Sport

Și Belgia spune stop

Ziarul de Vrancea
5 mai 2020 765 vizualizări

Din cauza interdicției autorităților civile, Federația de la Bruxelles va urma exemplul Olandei și Franței * cei mai grăbiți în revenirea la fotbal sunt germanii *țările din apropierea noastră se pregătesc asiduu

Campionatul belgian nu se va relua cel mai probabil, după ce Consiliul Național de Securitate a interzis, miercuri, orice competiție sportivă până la 31 iulie.În urma acestei decizii, Adunarea Generală a Pro League, liga profesionistă din Belgia, se va întruni la 15 mai pentru a stabili modul în care va fi încheiat sezonul 2019/2020.La 2 aprilie, Pro League a propus oprirea definitivă a campionatului, întrerupt la mijlocul lunii martie din cauza pandemiei de coronavirus. Adunarea Generală a celor 24 de cluburi profesioniste, care trebuia să voteze această propunere, fusese stabilită inițial pentru 15 aprilie, apoi amânată până la 24 aprilie, după ce UEFA a amenințat federația belgiană cu excluderea echipelor din cupele europene dacă sezonul intern nu va fi dus la bun sfârșit/ Adunarea a mai fost amânată de două ori, până la o deczie a Consiliului Național de Securitate. În cel mai probabil scenariu, FC Bruges va fi declarată campioană, Gent, clasată pe locul 2, va juca în preliminariile Ligii Campionilor. Charleroi, Antwerp, echipa antrenată de Ladislau Boloni, și Standard Liege, la care este legitimat atacantul Denis Drăguș, vor evolua în preliminariile Ligii Europa. Rămâne de stabilit ce se va întâmpla cu retrogradarea și promovarea în prima ligă. Prima ligă belgiană a fost oprită după disputarea a 29 din cele 30 de etape ale sezonului regulat.În Europa, tot din cauza pandemiei, în Franța, liga a oprit definitiv sezonul și a declarat echipa PSG campioană, iar în Olanda, federația a anulat campionatul, fără a acorda titlul.

* Prima și a doua ligă din Germania au primit permisiunea guvernului pentru a se relua, fără sepctatori, în a doua jumătate a lunii mai. Miercuri, cancelarul Angela Merkel și conducătorii celor 16 landuri germane au ținut o videoconferință și și-au dat acordul ca liga (DFL) și cluburile să stabilească data reluării meciurilor, cel mai devreme fiind week-end-ul 15-17 mai.DFL și Federația Germană de Fotbal (DFB) au oferit un manual detaliat pentru cluburi cu privire la modul în care meciurile din ultimele nouă etape ale sezonului primei ligi se pot desfășura într-un mediu cât mai sigur posibil, cu respectarea regulilor de distanțare în afara terenului și cu testarea frecventă a tuturor celor implicați. Un prim set de teste a înregistrat 10 persoane pozitive cu virusul Sars-CoV-2, din 1.724 controlate. De asemenea, toate cluburile vor fi supuse unor măsuri stricte de izolare, într-un cantonament, înainte de a putea deveni prima ligă de fotbal majoră din lume care se reia după întreruperea cauzată de pandemia de Covid-19. Campionatul german a fost suspendat la 13 martie, din cauza pandemiei de Covid-19. 1.Bundesliga a fost întreruptă după 25 de etape jucate din 34. 

* Federația Sârbă de Fotbal a anunțat, miercuri, că meciurile din prima și a doua ligă, întrerupte la mijlocul lunii martie din cauza pandemiei de coronavirus, se vor relua la 30 mai, fără spectatori, informează agenția Tanjug. Ligii inferioare au fost, însă, oprite definitiv. Prima divizie a fost întreruptă după 26 de etape din cele 30 ale sezonului regulat. Federația a modificat sistemul competițional, renunțând la play-off și play-out. Astfel, vor mai avea loc doar patru etape, ceea ce înseamnă că liderul Steaua Roșie Belgrad, cu un avans de 11 puncte față de ocupanta locului secund, Partizan Belgrad, este foarte aproape de un nou titlu. O altă decizie importantă vizează renunțarea la retrogradarea din ligă I, iar în sezonul 2020/2021 numărul echipelor din prima divizie va crește de la 16 la 18, cu un sistem competițional tot fără play-off și play-out.Cupa Serbiei se va relua la 3 iunie, cu sferturile de finală, semifinalele fiind reprogramate la 10 iunie, iar finala, la 24 iunie.

* Meciurile de fotbal s-ar putea relua în Croația la finalul lunii mai, cu semifinalele cupei, dacă guvernul va permite, a anunțat,federația de la Zagreb. Campionatul primei ligi s-ar putea relua la 6 iunie.”Autoritățile naționale de protecție civilă vor avea ultimul cuvânt. Toate meciurile se vor juca fără spectatori „, a arătat HNS într-un comunicat, în care a precizat că partidele din ligile a doua și a treia nu se vor relua. În momentul întreruperii sezonului fotbalistic din cauza pandemiei de coronavirus, campioana Dinamo Zagreb era în fruntea clasamentului, cu 18 puncte avans în fața formației Rijeka, cu zece etape rămase până la finalul sezonului.

* Campionatul de fotbal al Bulgariei, întrerupt la 13 martie din cauza pandemiei de coronavirus, s-ar putea relua la 5 sau 12 iunie, a anunțat ministrul Sporturilor, Krasen Kralev. .”Speranța noastră este ca pregătirea echipelor să se reia la 15 mai, iar campionatul, în iunie. Liga I s-ar putea relua la 5 sau 12 iunie, dar meciurile se vor juca fără spectatori, desigur”, a spus ministrul. Din prima ligă s-au disputat 24 de etape din cele 26 ale sezonului regulat. Ludogoreț este lidier, cu 55 de puncte, urmată de Levski Sofia, Lokomotiv Plovdiv și ȚSKA Sofia, cu câte 46.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.