Sport

“Serena a fost corect sancționată”

Ziarul de Vrancea
10 sep 2018 453 vizualizări

Este concluzia Federației Internaționale de tenis și a legendarei Martina Navratilova, în privința incidentului din finala feminină a US Open

Federația Internațională de Tenis (ITF) a reacționat  la polemica iscată după afirmațiile virulente ale Serenei Williams la adresa arbitrului Carlos Ramos, în finala US Open. "Carlos Ramos este unul dintre cei mai experimentați și respectați arbitri din tenis. Deciziile lui Ramos au fost luate respectând regulamentul în vigoare și au fost validate prin decizia US Open de a o sancționa pe Serena Williams pentru trei infracțiuni. Este de înțeles că acest incident regretabil a dus la o astfel de dezbatere. În același timp, este important să ne amintim că Ramos și-a îndeplinit rolul de arbitru respectând regulamentul și a acționat cu profesionalism și integritate", se arată în comunicatul federației internaționale. Jucătoarea americană Serena Williams a fost amendată cu suma de 17.000 de dolari pentru comportamentul din finala US Open. Episodul din finala de la US Open dintre Serena Williams și arbitrul Carlos Ramos a făcut înconjurul lumii, iar multe nume influente din lumea tenisului și-au spus părerea despre acest incident. Foarte multe glorii ale tenisului, printre care și proaspătul câștigător al US Open, Novak Djokovic, s-a situat de partea Serenei, condamnând inflexibilitatea arbitrului portughez și criticând regula absurdă a interzicerii oncourt-coaching-ului la turneele de Grand Slam. Însă au existat și opinii contrare și una dintre ele aparține legendei ceho-americane Martina Navratilova, care o critică pe Serena Williams:  "Ieșirea Serenei nu este în regulă. Fiind niște modele pentru noua generație, jucătorii să se întrebe: sunt suficient de fair-play, îmi respect îndeajuns rivalii?", a fost de părere Navratilova, câștigătoare a 18 turnee de Grand Slam.  "Serena are dreptate doar în parte,sunt două unități de măsură diferite în gradul sancțiunilor între femei și bărbați. Acest lucru nu este însă numai în lumea tenisului. Cu toate acestea, ieșirea ei nu este în regulă, prin forma protestelor ei a greșit. Nu cred că e o idee bună să zici «dacă bărbații își pot permite să facă anumite aluzii, pot să o facă și femeile»'' . Navratilova mai spune că arbitrul de scaun nu avea altă variantă. “Trebuia să o penalizeze. Mi-e greu să cred că după ce acuzi arbitrul că a furat poți scăpa, indiferent că ești bărbat sau femeie. Dacă totuși Serena are dreptate și există discrepanțe în măsurile luate, oficialii ar trebui să analizeze atent situația și să ia măsurile cuvenite", a completat Navratilova.

 

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.