Sport

Simona – coșmarul cardiacilor

Ziarul de Vrancea
28 iun 2017 885 vizualizări

Halep a câștigat cu greutate partida din turul II de la Eastbourne cu chinezoaica Duan și apoi a ratat șapte mingi de set în meciul de optimi. Partida s-a intrerupt din cauza ploii la scorul de 7-6, 2-1, 40-30 pentru Țvetana Pironkova * Monica Niculescu și Sorana Cîrstea au fost și ele eliminate

Simona Halep a învins ieri cu scorul de 3-6, 6-3, 6-2 pe jucătoarea chineză Duan Yingying (64 WTA), calificându-se, după o oră și 42 de minute repartizate inegal pe parcursul a două zile, în turul III al turneului de categorie Premier de la Eastbourne. La primul joc al său pe iarbă, Simona s-a acomodat mai greu, arătând o lipsă de agresivitate, un serviciu oscilant și o mobilitate mai scăzută.

Ea s-a lăsat dominată de chinezoaica din 1,86 metri, arătând în unele momente că rana înfrângerii din finala pariziană nu s-a închis încă. Mai ales că Duan a arătat un stil asemănători: servicii tari, lovituri puternice și nerăbdarea de a termina repede punctele. După primele trei game-uri, disputate marți, Yingying conducerea cu 2-1. La reluare, după 2-2, chinezoaica a câștigat trei jocuri la rând. La 2-5, Simona a condus cu 40-0 pe serviciul adversarei, însă n-a știut să fructifice aceast avantaj. În setul secund, Halep și-a îmbunătățit serviciul, iar Duan a început să greșească. Primul break al setului l-a realizat Simona, la 4-3, ceea ce a echilibrat scorul. În setul decisiv s-au jucat la început game-uri interminabile, dar era limpede că pe Duan numai serviciul o mai ținea în meci. Simona a considerat că meciul s-a jucat la break-ul câștigat la 1-1. De la 2-1, Simona i-a permis chinezoaicei doar un joc pănă la finalul unui meci cu multe emoții pentru fanii jucătoarei române. 

Ploaia care a amânat în întregime programul zilei de marți a făcut ca o serie jucătoare să fie nevoite să joace ieri două meciuri într-o zi, deoarece turneul trebuie să se încheie la timp înainte de startul de la Wimbledon. Printre ele, Simona și bulgăroaica Țvetana Pironkova. Aceasta din urmă a învins-o clar pe Monica Niculescu,scor 6-0, 6-4 în 62 de minute.

Meciul a fost al doilea dintre cele două jucătoare, după partida din 2015 de la Dubai, câștigată de Simona cu 6-4, 6-3. Părea a fi un meci pentru Simona mai ușor decât cel anterior, însă constănțeanca și l-a făcut singură greu. Simona a încercat să joace economic, având în vedere cele trei seturi jucate cu câteva ore mai devreme. Ea a reuști un break la 1-1, apoi a încercat să-și fructifice serviciul. A rispit multe puncte pe serviciul adversarei, mulțumindu-se să și-l facă pe al său. Ceea ce s-a întâmplat la 5-4 depășește orice imaginație. Simona a condus cu 40-0, dar a fost egalată. A mai avut două mingi de set, le-a pierdut și pe acelea, iar Pironkova a făcut break la prima oportunitate apărută. Lucrurile s-au complicat pentru jucătoarea română, care a fost condusă cu 6-5, dar ea a reușit să ducă setul în tie-break, unde a avut 6-4, apoi 6-5. La acest ultim scor, o minge care a părut trimisă în aut de Pironkova a fost considerată în teren de arbitrul de scaun. Deși nu și-a arătat descumpănirea, Halep a pierdut apoi setul repede, cu 6-8 în tie-break, Pironkova fructificând prima minge de 7-6. Începutul setului doi a favorizat jucătoarea din Bulgaria, “dopată” cu încredere. La scorul de 2-1 (format din trei break-uri)  și 40-30 pe serviciul Pironkovei,  ploaia a redevenit stăpână pe teren. Până la ora închiderii ediției, partida nu s-a reluat. Învingătoarea acestui meci o va întâlni în sferturi pe daneza Caroline Wozniacki, care a învins cu 6-2, 7-5 pe japoneza Naomi Osaka.

Prezentă și ea în turul II al turneului, Sorana Cîrstea (62 WTA) n-a putut rezista nici ieri, ca și în întâlnirea de Fed Cup de la Mamaia, britanicei Johanna Konta (7 WTA). Konta s-a impus cu 6-2, 6-3 în 73 de minute.

Alte rezultate din meciurile de ieri: Svetlana Kuznețova (Rusia) – Mona Barthel (Germania) 4-6, 7-5, 6-2; Angelique Kerber (Germania) – Krystina Pliskova (Cehia) 4-6, 6-1, 7-5; Elena Vesnina (Rusia) – Veronica Cepede (Paraguay) 6-3, 6-3; Kristina Mladenovic (Franța) – Zhang Shuai (China) 6-0, 6-4; Peng Shuai (China) – Timea Bacsinszky (Elveția) 7-6, 2-6, 6-4; Barbora Strycova (Cehia) – Garbiñe Muguruza (Spania) 6-1, 6-0; Caroline Wozniacki (Danemarca) - Naomi Osaka (Japonia)  6-2, 7-5

* O veste bună a venit de la Wimbledon, românca Mihaela Buzărnescu (213 WTA) a trecut de primul tur de calificări învingând o jucătoare valoroasă și experimentată, olandeza Arantxa Rus (156), scor 2-6,7-6, 6-2. Cheia meciului a fost tiebreak-ul setului secund, câștigat de româncă la scorul de 11-9. În turul II, Mihaela o va întâlni pe croata Petra Martic (134), care a dispus cu 6-1, 6-1, de jucătoarea turcă Bașak Eraydîn (156).

* La Southsea, în cadrul unui turneu de 100.000 de dolari în care este prim-favorită, Irina Begu (69 WTA) a învins-o cu 6-2, 4-6, 6-2 pe  chinezoaica Han Xinyun (120). Ea o va întâlni în turul secund pe germana Andrea Petkovic (88 WTA), care a dispus cu 6-2, 6-2 de Katie Boulter (Marea Britanie).

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.