Sport

Seri nebune la Flushing Meadows

Ziarul de Vrancea
4 sep 2018 625 vizualizări

Maria Șarapova, Roger Federer și Sloane Stephens au fost eliminați de la US Open

Seria surprizelor a continuat la US Open, ultimul turneu de tenis din categoria Grand Slam a anului. Maria Șarapova (22 WTA) a fost eliminată de jucătoarea clasată cu două locuri mai jos, spaniola  Carla Suarez (24 WTA), scorul 4-6, 3-6. Un meci în care diferența de “ranking” n-ar conta prea mult, dacă n-ar fi vorba de o jucătoare de talia rusoaicei. De la revenirea după suspendarea de 15 luni pentru dopaj, în primăvara anului 2017, Șarapova, în vârstă de 31de ani, nu a mai trecut de sferturile de finală la un turneu de Grand Slam. Spaniola a profitat din plin de o zi slabă a campioanei din 2006(38 de erori neforțate, dintre care opt duble la serviciu), reușind șase break-uri, pentru a se impune în 91 de minute. Jocul agresiv al spaniolei a fost excelent, susținând perfect una dintre cele mai bune evoluții ale carierei ibericei de 1,62 m. Carla Suarez va juca în faza următoare cu finalista ediției trecute, americanca Madison Keys, care a trecut cu 6-1, 6-3 de Dominika Cibulkova (Slovacia).

În sferturi a intrat și ucraineanca Lesia Țurenko, după ce a învins-o cu 6-7, 7-5, 6-2 pe sportiva cehă Marketa Vondrousova.  Tot în turneul feminin, Naomi Osaka a scris istorie, devenind prima japoneză ajunsă în sferturi la un turneu de GS, după ce a învins-o cu 6-3, 2-6, 6-4 pe Arîna Sabalenka din Belarus. Nipona cu rădăcini haitiene, rezidentă în Florida, joacă în sferturi cu Lesia Țurenko.

Și pentru ca tacâmul US Open în varianta feminină să fie complet, în sferturi a picat și deținătoarea trofeului, americanca Sloane Stephens, eliminată aseară de surprinzătoarea letonă Anastassija Sevastova, și chiar categoric, scor 2-6, 3-6. Sevastova va juca în semifinală cu învingătoarea partidei dintre Serena Williams și Karolina Pliskova, meci care s-a disputat în cursul nopții europene.

Deși practica ne arată că întrecerile feminine furnizează mai multe surprize, bomba serii la US Open s-a produs în turneul masculin. Elvețianul Roger Federer, locul 2 mondial, a fost eliminat în optimi de australianul John Millman (55 ATP). John Millman s-a impus după patru seturi, scor 3-6, 7-5, 7-6, 7-6. Meciul a durat trei ore și 34 de minute, iar Roger Federer a înregistrat cel mai slab rezultat al său la US Open din 2013. În sferturi, Millman va evolua contra sârbului Novak Djokovic care l-a învins pe portughezul Joao Sousa, scor 6-3, 6-4, 6-3. Tot în sferturi a ajuns și croatul Marin Cilic, după victoria cu belgianul David Goffin, scor 7-6, 6-2, 6-4. Pentru un loc în semifinale, Cilic va evolua cu japonezul Kei Nishikori, învingător în fața lui Phillip Kohlschreiber, scor 6-3, 6-2, 7-5. Cilic și Nishikori s-au întâlnit într-o finală antologică la US Open acum patru ani, câștigată de jucătorul croat.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.