Sport

Simona Halep, obiect de tenis politic

Ziarul de Vrancea
11 iun 2018 677 vizualizări

Organizarea evenimentului de prezentare a trofeului de la Roland Garros la Arena Națională a născut divergențe între Primăria Capitalei și opoziția politică

Președintele Federației Române de Tenis, George Cosac, a declarat, ieri, pentru News.ro, că Simona Halep nu a cerut să se desfășoare într-un loc anume evenimentul în cadrul căruia va prezenta trofeul câștigat la Roland Garros. “M-a sunat aseară Cosmin Hodor, responsabil cu PR al Simonei și m-a rugat dacă putem să ne implicăm să organizăm un eveniment în cadrul căruia să prezinte trofeul. Dar este exclus ca Simona Halep să fi cerut un loc anume, așa cum s-a speculat. Am convenit că Arena Națională este cel mai potrivit loc, evenimentul se poate desfășura în siguranță și nu ar fi ceva organizat în viteză. Asta e tot. Dacă Simona Halep ar fi cerut să organizăm evenimentul pe acoperișul Casei Poporului am fi încercat să-l organizăm acolo, dar nu a cerut. Exact ca la noi, noi nu putem să ne potolim, tot timpul trebuie să fie agitație pentru ceva. Eu regret aceste discuții, dar, încă o dată, Simona Halep nu a cerut un loc anume pentru organizarea acestui eveniment”, a declarat Cosac. Reprezentanți ai opoziției politice susțin că Primăria Capitalei a refuzat solicitarea Simonei Halep de a se întâlni cu fanii într-o piață din București, oferindu-i în schimb posibilitatea de a prezenta trofeul câștigat la Roland Garros pe scările exterioare ale Arenei Naționale, acuzând că, în timp ce în alte țări sunt organizate evenimente spectaculoase pentru marii campioni, la noi Primăria Capitalei se mobilizează exemplar pentru mitingul PSD.

După ce inițial municipalitatea a anunțat că evenimentul dedicat Simonei Halep va avea loc la Arena Națională, în fața intrării VIP, Municipalitatea a revenit cu noi precizări ieri dimineață, spunând că ceremonia va avea loc pe stadion.  Reprezentanții instituției mai spun că au stabilit împreună cu Federația Română de Tenis că Arena Națională reprezintă cea mai potrivită locație și că nu s-a pus niciodată problema ca evenimentul să fie organizat în altă parte. De asemenea, municipalitatea acuză că evenimentul acesta este folosit ca instument politic pentru a denigra instituția.

Spectacol cu dedicații muzicale

La spectacolul de pe Arena Naționaală au participat 20.000 de oameni. Simona a venit îmbrăcată în echipamentul cu care a jucat finala de la Roland Garros. Ea a fost însoțită de primarul general al Capitalei, Gabriela Firea. Aceasta a fost huiduită copios în momentul în care a urcat pe scenă alături de jucătoarea de tenis și i-a înmânat acesteia cheia Municipiului București.  Apoi au fost invitați pe scenă Ilie Năstase și președintele FRT, George Cosac, moment în care Simona Halep a spus: "Ilie Năstase a câștigat două Grand Slam-uri. Sper să-mi dea din puterea lui să mai căștig și eu unul". Ilie Năstase a replicat: "Sunt foarte mândru de Simona, și eu am trecut prin aceeași situație, am jucat trei finale, înainte să iau un Grand Slam. O felicit pe ea și pe părinți, că federația mai puțin a ajutat-o. O felicit că a avut răbdare, pentru că acum au venit și trandafirii, adică victoriile", a declarat Ilie Năstase. S-a cântat imnul național, în interpretarea Monicăi Anghel și a lui Marcel Pavel, ambii făcându-i dedicații muzicale Simonei. Monica Anghel i-a interpretat melodia “Simply The Best” a Tinei Turner, iar Pavel a cântat celebra arie “Nessun dorma” (Vincero) din opera Turandot de Puccini.  Simona Halep, locul I WTA, a câștigat, sâmbătă, turneul de la Roland Garros, după ce a învins-o, în finală, cu scorul de 3-6, 6-4, 6-1, pe americanca Sloane Stephens, locul 10 WTA. în urma acestui succes, primul din carieră la un grand slam, Halep a devenit prima jucătoare română care câștigă un "major", după Virginia Ruzici, care s-a impus, în 1978, tot la French Open.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.