Sport

Simona este forțată la odihnă

Ziarul de Vrancea
1 oct 2018 437 vizualizări

Numărul 1 mondial, poate rata Turneul Campioanelor, după ce a fost diagnosticată cu hernie de disc * ea a anunțat că nu se va opera și va face tratament și recuperare * în marile turnee din Asia, n-a mai rămas în această săptămână nici picior de român

Simona Halep riscă să rateze ceea ce a mai rămas din sezonul 2018 și, în concluzie, să piardă locul I în lume. Simona a anunțat într-o postare pe Twiter că a făcut un RMN și i s-a descoperit o hernie de disc. “Voi discuta cu medicii mei în următoarele zile", a scris Simona Halep. Ea a revenit ulterior cu precizări, menționând că nu se pune problema unei operații, ci a unui tratament ce va consta în exerciții și fizioterapie. Simona Halep, locul 1 mondial, a abandonat, duminică, în meciul cu Ons Jabeur, din primul tur de la China Open, sportiva română retrăgându-se după primul set, din cauza problemelor fizice. Halep a abandonat după primul set, câștigat de sportiva tunisiană, scor 6-1. În urmă cu o săptămână, Simona Halep a fost învinsă, cu scorul de 0-6, 5-7, de către Dominika Cibulkova (Slovacia), , în turul al doilea al Wuhan Open, fază în care românca a fost acceptată direct. Simona Halep a acuzat dureri la spate și la coapsa stângă, solicitând de mai multe ori ajutor medical. în ciuda acestor probleme, ea a ținut să ducă întâlnirea până la capăt.

Chiar dacă nu va fi operată, Simona poate fi supusă de către medici unei perioade de recuperare îndelungată, care ar putea să-i pericliteze șansele de participare la turneul de sfârșit de an, de la Singapore.

* Ieri, la Beijing, au mai picat două jucătoare importante. În primul rând, Jelena Ostapenko (12 WTA), a fost învinsă la un scor neverosimil de către chinezoaica Wang Qiang (28 WTA): 0-6, 0-6 în 58 de minute. Sportiva în vârstă de 21 de ani a suferit în urmă cu două săptămâni o afecțiune la încheietura mâinii. Jelena a crezut că se simte mai bine, dar durerea a persistat, după cum a spus ea la finalul partidei. În meciul de închidere al galei, jucătoarea din Belarus, Arîna Sabalenka (16) a trecut de spaniola Garbiñe Muguruza (ajunsă doar cu un loc mai sus!) cu 7-5, 6-4. Sabalenka a înregistrat a șaptea victorie la rând, după ce s-a impus la Wuhan, săptămâna trecută,. Naomi Osaka defilează în capitala Chinei: învingătoarea de la US Open s-a impus cu 6-1, 6-0 în fața americancei Danielle Collins. Alte rezultate de ieri: Anett Kontaveit (Estonia) – Laura Siegemund (Germania) 2-6, 6-3, 6-2; Sloane Stephens (SUA) – Zheng Saisai (China) 6-1, 6-3; Dominika Cibulkova (Slovacia) – Daria Gavrilova (Australia) 6-3, 6-3; Katerina Siniakova (Cehia) – Aleksandra Krunic (Serbia) 7-6, 6-2; Kiki Bertens (Olanda) – Kirsten Flipkens (Belgia) 6-1, 6-1; Angelique Kerber (Germania) – Carla Suarez (Spania) 7-6, 6-1; Caroline Garcia (Franța) – Polona Hercog (Slovenia) 7-6, 6-3.

* Veștile primite de la Simona Halep n-au fost suficiente, tenisul românesc a trăit o zi proastă  în Asia.  La dublu feminin de la Beijing, româncele Mihaela Buzărnescu și Monica Niculescu au cedat într-un mod neverosimil (scor, 6-4, 4-6, 9-11) meciul cu perechea Alicja Rosolska / Abigail Spears (Polonia / SUA) după ce au condus cu 9-5 în super-tiebreak. Jucătoarele noastre au început greu meciul, fiind conduse cu 1-3 în primul set, de unde însă au reușit să facă patru game-uri consecutive și să se impună în cele din urmă cu 6-4. Desfășurarea setului secund a fost în oglindă cu cea a primului set: româncele au condus cu 3-1, însă adversarele au întors scorul și au dus meciul în super- tiebreak după ce au câștigat setul cu 6-4. În actul decisiv, româncele au avut patru mingi de meci la 9-5, însă Michi și Monica au risipit șase puncte consecutive (dintre care trei pe propriul serviciu) și au fost eliminate.

În fine, în turneul masculin de la Beijing, perechea formată din Horia Tecău și olandezul Jean-Julien Rojer au cedat cu 6-7, 2-6 în fața columbienilor Juan-Sebastian Cabal și Robert Farah, favoriți numărul trei. Horia și Juls au ratat, probabil, ultima șansă de a participa la Turneul Campionilor.

 


 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.