Sport

Serena și-a arătat colții

Ziarul de Vrancea
21 ian 2019 753 vizualizări

Simona Halep a fost eliminată în optimile de finală la Australian Open de către legendara jucătoare americană și poate pierde primul loc în ierarhia mondială

Simona Halep, locul I WTA, a fost învinsă, ieri, cu scorul de 1-6, 6-4, 4-6 de americanca Serena Williams (16 WTA) și cap de serie numărul 16, în optimile de finală ale Australian Open. Aceasta a fost a noua victorie a americancei de 37 de ani, în zece meciuri jucate în carieră cu Simona Halep.

Fără a fi la cel mai bun nivel, Halep a fost în întâlnirea cu fostul lider WTA când în genunchi, când în picioare. Ea a terminat în picioare, dar învinsă de o mare campioană, după cel mai frumos meci de pe tabloul feminin al competiției de la Melbourne. În urma acestui rezultat, Halep poate pierde locul I WTA, după 64 de săptămâni pe prima poziție, dar are meritul de a fi luptat până la capăt pe tabloul extrem de complicat  pe care l-a avut la AusOpen. La începutul partidei, Simona Halep nu a avut nicio șansă în meciul cu Serena Williams, aflată aproape de potențialul ei maxim. Americanca are ceva în plus față de perioada dinainte de a deveni mamă: un joc mai exact, cu mai puține greșeli. Halep a ajuns târziu la mingile bubuite de adversară, a servit la nivelul cel mai slab din acest turneu, și nu a reușit să-și miște adversara. Setul I a fost fără istoric, Halep a reușit un break, în primul game, apoi a pierdut șase jocuri la rând, în 20 de minute.

Schimbarea din jocul româncei a început cu serviciul. Ea a servit mult mai bine cu primul, iar Serena nu a mai ajuns să-l penalizeze pe cel de-al doilea. Simona a reușit să dea din ce în ce mai multe mingi înapoi, ceea ce a incomodat-o vizibil pe rivală. Jocul s-a lungit, pe placul Simonei Halep. Mai mult, Simona s-a “împrietenit” cu marginile terenului, făcând-o pe adversară să nu mai lovească din pozițiile preferate. Astfel, odată cu evoluția mai eficientă, mai precisă a Simonei s-au înmulțit erorile neforțate ale americancei. În setul secund, Halep și-a fructificat prima dată în acest meci serviciul, în game-ul de început, apoi din nou Serena a reușit două jocuri la rând, între care un break. Halep a făcut rebreak, în primul joc lung, cu egalitate, și a luat apoi conducerea cu 3-2, servind numai cu primul. Cu încă un break în game-ul al zecelea, Halep a închis setul cu 6-4, după 57 de minute de joc. Acesta a fost primul set pierdut de Serena Williams, la AusOpen. Setul decisiv a fost o luptă cu schimburi de mingi și game-uri lungi, cu rispipă de energie și cu lovituri spectaculoase. Simona  a părut mai proapspătă, mai aproape de a se impune, dar Serena Williams nu a cedat și, scăpată din asediu, a apăsat pe lovituri atunci când a trebuit. Cele două jucătoare și-au fructificat serviciul până la 3-3, când Williams a reușit breakul, după ce Halep a avut 40-30 și, în jocul anterior trei mingi de break ratate! Acesta a fost suficient pentru ca americanca să se impună cu 6-4, după o oră și 47 de minute.

 

“Un meci intens”

A fost un meci intens, cu puncte incredibile, dar îmi place să joc tenis. Am avut nevoie să-mi cresc nivelul, ea este numărul 1 mondial.  Și ea și-a ridicat nivelul, a jucat bine, este o jucătoare extraordinară. Ca să rămân în meci, a trebuit să joc un pic așa cum știu că pot și am făcut-o. Știți că sunt o luptătoare, stiți că nu renunț niciodată. E ceva înnăscut să muncesc din greu pentru fiecare punct, e un miracol că sunt aici și să mă bucur de asta”, a declarat Williams, la interviul de pe teren. La conferința de presă, Simona Halep a declarat că  în primul set s-a simțit de parcă ar fi fost lovită de tren. Ea a mai spus că nu se va stresa   Simona Halep a mai afirmat că nu se va stresa pe tema posibilei pierderi a locului de lider WTA: “Doar voi merge acasă, mă voi odihni și voi urmări meciurile de tenis. Sunt curioasă cine va câștiga”.O  explicație a înfrângerii este, potrivit Simonei Halep, serviciul care nu i-a funcționat foarte bine. “A fost un pic frustrant în timpul meciului, dar după cum știm cu toții, nu sunt o jucătoare mare la serviciu și trebuie să accept asta. Ea este foarte bună la retur și este mereu dificil să o vezi atât de aproape de linia de fund și să simți un pic presiunea. Nu a fost cel mai rău meci în ceea ce privește serviciul. Am servit OK, dar nu a fost cel mai bine”, a spus liderul WTA.

Cine va fi noul lider WTA

Trei jucătoare care o pot depăși pe Simona în topul WTA s-au calificat în sferturile de finală în reuniunea de ieri. Japoneza Naomi Osaka (4 WTA) a trecut peste un moment foarte dificil în setul decisiv al întâlnirii cu letona Anastasija Sevastova (12) și a câștigat cu 4-6, 6-3, 6-4 într-o oră și 47 de minute. Ucraineanca Elina Svitolina s-a impus și ea în trei seturi (6-2, 1-6, 6-1, o oră și 36 de minute) de americanca Madison Keys (17 WTA). Iar Karolina Pliskova (8 WTA) a învins-o fără drept de apel pe spaniola Garbiñe Muguruza (18 WTA), scor 6-3, 6-1 în doar o oră. A patra jucătoare care poate realiza acest lucru este Petra Kvitova (6 WTA). De altfel, dacă Petra o va învinge astăzi pe australianca Ashleigh Barty (15) sau / și Osaka trece mâine de Svitolina liderul mondial va fi deja detronat din clasamentul live.

O nouă surpriză s-a produs ieri în turneul masculin. Germanul Alexander Zverev (4 ATP), câștigătorul Turneului Campionilor în 2018, a fost învins net de către canadianul Milos Raonic (17 ATP) cu scorul de 1-6, 1-6, 6-7, 7-6 (5). Canadianul s-a impus după un meci care a durat aproape două ore, ajungând pentru a treia oară în carieră în sferturi, la Melbourne. În celelalte optimi de pe jumătarea superioară de tabloul s-au înregistrat rezultatele: Kei Nishikori (Japonia, 9 ATP) – Pablo Carreño (Spania, 23) 6-7, 4-6, 7-6, 6-4, 7-6; Lucas Pouille (Franța, 31) – Borna Coric (Croația, 12) 6-7, 6-4, 7-5, 7-6.

Programul sferturilor de finală la simplu

Astăzi (ore minime): Roberto Bautista – Stefanos Tsitsipas (3:30), Anastasia Pavliucenkova – Danielle Collins (5:30), Petra Kvitova – Ashleigh Barty (10:00), Frances Tiafoe – Rafael Nadal (11:30).

Mâine (ore nestabilite): Novak Djokovic – Kei Nishikori, Milos Raonic – Lucas Pouille, Naomi Osaka – Elina Svitolina, Serena Williams – Karolina Pliskova

 

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.