a doua oară în penultimul act la Melbourne, după ce a câștigat ediția din 2016. În același an, Kerber s-a impus și la US Open.Halep și Kerber s-au întâlnit de opt ori până în prezent, fiecare impunându-se în patru partide.Însă ultimele lor meciuri au avut loc în 2016. În acel an, ele au jucat cinci partide, din care Kerber a câștigat patru.

Angelique Kerber (născută acum 30 de ani la Bremen) are 11 turnee câștigate, dintre care două de Grand Slam (AusOpen și US Open în 2016) și șapte de categorie Premier.  A ocupat locul I WTA din septembrie 2016 până în iulie 2017, timp de 34 de săptămâni. Kerber este pentru a doua oară în penultimul act la Melbourne, după ce a câștigat ediția din 2016. în același an, Kerber s-a impus și la US Open. Este neînvinsă în 2018.  Partida Halep – Kerber se joacă astăzi, nu înainte de ora 07:00 și va fi precedată de cealaltă semifinală, dintre Caroline Wozniacki (2 WTA) și Elise Mertens (37).

Tot ieri, perechea română Irina Begu / Monica Niculescu a pierdut cu 3-4, 6-4 semifinala contra rusoaicelor Ekaterina Makarova și Elena Vesnina după 85 de minute. În finală, perechea rusă va întâlni cuplul Timea Babos / Kristina Mladenovic (Ungaria / Franța) care a trecut cu 6-4, 6-2 de echipa Hsieh Su Wei / Peng Shuai (Taiwan /China)

Enigmaticul Chung și neobositul Federer

Ieri s-au disputat și ultimele două sferturi de finală ale turneului masculin. Coreeanul de 21 de ani,  Chung Hyeon (58 ATP), a câștigat în două ore și 28 de minute meciul cu cealaltă revelație a turneului, americanul Tennys Sandgren (97), scor 6-4, 6-7, 6-3. Chung este primul coreean care ajunge într-o astfel de fază la un turneu major. În schimb, deținătorul trofeului, Roger Federer s-a calificat a 14-a oară în ultimii 15 ani, în semifinalele Australian Open, după ce l-a învins cu scorul de 7-6 (1), 6-3, 6-4, pe cehul Tomas Berdych(20 ATP). Roger Federer nu a pierdut niciun set la această ediție a AusOpen. El a câștigat de cinci ori turneul de la Melbourne.În cealaltă semifinală se vor întâlni astăzi croatul Marin Cilic (6 ATP) și britanicul Kyle Edmund (49). Semifinala Federer – Chung va avea loc mâine.

În fine, mai semnalăm o prezență românească în semifinalele turneelor de la Melbourne. Este vorba de Filip Jianu (16 ani), care s-a calificat în această fază în turneul de dublu juniori, împreună cu argentinianul Tiago Tirante. În sferturi de finală, cei doi au beneficiat de retragerea echipei Naoki Tajima/Aleksei Zaharov (Japonia/ Rusia, nr. 3), astfel că vor fi odihniți la meciul de joi, cu nemții Rudolf Molleker și Henri Squire, care îi poate duce în finala turneului.

Întâlnirile Halep – Kerber (4-4)

2009, St. Raphael (tur I): 5-7, 6-2, 7-5 Halep

2014, Doha (finala): 6-2, 6-3 Halep

2015, Montreal  (tur II): 6-3, 5-7, 6-4 Halep

2016, Cluj (Fed Cup): 6-2, 6-2 Kerber

2016, Wimbledon (sferturi): 7-5, 7-6 Kerber

2016, Toronto (semi): 6-0, 3-6, 6-2 Halep

2016, Cincinnati (semi): 6-3, 7-4 Kerber

2016, Singapore (TC): 6-4, 6-2 Kerber

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.