Sport

Simona Halep debutează marți

Ziarul de Vrancea
23 aug 2019 1218 vizualizări

A patra favorită a turneului joacă în primul tur de la US Open cu americanca Nicole Gibbs, care a avut mari probleme medicale în acest an * Ana Bogdan este a cincea româncă pe tabloul principal la Flushing Meadows

Ultimul turneu de Grand Slam al anului 2019, US Open, începe astăzi pe terenurile de la

Flushing Meadows. Pe tablourile de simplu sunt prezente cinci jucătoare române, plus Marius Copil în turneul masculin. Singura româncă venită din calificări a fost Ana Bogdan (147) care a învins-o, vineri, cu 6-1, 6-3 în 52 de minute pe bulgăroaica Isabella Șinikova (217). Ana va evolua chiar azi, de la ora 18:00, cu jucătoarea britanică Harriet Dart (140 WTA, 23 de ani), de asemenea, venită din calificări. Și Simona Halep, cap de serie numărul 4, și-a aflat prima adversară. Ea va fi Nicole Gibbs (135), din SUA. Americanca de 26 de ani a mai jucat o dată cu Simona Halep, anul trecut, în turul I al turneului de la Shenzhen, când românca s-a impus cu 6-4, 6-1. Partida va avea loc pe arena Louis Armstrong, a doua ca mărime de la Flushing Meadows. Întâlnirea este programată marți, după ora 20.00, după un meci de simplu -masculin, Stefanos Tsitsipas - Andrei Rublev, care începe la ora 18.00. Nicole Gibbs, adversara Simonei Halep în turul I al US Open, a suferit de cancer la glandele salivare, fiind operată cu succes în luna mai. Ea a anunțat, la 14 mai, că suferă de o formă rară de cancer și din acest motiv nu va evolua în acest an la turneul de la Roland Garros (26 mai - 9 iunie). Sportiva nu a participat nici la Wimbledon, preferând să revină pe teren la un turneu ITF, la Honolulu, la care a ajuns în finală, în luna iulie. Ea a jucat apoi în calificări la Toronto și în turul I al unui alt turneu ITF, la Vancouver, pierzând de fiecare dată în turul I. Gibbs este pe locul 135 WTA în acest moment, dar în 2016 a fost pe locul 68 WTA, cea mai bună clasare din carieră. Dacă va trece de turul I, Simona Halep va juca în manșa a doua cu Katerîna Kozlova din Ucraina (74 WTA), sau cu o altă jucătoare venită din calificări, tot o americancă, Taylor Townsend (116).

Partida va avea loc pe arena Louis Armstrong, a doua ca mărime de la Flushing Meadows. Întâlnirea este programată marți, după ora 20.00, după un meci de simplu -masculin, Stefanos Tsitsipas - Andrei Rublev, care începe la ora 18.00. Nicole Gibbs, adversara Simonei Halep în turul I al US Open, a suferit de cancer la glandele salivare, fiind operată cu succes în luna mai. Ea a anunțat, la 14 mai, că suferă de o formă rară de cancer și din acest motiv nu va evolua în acest an la turneul de la Roland Garros (26 mai - 9 iunie). Sportiva nu a participat nici la Wimbledon, preferând să revină pe teren la un turneu ITF, la Honolulu, la care a ajuns în finală, în luna iulie. Ea a jucat apoi în calificări la Toronto și în turul I al unui alt turneu ITF, la Vancouver, pierzând de fiecare dată în turul I. Gibbs este pe locul 135 WTA în acest moment, dar în 2016 a fost pe locul 68 WTA, cea mai bună clasare din carieră. Dacă va trece de turul I, Simona Halep va juca în manșa a doua cu Katerîna Kozlova din Ucraina (74 WTA), sau cu o altă jucătoare venită din calificări, tot o americancă, Taylor Townsend (116).

Celelalte românce vor evolua în turul I după următorul program:Astăzi după ora 19.30, Monica Niculescu (105), va da piept cu Daiana Iastremska din Ucraina (33). Meciul este pe terenul 4, după o altă întâlnire feminină, care începe la ora 18.00. În noaptea de marți spre miercuri, Sorana Cîrstea (106) va juca în prima manșă cu Katerina Siniakova din Cehia (38). Acesta este ultimul meci de pe terenul 11, după două partide masculine și una feminină (marți, ora 18.00, primul meci). Tot marți, de la ora 18.00, Mihaela Buzărnescu (136), va evolua împotriva germanei Andrea Petkovic (89). De asemenea, în programul de marți este și partida masculină dintre Marius Copil (96 ATP) și francezul Ugo Humbert (62). Acest meci este al treilea de pe terenul 8, după o altă partidă masculină de simplu și una feminină, meciuri ce încep la ora 18.00. „Derbiul” turului I, întâlnirea dintre americanca Serena Williams, locul 8 WTA, și rusoaica Maria Șarapova, locul 87 WTA, va avea loc marți, de la ora 02.00, pe arena centrală de la Flushing Meadows, Arthur Ashe.

Finalele săptămânii: Magda Linette (Polonia) – Camila Giorgi (Italia) 5-7, 7-5, 6-4 la Bronx-New York; Hubert Hurkacz (Polonia) – Benoît Paire (Franța) 6-3, 3-6, 6-3 la Winston-Salem.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.