Sport

Simona a ajuns de nerecunoscut

Ziarul de Vrancea
15 ian 2020 1554 vizualizări

Halep a fost învinsă în mai puțin de 70 de minute de Arina Sabalenka, în sferturile turneului de la Adelaide * s-au tras la sorți tablourile principale de la Australian Open: România va fi reprezentată de Simona Halep, Sorana Cîrstea și Irina Begu *Ana Bogdan și Monica Niculescu a ajuns în ultimul tur de calificări

Simona Halep a fost învinsă net, cu scorul de 4-6, 2-6 de către Arina Sabalenka (12 WTA) în sfetrturile de finală ale turneului de categorie Premier de la Adelaide, aflat la prima ediție. Un atac cu rachete a avut de înfruntat Simona Halep, joi, pe arena centrală a complexului de la Adelaide. Puternica și agresiva jucătoare din Belarus a luat la țintă cu precizie terenul româncei, iar meciul a curs în direcția dorită de agresor, cu puncte scurte și cu puține greșeli. Halep a fost o victimă sigură pentru că a aceptat presiunea și nu a ascultat sfaturile antrenorului ei. Cu un serviciu secund catastrofal, Simona Halep nu a găsit amplitutdinea și unghiurile potrivite ale loviturilor, creându-i puțin probleme rivalei. În plus, românca a insistat pe reverul sportivei din Belarus, iar acesta a ratat de puține ori. Fără a o pune în mișcare pe adversară, fără a o ține cât mai în spate, Halep nu putea obține mai mult. Sabalenka a penalizat serviciul secund al româncei aproape de fiecare dată, a făcut pasul în teren speculând mingile scurte venite de dincolo de fileu și de acolo totul a fost ușor pentru ea. Simona Halep câștigase cele două meciuri jucate anterior, în 2018, în câte două seturi, beneficiind atunci și de un „ajutor” consistent al jucătoarei din Belarus, prin erori neforțate. Acum, precizia ei a fost la cote foarte ridicate (33 de puncte câștigătoare - 10 erori neforțate), astfel că Halep (12-6) a fost o victimă ușoară. Simona a început cu break, apoi a avut 40-15, dar Sabalenka a egalat la 1. O nouă serie break-rebreak a avut loc la 2-3, de data aceasta Sabalenka fiind cea care a inițiat-o. La 5-4, jucătoarea din Belarus a obținut un nou break și setul i-a revenit, cu 6-4, după 41 de minute. La 3-4, Halep l-a chemat pe Darren Cahill, care i-a transmis să fie mai agresivă, să nu mai joace pe mijlocul terenului și, mai ales, să nu-i mai trimită pe rever adversarei, dar fostul lider WTA nu a putut pune în practică sfaturile antrenorului ei. Setul al doilea a fost un marș triumfal al Arinei Sabalenka, întrerupt doar de două game-uri consecutive ale Simonei, unul pe propriul serviciu și altul un break, la 0-5. Sabalenka a câștigat setul cu 6-2, după mai puțin de 70 de minute de joc. În semifinale, Arina Sabalenka va evolua cu ucraineanca Daiana Iastremska (24 WTA) care a întrecut-o, cu scorul de 6-4, 6-3, pe croata Donna Vekic (20 WTA). În celelalte două meciuri din sferturile de finală, liderul mondial, australianca Ashleigh Barty a dispus cu scorul de 6-3, 6-3 de sportiva cehă Marketa Voudrousova (16), iar Danielle Collins (SUA, 27 WTA) a trecut de elvețianca Belinda Bencic (7 WTA) cu 6-3, 6-3.

