Sport

Simona a luat crema la Cina Campionilor

Ziarul de Vrancea
4 iun 2019 733 vizualizări

Ea a fost desemnată campioana mondială a anului 2018, alături de Novak Djokovic *din cauza ploii de ieri, meciul Simonei cu Amanda Anisimova va avea loc astăzi de la 13:00

Simona Halep a participat, marți seară, la Cina Campionilor de la Paris, organizată de ITF și în cadrul căreia jucătoarea română a primit titlul de campioană mondială în 2018, an în care a terminat pe locul I WTA și a câștigat turneul de Grand Slam de la Roland Garros. “Este o mare omoare să fiu aici, în această seară, este foarte emoționant. Am amintiri frumoase de anul trecut, am ridicat trofeul, primul meu trofeu de Grand Slam, așa că sunt foarte fericită că am revenit și joc în sferturile de finală aici. E devreme să mă gândesc la al doilea titlu, sunt concentrată pe turul următor și apoi vom vedea. Câștigarea trofeului de la Roland Garros a fost importantă pentru că pierdusem trei finale anterior și doream să câștig ceva mare, un Grand Slam. Acum sunt fericită, sunt relaxată, mă bucur mai mult de timpul petrecut pe teren și în afara lui”, a declarat Halep.

Simona Halep, locul I WTA, și sârbul Novak Djokovici, locul I ATP, au fost desemnați, la finalul anului trecut, campioni mondiali de Federația Internațională de Tenis. Djokovic primește pentru a șase oară în carieră acest titlu din partea ITF, în timp ce pentru Simona Halep este o premieră. Deși jucătoarea română a fost numărul 1 mondial și la finalul anului 2017, campioana mondială, în viziunea forului internațional, a fost spaniola Garbiñe Muguruza. ITF acordă aceste titluri pe baza un sistem care ține cont de rezultatele de-a lungul anului, dar în care o pondere specială o au turneele de Grand Slam și cele două competiții pe echipe, Cupa Davis și Cupa Federației. Laureații își primesc distincțiile la Cina Campionilor Mondiali, eveniment organziat de obicei la Paris, în timpul turneului de la Roland Garros.

Pauză forțată la Roland Garros

Turneul de Grand Slam  parizian a avut pauză ieri, deoarece a plouat aproape tot timpul în capitala Franței, uneori torențial . Ieri, de la ora 15:00 (ora României) trebuiau să se dispute ultimele sferturi de finală feminine (Simona Halep – Amanda Anisimova și Ashleigh Barty – Johanna Konta) și masculine (Novak Djokovic – Alexander Zverev și Dominic Thiem – Karen Hacianov). S-au mai reprogramat multe partide de dublu, precum și de juniori, printre care și meciul din optimile de finală între americanul Brandon Nakashima și al nostru Filip Jianu, care s-a întrerupt la scorul de 5-5 în primul set, după ce americanul de origine niponă a condus cu 4-1 și 5-2.

Simona și Amanda au fost prezente la ora stabilită la terenul “Philippe Chatrier” pentru a aștepta o posibilă încetare a ploii, dar după aproape șase ore de tensiune, organizatorii francezi, consultând și prognozele meteorologice, au decis amânarea tuturor jocurilor programate. Cea oarecum dezavantajată de o eventuală disputare a meciului ieri a fost Simona, care n-a reușit să facă vreun antrenament spre deosebire de jucătoarea americană de origine rusă. În rest, primele semifinale sunt stabilite și la masculin și la feminin. În ultimul meci al fetelor disputat marți, Marketa Vondrousova (Cehia, 38 WTA) a învins-o după două seturi aprige, care au cumulat două ore de joc, pe croata Petra Martic (31), scor 7-6, 7-6. Deși a avut dificultăți în primul set, când a fost condusă cu 3-6 de Martic, Vondrousova a întors rezultatul și a trimis partida în tie-break, după ce a salvat trei mingi de set ale adversarei sale. În tie-break, reprezentanta Cehiei s-a impus fără emoții, lăsându-i un singur punct croatei. Vondrousova a început perfect setul secund, câștigând cu ușurință primele trei game-uri. Martic a mai redus din diferență, însă cehoaica s-a impus, scor 7-5. Astfel, Vondrousova își continuă parcursul excepțional la Roland Garros. La doar 19 ani, Marketa a ajuns în semifinale fără a avea vreun set pierdut și a atins cel mai bun rezultat din carieră. Marketa va juca în semifinale cu britanica Johanna Konta (26 WTA).

Programul zilei de astăzi (dacă ploaia se cumințește): Simona Halep – Amanda Anisimova, Madison Keys – Ashleigh Barty (ora 13:00), Novak Djokovic – Alexander Zverev, Dominic Thiem –Karen Hacianov (după 14:30).


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.