Sport

Simona e obosită, dar nu se lasă

Ziarul de Vrancea
19 feb 2019 540 vizualizări

După ce a trecut de canadianca Eugénie Bouchard, jucătoarea română o întâlnește din nou, astăzi, de la ora 10:30, pe ucraineanca Lesia Țurenko, în turul III la Dubai * liderul mondial, Naomi Osaka, a părăsit competiția

Simona Halep a învins-o, ieri, cu scorul de 7-6, 6-4, pe jucătoarea canadiană Eugénie Bouchard (79 WTA), beneficiară a unui wild card, calificându-se în optimile de finală ale turneului de categorie Premier 5 de la Dubai. Aceasta a fost victoria cu numărul 200 a Simonei Halep pe suprafețele rapide (98 de înfrângeri). Acceptată direct în turul al doilea, Halep a întâlnit, ieri o jucătoare mai aproape de potențialul atins în anul 2014, când a fost numărul 5 mondial și a jucat finala de la Wimbledon. În primul set, Bouchard a servit foarte bine, a aplicat eficient un-doi-urile, s-a apărat cu sârguință și a fost, poate, neașteptat de precisă, față de alte partide jucate de ea în ultima perioadă.  În aceeași perioadă, Simona Halep a fost agresivă, dar nu a evoluat grozav. Românca i-a ridicat cam multe mingi adversarei, iar aceasta din urmă le-a lovit bine. Fostul lider WTA nu a avut răbdare în schimburile lungi de mingi, ceea ce a dus la numeroase erori. Totuși, Simona Halep a fost mai concentrată în momentele importante ale meciului, a controlat bine setul al doilea, și-a ridicat ritmul atât cât a trebuit și s-a impus în cele din urmă în minimum de seturi, ridicând la 4-1 scorul întâlnirilor directe cu Bouchard.  Setul I a curs echlibrat cu serviciul până la 3-2, când Halep a fructificat prima minge de break a meciului. Însă jucătoarea română nu a păstrat avantajul și canadianca a egalat.. Echilibrul s-a reinstaurat și setul a ajuns în tie-break, unde Halep a fost mai concentrată, În setul al doilea, Bouchard s-a plâns de probleme fizice, dar nici Simona nu a părut foarte proaspătă din acest punct de vedere. Simona Halep a reușit break-ul în primul game a avut ocazia să-l dubleze la 2-0 și la 3-1 (când Bouchard a comis trei duble greșeli), dar și-a făcut bine serviciul și și-a păstrat avantajul, câștigând cu 6-4, după o oră și 42 de minute de la start. “ Sunt un pic obosită și toată lumea poate vedea asta. Am avut atât de multe meciuri grele, după FedCup și cred că este greu din punct de vedere psihic. Vreau doar să rămân concentrată pentru fiecare minge și să dau totul. Cred că ea a jucat mai bine ca în urmă cu câțiva ani, cred că e pe calea cea bună, sunt sigură că poate evolua bine din nou. A fost în Top 10 și cunoaște sentimentul și sunt sigură că dacă va munci din greu va reveni”, a declarat Simona, la interviul de pe teren. (News.ro)

Următoarea adversară a Simonei va fi ucraineanca Lesia Țurenko (23 WTA, 29 de ani) cu care românca s-a întâlnit și săptămâna trecută, la Doha (scor 6-2, 6-3, tot în optimi). Aceasta a învins-o greu, cu scorul de 6-4, 6-7, 6-3 pe chinezoaica Zhu Lin (107 WTA), după un meci de aproape două ore și jumătate.  Simona Halep conduce cu 6-0 în întâlnirile directe cu ucraineanca aflată la cea mai bună clasare din carieră. Primele lor patru întâlniri au avut loc în 2014, când Țurenko i-a luat româncei singurul set, la Wimbledon, și anterior, iar a cincea s-a desfășurat la ediția trecută a turneului de la Cincinnati, când Halep s-a impus în sferturi, cu 6-4, 6-1. Meciul Halep – Țurenko va avea loc astăzi, de la ora 10:30.

