Sport

Simona Halep cea zgârcită

Ziarul de Vrancea
26 ian 2020 976 vizualizări

*După ce a eliminat-o și pe belgianca Elise Mertens de la Australian Open, românca a rămas singura jucătoare de la Australian Open care nu a cedat vreun set până acum *Ea va juca mâine cu estona Anett Kontaveit, pentru un loc în semifinale

Simona Halep a învins-o, ieri, cu scorul de 6-4, 6-4, pe belgianca Elise Mertens (17 WTA), calificându-se pentru a patra oară în sferturile de fnală ale Australian Open. În urma acestui rezultat, Halep va urca pe locul 2 WTA, după competiția de la Melbourne.

Un meci greu a avut Simona Halep pe „Rod Laver Arena”, chiar dacă victoria înregistrată, din nou în două seturi, precum toate partidele jucate de ea la AusOpen 2019 ar arăta altceva. Ea a câștigat o dispută dură, cu mintea și inima, cu un efort deosebit și cu o tactică potrivită. Precizia, condiția fizică optimă și serviciul au fost atuurile Simonei Halep. Ea s-a postat în defensivă în partida cu Mertens, lăsându-i inițiativa adversarei. Iar jucătoarea belgiană a atacat din start, a schimbat des și repede direcția minigii și a căutat tot timpul să puncteze decisiv. Românca a așteptat-o cu o apărare exactă, și-a cântărit atent execuțiile, mai ales la retur și a penalizat-o pe rivală atunci când a trebuit. Mertens a fost spectaculoasă în evoluție, dar rispitoare cu punctele, spre deosebire de Halep, care a dat dovadă de cele mai multe ori de o precizie chirurgicală. Cu un serviciu la cote înalte, sportiva română a jucat inteligent, precis, cu un efort generos. Însă ea nu a fost tot meciul așa. În setul al doilea, în care avea un avantaj considerabil, 3-0, cu două break-uri, românca și-a mai pierdut din luciditate, iar Mertens, o jucătoare care cedează greu, a reintratv în partidă. Din fericire, campioana română nu și-a pierdut stabilitatea psihică și avut ultimul cuvânt împotriva tenacei jucătoare belgiene. Simona Halep a reușit break-ul în setul I la scorul de 1-1, dar după ce a condus cu 3-1 a fost egalată și întrecută de adversară, 3-4, în cea mai bună perioadă de joc a acesteia din urmă. Cu multă muncă, fostul lider WTA a pus apoi game după game pe tabelă, șase la rând. După primele trei, a închis primul set cu 6-4, în 50 de minute. În setul al doilea, Halep a condus cu 3-0, după două break-uri, dar și-a redus apoi concentrarea și Mertens a revenit în joc, apropiindu-se la, 2-3. Elise a reușit egalarea la 4 și apoi a rezistat la patru mingi de break ale jucătoarei române. Halep a reușit până la urmă să obțină prețiosul break, de 5-4, și să închidă partida, tot cu 6-4, după o oră și 37 de minute de joc.

În continuare, Simona va juca mâine, cu jucătoarea estonă de 24 de ani Anett Kontaveit (31 WTA). Sportiva baltică, care a bătut-o anterior măr pe una dintre favorite (Belinda Bencic) a avut nevoie de două ore și 42 de minute pentru a depăși speranța poloneză Iga Swiatek (56 WTA), scor 6-7, 7-5, 7-5. Kontaveit era aproape să scape victoria. Ea a condus cu 5-1 în setul decisiv, dar a fost egalată. În cele din urmă, estona a reușit să se califice pentru prima dată în carieră în sferturile de finală ale unui turneu de Grand Slam, Simona Halep a câștigat cele două partide anterioare disputate cu Kontaveit, ambele în 2017, scoruri 6-2, 6-4, în sferturi, la Roma, și 6-3, 6-0, în turul al doilea, la Miami.

Tot pe partea de tablou a Simonei Halep, spaniola Garbiñe Muguruza pare aproape de neoprit, după ce a escaladat vârful african Kilimandjaro și a luat-o drept sfătuitoare pe fosta glorie Conchita Martinez. Muguruza a făcut ieri o nouă „victimă” după Elina Svitolina, învinsă în șaisprezecimi. Garbiñe a depășit-o pe olandeza Kiki Bertens (10 WTA) cu 6-3, 6-3 după 68 de minute de joc. Este pentru a doua oară când Muguruza accede în sferturi la Australian Open, după ce a mai jucat în această fază și în 2017. Iar ca tacâmul surprizelor să fie complet pe tabloul feminin, și Angelique Kerber (18 WTA) a fost eliminată, scor 7-6, 6-7, 2-6 (două ore și 37 de minute) de către rusoaica Anastasia Pavliucenkova (30 WTA), care anterior, o scosese din cursă pe a doua favorită Karolina Pliskova. Astfel, tabloul sferturilor feminine este complet: Ashleigh Barty – Petra Kvitova, Sofia Kenin – Ons Jabeur (astăzi), Anett Kontaveit – Simona Halep, Garbiñe Muguruza – Anastasia Pavliucenkova (mâine).

În optimile de finală ale probei de dublu feminin, perechea româno-niponă Monica Niculescu / Misaki Doi a fost eliminată de surorile taiwaneze Chan (Hao Ching și Latisha), scor 6-7, 4-6.

Tot ieri s-au disputat și ultimele meciuri din optimi pe tabloul masculin. Surpriza a fost realizată de elvețianul Stanislas Wawrinka (15 ATP), fost câștigător la Melbourne. „Stan the Man” l-a învins după trei ore și 25 de minute pe favoritul numărul 4, rusul Daniil Medvedev, scor 6-2, 2-6, 4-6, 7-6, 6-2 la capătul unui meci despre care se poate spune că Wawrinka a „murit și a înviat”.Un alt meci așteptat s-a încheiat cu victoria clară a austriacului Dominic Thiem (5 ATP) în fața francezului Gaël Monfils, scor 6-2, 6-4, 6-4. Germanul Alexander Zverev a administrat rusului Andrei Rublev (17) prima înfrângere din acest an (cu un triplu 6-4), iar meciul cel mai spectaculos a fost cel dintre liderul mondial, Rafael Nadal și favoritul gazdelor, năbădăiosul Nick Kyrgios (23 ATP). Chiar dacă s-au jucat doar patru seturi, meciul a durat trei ore și 38 de minute și s-a încheiat cu victoria lui Rafa cu scorul de 6-3, 3-6, 7-6, 7-6. Astfel,

Germanul Alexander Zverev, locul 7 mondial, s-a calificat în sferturi la Australian Open, programul sferturilor finală ale Australian Open pe tabloul de simplu masculin, arată astfel Tennys Sandgren – Roger Federer, Milos Raonic – Novak Djokovic (astăzi), Rafael Nadal- Dominic Thiem, Stanislas Wawrinka – Alexander Zverev

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.