Sport

Și fanii Formulei 1 au luat-o razna

Ziarul de Vrancea
27 oct 2017 1676 vizualizări

Poliția mexicană a luat măsuri de protecție a pilotului spaniol Esteban Ocon, amenințat cu moartea de către fanii lui Sergio Perez

Pilotul echipei Force India, Esteban Ocon, a fost pus sub protecția poliției de la sosirea în Mexic, pentru etapa a XVIII-a a Campionatului Mondial de Formula 1, după ce a primit amenințări cu moartea, în urma duelurilor de pe pistă, de multe ori dincolo de limita fair-play-ului, cu coechipierul său, Sergio Perez.  Ocon și Perez, ultimul un sportiv foarte iubit în Mexic, sunt colegi din acest an, însă rivalitatea lor pe circuitele de Formula 1 este acerbă. Force India are un sezon de excepție în Marele Circ, fiind cea mai bună echipă după cele trei mari team-uri care se luptă la victorie etapă de etapă, Mercedes, Ferrari și Red Bull. Rezultatele echipei indiene ar fi fost și mai bune dacă Ocon și Perez nu s-ar fi eliminat unul pe altul de mai multe ori în acest sezon, în urma unor coliziuni de neînțeles uneori, ținând cont că este vorba de doi coechipieri. Fanii mexicanului Perez, locul 7 în clasamentul piloților, cu 86 de puncte, au "luat foc" pe rețelele de socializare, considerându-l pe Ocon, locul 8, cu 73 de puncte, principalul vinovat de aceste incidente. "O să te omor când vii în Mexic", a scris un utilizator al rețelei Twitter, iar altul a postat: "Amintește-ți un mic lucru, trebuie să vii în Mexic și noi o să te așteptăm  ca să-și arătăm ce înseamnă «încearcă să-ți ucizi copilul prost»".

Poliția a luat în serios aceste ameințări și îl păzește tot timpul pe pilotul francez de 21 de ani, care are la dispoziție o mașină blindată pentru a se deplasa în Ciudad de Mexico. Mai mult, Ocon trebuia să ajungă, luni, în capitala mexicană, dar și-a amânat sosirea două zile.  Ocon a declarat, joi, că primește mesaje de amenințare după Marele Premiu al Azerbaidjanului, din luna iunie. "Ultimul l-am primit ieri, cred. Dar dincolo de Twitter, în lumea reală, am fost bine primit aici. Să vedem cum o să fie în continuare, sper să fie bine. Atât timp cât nu-mi aruncă o piatră în cap, pe circuit, e în regulă", a spus sportivul francez. Sergio Perez nu crede că Ocon va avea probleme în Mexic. "Nu cred că fanii vor fi răi cu Esteban. Evident, ei mă susțin mult pe mine, dar nu văd niciun motiv pentru care ar trebui să fie răi cu el. Este doar un sport și așa trebuie să fie. Da, am avut o relație proastă de la Baku și a ajuns foarte jos în Belgia, dar după aceea am avut o lungă discuție și atmosfera s-a schimbat", a declarat Perez, 27 de ani. Marele Premiu al Mexicului va avea loc duminică, de la ora 21.00.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.