Marea surpriză a zilei a fost eliminarea liderului mondial, japoneza Naomi Osaka, învinsă cu 3-6, 3-6 de către jucătoarea franceză Kristina Mladenovic (67 WTA) în numai 67 de minute. Osaka nu va pierde decât 99 de puncte după acest turneu, astfel că se va menține pe primul loc în clasamentul WTA. Simona  se poate apropia la 434 de puncte dacă va câștiga Dubai Duty Free Championships. În acest moment, diferența de puncte dintre locul I și al doilea este de 1.229 de puncte. Pentru Maldenovic, aceasta a fost prima ei victorie în 2019, după ce a pierdut în primul tur la patru turnee. O altă favorită, olandeza Kiki Bertens (8 WTA) a fost învinsă cu scorul de 2-6, 4-6, 6-7 de către Viktoria Kuzmova din Slovacia (46 WTA), după un meci care a durat două ore și 11 minute. Elina Svitolina (6 WTA) a beneficiat de abandonul tunisiencei Ons Jabeur (56), la scorul de 7-6, 4-0 pentru ucraineancă.

Alte rezultate de ieri: Petra Kvitova (Cehia) – Katerina Siniakova (Cehia) 6-7, 6-4, 6-4; Sofia Kenin (SUA) – Daria Kasatkina (Rusia) 6-3, 2-6, 6-4; Hsieh Su Wei (Taiwan) – Aliaksandra Sasnovici (Belarus) 6-1, 6-2; Alison Riske (SUA) - Alizé Cornet (Franța) 6-2, 6-3; Carla Suarez (Spania) – Zhang Shuai (China) 6-4, 6-4; Garbiñe Muguruza (Spania) – Zheng Saisai (China) 7-5, 6-2; Jennifer Brady (SUA) – Caroline Garcia (Franța) 6-4, 7-5 (!); Belinda Bencic (Elveția) – Stephanie Voegele (Elveția) 6-1, 6-1; Angelique Kerber (Germania) – Dalila Jakupovic (Slovenia) 7-6, 6-3 (Kerber a fost condusă cu 1-5 în primul set!), Arîna Sabalenka (Belarus) – Ivana Jorovic (Serbia) 6-4, 6-0; Karolina Pliskova (Cehia) – Dominika Cibulkova (Slovacia)  6-2, 3-6, 6-3.

La dublu, perechea româno-croată Raluca Olaru / Darija Jurak a obținut o victorie excelentă în fața perechii favorite nr. 2, Nicole Melichar/Kveta Peschke (SUA/Cehia), scor 7-6, 7-6. În sferturi, Raluca și Daria vor întâlni cuplul format din surorile taiwaneze Chan sau perechea Viktoria Kuzmova/Ajla Tomljanovic (Slovacia/Australia).

 

Minune în tenis: a câștigat Sorana!

* Sorana Cîrstea a obținut prima victorie din acest an. În turneul de la Budapesta, românca a învins cu 4-6, 6-3, 6-4 sportiva maghiară Anna Bodnar (223 WTA). Ea o va întâlni în optimi pe sportiva sârbă Aleksandra Krunic (57 WTA), care a trecut cu 6-0, 7-5 de germana Tamara Korpatsch (127). În primul tur mai are de jucat și Irina Begu, contra germanei Mona Barthel (80) iar învingătoarea acestei partide se va întâlni cu Evghenia Rodina (Rusia), care a trecut cu scorul de 6-0, 4-6, 6-2 de Viktoria Tomova (Bulgaria). Alte rezultate: Iga Swiatek (Polonia) – Olga Danilovic (Serbia) 6-3, 6-0; Katerîna Kozlova (Ucraina) – Johanna Larsson (Suedia) 6-1, 6-1; Tereza Smitkova (Cehia) – Ysaline Bonaventure (Belgia) 4-6, 6-3, 6-2; Anna Blinkova (Rusia) –Natalia Vihlianțeva (Rusia) 3-6, 6-4, 6-4.

În turneul de dublu de la Budapesta, perechea Irina Begu/Galina Voskoboeva (România/Kazahstan) a învins în primul tur cuplul maghiar Anna Bondar/Dalma Galfi, cu scorul de 6-3, 1-6, 11-9.  Cele două sportive vor juca în faza următoare cu perechea Danka Kovinic/Erin Routliffe (Muntenegru/Noua Zeelandă), care a trecut în runda inaugurală de cuplul Andreea Mitu/Xenia Knoll (România/Elveția), scor 6-2, 4-6, 11-9.

 

 

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.