Sport

Semnal de alarmă tras de FRF

Ziarul de Vrancea
16 apr 2019 523 vizualizări

O modificare a Legii Sporturilor poate pune în pericol afilierea FRF la structurile europene

Președintele FRF, Răzvan Burleanu, a declarat, miercuri, într-o conferință de presă, că în cazul în care în parlament va fi adoptată o modificare a legii 69/2000, care ar presupune “o ingerință politică în activitatea tuturor structurilor sportive de utilitate publică”, România ar putea risca sancțiuni foarte grave și ar pierde organizarea Euro-2020. “Avem în momentul de față o modificare în parlament, care presupune o ingerință politică în activitatea tuturor structurilor sportive de utilitate publică din România. Altfel spus toate federațiile sportive din România, inclusiv Comitetul Olimpic. Legea 69/2000, articolul 88.1, care propune ca MTS să poată să convoace o adunare generală la federațiile sportive din România care să propună alegerea organelor de conducere, aprobarea bugetului, inclusiv a strategiei. Acest lucru reprezintă cea mai mare ingerință politică care s-ar putea întâmpla în sportul românesc, care încalcă Costituția României. Luni am fost prezent la o întâlnire cu câțiva deputați din cadrul comisiei de administrație, o comisie care trebuie să emită un aviz, unde am reușit să întoarcem această modificare în favoarea sportului românesc”, a spus Burleanu.

El a vorbit și despre consecințele unei astfel de modificări a legii: “Euro-2020 nu este în pericol fiindcă nu o să avem gata anumite stadioane, Euro-2020 poate să fie în pericol dacă avem parte de o asemenea modificare de legislație, fiindcă acest lucru ar duce la suspendarea FRF. Cum federația este organizatorul Euro-2020 în România, imaginați-vă în ce situație ar fi țara noastră, Odată suspendată FRF niciun club românesc nu ar putea să mai participe în cupele europene. Nicio echipă națională nu va putea participa la competițiile oficiale”.

Burleanu a menționat că propunerea de modificare se află în acest moment în faza de avizare în Camera Deputaților, printre semnatari aflându-se inclusiv ministrul Tineretului și Sportului. Această propunere legislativă a trecut de senat. Camera Deputaților este cameră decizională. În momentul de față se află în faza de avizare, după care se merge în comisia de învățământ pentru raportul final și după aceea în plenul Camerei Deputaților. “Este neconstituțional un asemenea demers. Cred că domnul ministru a fost influențat de cineva care și-ar dori pur și simplu un control al sportului românesc. Se pare că nu a conștientizat în momentul în care a semnat această propunere legislative”, a mai afirmat președintele FRF. Răzvan Burleanu a adăugat că alte federații nu sunt vehemente pentru că probabil se tem că le-ar putea fi afectată finanțarea.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.