Sport

Simona deschide hora

Ziarul de Vrancea
30 iun 2019 1056 vizualizări

Jucătoarea română numărul 1 este prima dintre compatrioți care intră pe teren la Wimbledon, întâlnind de la ora 15:00 pe Aliaksandra Sasnovici din Belarus * Programul confruntărilor românilor în primul tur, la simplu și dublu

Astăzi au loc primele confruntări din cadrul turneului de la Wimbledon, cel de-al treilea al anului din categoria Grand Slam, dar în același timp, cel mai vechi și cel mai prestigios. Astăzi, în prima zi a turneului, vor intra pe terenurile acoperite cu iarbă trei români. Simona Halep (7 WTA) va juca, nu înainte de ora 15:00 pe terenul 1 de la All England Club, cu jucătoarea din Belarus, Aliaksandra Sasnovici (37 WTA), cu care nu s-a confruntat până în prezent. Pe terenul 6, în al doilea meci, Mihaela Buzărnescu (47 WTA), va juca în compania sportivei Jessica Pegula (SUA), locul 74 WTA, aceasta fiind, de asemenea, întâlnire în premieră. Al treilea român care va intra în competiție azi este Marius Copil (84 ATP), care va da piept în primul tur cu argentinianul Guido Pella (26).Singura întâlnire între cei doi s-a disputat în 2015 la Heilbronn și s-a încheiat cu victoria sud-americanului cu scorul de 6-2, 6-3. Reamintim, celelalte patru românce au următoarele meciuri în turul I: Sorana Cîrstea (76 WTA) – Amanda Anisimova (SUA, 26); Monica Niculescu (113) – Andrea Petkovic (70); Ana Bogdan (134) – Johanna Konta (Marea Britanie, 29); Gabriela Ruse (177) – Julia Goerges (Germania, 18).

Cunoaștem acum și țintarul turneelor de dublu masculin și feminin, în care participă șapte jucătoare și doi jucători din România. Monica Niculescu și Irina Begu sunt favorite nr. 15 și vor juca în primul tur cu perechea Daria Kasatkina/Anett Kontaveit (Rusia/Estonia). Sorana Cîrstea face pereche cu Galina Voskoboeva din Kazahstan, iar cele două vor evolua în runda inaugurală cu britanicele Sarah Grey și Eden Silva. Irina Bara va evolua alături de poloneza Magda Linette, iar în primul tur vor juca împotriva favoritelor nr. 7, Nicole Melichar/Kveta Peschke (SUA/Cehia).Andreea Mitu și Pauline Parmentier (România/Franța) vor evolua în primul tur cu americancele Danielle Collins și Bethanie Mattek-Sands. Mihaela Buzărnescu și Raluca Olaru vor juca în runda inaugurală contra perechii Rebecca Peterson/Tamara Zidansek (Suedia/Slovenia). La masculin, perechea Horia Tecău/Jean-Julien Rojer, favoriți nr 5, vor întâlni în primul tur cuplul italian Marco Cecchinato/Andreas Seppi. iar Marius Copil face echipă cu francezul Ugo Humbert și va juca în runda inaugurală cu Pierre-Hugues Herbert și Andy Murray.

*Sportiva cehă Karolina Pliskova, cap de serie numărul 3, a câștigat turneul de la Eastbourne, după ce a învins-o pe germana Angelique Kerber, scor 6-1, 6-4, după doar 71 de minute de joc. În vârstă de 27 de ani, Pliskova s-a impus pentru a doua oară la Eastbourne, unde a câștigat și în 2017.Kerber (5 WTQA a pierdut pentru a treiea oară la Eastbourne, după 2012 și 2014.

Rezultatele finalelor ATP: Lorenzo Sonego (Italia, 75 ATP) – Miomir Kecmanovic (Serbia) 6-7, 7-6, 6-4 – la Antalya; Taylor Fritz (SUA, 21) – Sam Querrey (SUA) 6-3, 6-4 – la Eastbourne;

.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.