Sport

Simona Halep a pornit cu dreptul

Ziarul de Vrancea
31 ian 2021 888 vizualizări

Ea a învins-o pe rusoaica Potapova în turul II la Melbourne și își așteaptă adversara din optimi

Simona Halep a învins-o, ieri cu scorul de 6-4, 6-4, pe rusoaica Anastasia Potapova (101 WTA), calificându-se în optimile de finală ale turneului de categorie WTA500 Gippsland Trophy de la Melbourne. Meciul a început cu trei break-uri consecutive. Halep a obținut două, apoi cele două sportive și-au fructificat serviciul până la finalul setului.Actul al doilea a fost mult mai complicat pentru Halep. Jucătoarea rusă de 19 ani a condus cu 3-1, după un break în game-ul al patrulea. Simona Halep nu a cedat, a jucat din ce în ce mai bine și a câștigat cinci din următoarele șase jocuri punând capăt meciului, după o oră și 22 de minute.Simona a evolua în turul al doilea cu învingătoarea din partida Laura Siegemund (Germania, 51 WTA) -- Destanee Aiava (Australia), 218). Siegemund a trecut în primul tur de românca Monica Niculescu (147 WTA), scor 7-5, 6-4, după un meci care a durat aproape două ore.Ayava a învins-o cu scorul de 6-1, 4-6, 6-4 pe franțuzoaica Chloe Paquet (187).

Eliminate la simplu, Monica Niculescu și Patricia Țig s-au calificat în optimi la dublu, după victoria cu scorul de 5-7, 6-3, 10-6 în fața perechii Caroline Garcia/Nadia Podoroska (Franța/Argentina). În faza următoare, învingătoarele vor da piept cu cuplul Andreja Klepac/Elise Mertens (Slovenia/Belgia).În schimb, Irina Begu și chinezoaica Wang Qiang au pierdut cu 2-6, 3-6 în fața echipei Laura Siegemund/Vera Zvonareva (Germania/Rusia).

*La turneul Yarra Valley Classic, la care astăzi va juca Ana Bogdan în turul II cu liderul mondial, Ashleigh Barty, perechea română Andreea Mitu/Raluca Olaru a pierdut cu scorul de 3-6, 4-6 în fața cuplului Arantxa Rus / Tamara Zidansek (Olanda / Slovenia).

*În fine, la Melbourne mai pornește un turneu WTA 500, „ Grampians Trophy” rezervat jucătoarelor care au fost nevoite să efectueze o carantină strictă, pentru că au călătorit cu avioane charter în care au fost înregistrate cazuri de infectare cu noul coronavirus la sosirea la Melbourne.La acest turneul, Sorana Cîrstea va juca în primul tur cu americanca Alison Riske (26 WTA). Principala favorită a competiției este Bianca Andreescu,locul 8 WTA.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.