Sport

Meci chinuitor cu final exploziv

Ziarul de Vrancea
14 mar 2018 951 vizualizări

Simona Halep s-a calificat în semifinalele turneului de la Indian Wells după o victorie grea împotriva Petrei Martic și o va reîntâlni diseară pe japoneza Naomi Osaka

Simona Halep s-a calificat, ieri, pentru a treia oară în semifinalele turneului de la Indian Wells, după ce a învins-o, cu 6-4, 6-7, 6-3, pe croata Petra Martic (51 WTA). Simona Halep a controlat prima parte a meciului cu Petra Martic, dar a fost la un pas să-l scape din mână. Halep a început agresiv, cu serviciu sigur, mai ales primul, cu puține greșeli neforțate. De partea cealaltă, Martic a fost cu erorile, destul de multe în primul set. Însă croata a "apăsat" foarte tare pe lovituri în debutul setului secund și a preluat inițiativa. O perioadă din această parte a meciului, Halep nu a avut soluții și a fost ținută la distanță de rivală. Românca a trimis mingi scurte, penalizate prompt de puternicele lovituri ale adversarei, și a așteptat prea mult ca greșeala să vină din partea cealaltă a fileului. Simona Halep a ales soluții proaste din poziții bune și a ratat multe mingi de break. S-a enervat, s-a grăbit, dar nu a cedat și a întors un decisiv de la 1-3. Setul I a fost jucat în primul game al meciului, în care Simona a reușit break-ul, păstrat cu servicul până la final, scor 6-4, după 39 de minute. Setul al doilea putea începe la fel de bine pentrul liderul WTA, dar Simona a ratat două mingi de break, iar Martic nu a făcut la fel în game-ul următor și a fructificat prima ei minge de break din meci. Croata a ridicat scorul la 3-0, apoi s-a distanțat la 5-2. La 4-1, croata a chemat asistență medicală, acuzând probabil o răceală. Adversara Simonei Halep nu a menținut ritmul din prima parte a setului, iar românca revenit cu trei jocuri câștigate la rând, cu break la 4-5. Setul a ajuns în tie-break și din nou Martic a condus cu 5-2. Halep a egalat, a ratat o minge ușoară și a pierdut apoi setul, 6-7, după o oră și 35 de minute. Decisivul a avut o primă parte asemănătoare cu setul anterior. La 1-0, Halep a ratat trei mingi de break, iar Martic a câștigat în game-ul următor pe serviciul jucătoare române. La 1-2, sportiva din Constanța a mai ratat o minge de break, iar scorul a devenit 1-3. Dar energia rivalei s-a scurs pe măsură ce meciul avansa către final, iar Simona Halep a câștigat următoarele cinci jocuri la rând, impunându-se cu 6-3, după două ore și 23 de minute. "A fost foarte dificil de jucat azi din cauza vântului. Ea are un joc greu, pentru că mixează slice-ul,  top-spin-ul, mingea sare mult din serviciul ei și este dificil să returnezi. Dar am luptat până la final și probabil că de aceea am câștigat. De fapt, nu știu cum am câștigat, dar am câștigat. Am fost puțin frustrată, pentru că vântul nu ne-a dat ritm și a fost greu să stai concentrat la fiecare minge, mingea se mișca... Dar am luptat și de aceea am câștigat și sunt aici pentru că am refuzat să pierd", a declarat Simona la interviul de pe teren. 

În prima semifinală, Simona o va întâlni pe japoneza Naomi Osaka (44 WTA), care a realizat o nouă surpriză învingând-o fără drept de apel pe favorita numărul 5, Karolina Pliskova cu 6-2, 6-3, într-o oră și 18 minute. Ea a ajuns pentru prima dată în semifinale la Indian Wells. Naomi (20 de ani, 1,80 metri) este fiica unui haitian și a unei japoneze, are o soră mai tânără, Mari, care joacă și ea tenis și locuiește în Florida. În tururile anterioare Osaka le-a eliminat, rând pe rând, pe Maria Șarapova, Agnieszka Radwanska, Sachia Vickery (SUA) și Maria Sakkari (Grecia).  Simona Halep și Naomi Osaka au mai fost adversare de trei ori, de fiecare dată câștigătoare fiind românca: în 2016 la Roland Garros (4-6, 6-2, 6-3, turul II) în 2017 la Miami (6-4, 2-6, 6-3, turul II)  și în 2018 la Australian Open (6-3, 6-2, optimi). Celelalte partide din sferturile de finală feminine, Angelique Kerber – Daria Kasatkina și Venus Williams – Caroline Garcia, s-au disputat noaptea trecută.

Rezultate din optimile de finală ale turneului masculin: Borna Coric (Croația) – Taylor Fritz (SUA)  6-2, 6-4, 6-7; Chung Hyeon (Coreea de Sud) – Patricio Cuevas (Uruguay) 6-1, 6-3; Philipp Kohlschreiber (Germania) – Pierre-Hugues Herbert (Franța) 6-4, 7-6; Kevin Anderson (Africa de Sud) – Pablo Carreño (Spania) 4-6, 6-3, 7-6; Roger Federer (Elveția) – Jérémy Chardy (Franța) 7-5, 6-4; Juan Martin del Potro (Argentina) – Leonardo Mayer (Argentina) 3-6, 7-6, 6-3; Sam Querrey (SUA) – Feliciano Lopez (Spania) 6-3, 6-4. Canadianul Milos Raonic s-a calificat în sferturi prin retragerea lui Markos Baghdatis (Cipru). Programul sferturilor: Coric – Anderson, Federer – Chung, Del Potro –Kohlschreiber, Querrey – Raonic.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.