Sport

Semifinale pe fugă

Ziarul de Vrancea
27 ian 2022 1024 vizualizări

Ashleigh Barty și Danielle Collins au câștigat în mod expeditiv meciurile cu Madison Keys, respectiv,Iga Swiatek și s-au calificat în ultimul act la Australian Open * la dublu masculin, finala a ajuns o afacere „Aussie”

Jucătoarea australiană Ashleigh Barty s-a calificat, ieri, pentru prima oară în carieră în finala Australian Open, fără set pierdut. Ea este prima australiancă în finală după 42 de ani, de la Wendy Turnbull, care a fost învinsă în ultimul act de Hana Mandlikova, în 1980. Ashleigh Barty a întrecut-o, cu scorul de 6-1, 6-3, pe americanca Madison Keys (51 WTA), după un joc de 62 de minute. Până la ultimul act, Barty a pierdut doar 21 de game-uri în șase meciuri, o medie de 3,5 pe meci. Ashleigh Barty are deja două titluri de Grand Slam în palmares, în 2019 la Roland Garros și în 2021 la Wimbledon, țintind acum să devină primul reprezentant al Australiei care câștigă turneul de la Melbourne după Christine O'Neil în 1978

Keys, finalistă la US Open în 2017, a revenit în topul mondial la Melbourne, însă în semifinală nu a avut nicio șansă, nereușind să câștige nicio minge de break din două oportunități. Americanca și-a egalat anul acesta cea mai bună performanță a sa la Melbourne, semifinala din 2015.

Cealaltă semifinală, așteptată a fi mai echilibrată, s-a încheiat cu victoria expeditivă (78 de minute) și surprinzătoare, a americancei Danielle Collins (27 WTA), scor 6-4, 6-1 cu poloneza Iga Swiatek (7 WTA). În vârstă de 28 de ani, Collins ajunge pentru prima oară în finala unui turneu de Grand Slam. Americanca și-a impus tactica agresivă de la primele schimburi, Swiatek, epuizată după duelurile dure cu Sorana Cîrstea și Kaia Kanepi, fiind constant pusă sub presiune de adversară.Collins a condus cu 4-0 în primul set, iar manșa i-a revenit până la urmă cu 6-4.Danielle a continuat să dicteze ritmul și în al doilea set în fața unei adversare care a arătat vulnerabilități mari la serviciu.

Iga a fost departe de nivelul său obișnuit, poloneza părând copleșită de importanța partidei, asta cu toate că este campioană la Roland Garros 2020). Cele două sportive se mai întâlniseră o singură dată, în 2021 la Adelaide, faza sferturilor. Atunci, la scorul de 6-2, 3-0 pentru poloneză Danielle a fost nevoită să se retragă. Bilanțul între cele două finaliste este 2-1 pentru Ashleigh Barty. Australianca a câștigat cu scorul de 7-5,6-2 în 2019 la Roland Garros și cu 3-6, 6-1,7-6 în 2020 la Adelaide, iar Collins s-a impus în 2021, tot la Adelaide, scor 6-3,6-4.

Australienii au avut încă un motiv de bucurie, finala masculină de dublu va fi sută la sută australiană. Thanasi Kokkinakis și Nick Kyrgios au trecut,ieri, cu scorul de 7-6, 6-4, de cuplul Marcel Granollers/Horacio Zeballos (Spania/Argentina), cap de serie numărul 3. În cealaltă semifinală, Matthew Ebden și Max Purcell au învins perechea favorită nr. 2. Rajeev Ram /Joe Salisbury (SUA/Marea Britanie), scor 6-3,7-6. Tot ieri, a fost stabilită și finala de dublu feminin. Echipa cehă Barbora Krejcikova/Katerina Siniakova, cap de serie numărul 1, a învins, cu scorul de 6-2, 6-3, cuplul Veronika Kudermetova/Elise Mertens (Rusia/Belgia, nr.3). În cealaltă semifinală, perechea Anna Danilina/Beatriz Haddad (Kazahstan/Brazilia) s-a impus, cu scorul de 6-4, 5-7, 6-4, în fața cuplului japonez Shuko Aoyama/Ena Shibahara, cap de serie numărul 2. O altă pereche australiană, Jaimee Fourlis / Jason Kubler este calificată în finală la dublu mixt, în care întâlnește echipa Kristina Mladenovic/ Ivan Dodig (Franța / Croația).Astăzi se dispută semifinalele masculine: Matteo Berrettini (Italia, 7 ATP) – Rafael Nadal (Spania, 5 ATP) și Stefanos Tsitispas (Grecia, 4 ATP) – Andrei Rublev (Rusia, 2 ATP).

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.