*Simona Halep va evolua împotriva americancei Jennifer Brady (49 WTA) în primul tur al Australian Open, s-a stabilit în urma tragerii la sorți de ieri. Davă va trece de Brady, Halep va juca în turul al doilea cu japoneza Misaki Doi (80), sau cu o sportivă venită din calificări. Românca poate da peste o jucătoare periculoasă încă din turul al treilea, când ar putea evolua cu americanca Danielle Collins. Printre jucătoarele plasate pe partea inferioară a tabloului, unde se află Simona, sunt Karolina Pliskova (2), Elina Svitolina (5), Kiki Bertens (10), Belinda Bencic (7), Arina Sabalenka (12) sau Elise Mertens (17). Sorana Cîrstea (74) va da piept, în prima manșă, cu Barbora Strycova din Cehia, locul 33 WTA, iar Irina Begu (104) va juca în primul tur cu olandeza Kiki Bertens.

*În calificările turneului australian se mai află patru românce. Cea mai avansată este Ana Bogdan (96 WTA, cap de serie numărul 1) care a urcat în turul III (ultimul), după ce a depășit-o cu 6-2, 6-3 pe australianca Belinda Woolcock (295). Tot în turul III a intrat și Monica Niculescu(128), după ce a învins-o cu 1-6, 6-1, 6-4 pe Viktoria Tomova (Bulgaria, 144). Ana va juca pentru un loc pe tabloul principal cu americana Ann Li (144 WTA, 19 ani), care a depășit-o pe experimentata belgiancă Yanina Wickmeyer (147), scor 6-3, 6-2. Monica Niculescu se va bate cu elvețianca Stefanie Voegele (117). În turul II se mai află Laura Paar (216) și Gabriela Ruse (181). Laura Paar a învins-o în prima manșă pe Irina Bara (160), scor 7-6, 6-2, iar Ruse a câștigat în fața americancei Usue Arconada cu scorul de 6-7, 7-5, 6-4. Laura va juca în turul II cu spaniola Nuria Parrizas (212), iar Gabi, cu rusoaica Anna Kalinskaia (108), care a învins-o pe cunoscuta italiancă Sara Errani (189) cu 6-2, 1-6, 6-2. În schimb, Patricia Țig (113) a fost eliminatț, scor 2-6, 3-6 de canadianca Leylah Fernandez. La masculin, Marius Copil, locul 151 ATP, l-a depășit greu, cu scorul de 3-6, 7-6, 7-6 pe Wu Tung Lin (Taiwan), locul 230 ATP, după un meci de două ore și 19 minute. În manșa a doua, românul va evolua cu italianul de 17 ani Lorenzo Musetti, (361), beneficiar al unui wild card.

Hobart (WTA, sferturi): Veronika Kudermetova (Rusia) – Garbiñe Muguruza w.o (spaniolei i s-a făcut rău pe teren); Zhang Shuai (China) - Lauren Davis (SUA) 6-1, 6-4; Heather Watson (Marea Britanie) – Elise Mertens (Belgia) 6-7, 6-4, 7-5; Elena Rîbakina (Kazahstan) -Lizette Cabrera (Australia) 6-7, 7-6, 7-5.Semifinale: Watson – Rîbakina, Zhang – Kudemertova.

Adelaide (ATP, sferturi): George Harris (Africa de Sud) – Pablo Carreño (Spania) 6-3, 6-3; Andrei Rublev (Rusia) – Daniel Evans (Marea Britanie) 6-4, 3-6, 6-3; Tommy Paul (SUA) -Albert Ramos (Spania) 6-3, 6-4; Felix Auger-Aliassime (Canada) -Austin Bolt (Australia) 6-3, 6-0. Semifinale: Paul-Harris, Rublev-Aliassime.

Auckland (ATP, sferturi): John Isner (SUA) – Kyle Edmund (Marea Britanie) 7-6,7-6; Ugo Humbert (Franța) -Denis Shapovalov (Canada) 7-5, 6-4; Benoît Paire (Franța) – John Millman (Australia) 3-6, 6-1, 6-4; Hubert Hurkacz (Polonia) – Feliciano Lopez (Spania) 6-4, 6-7, 6-4. Semifinale: Hurkacz – Paire, Isner – Humbert.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.