Sport

Se vede Euro la orizont

Ziarul de Vrancea
8 nov 2020 676 vizualizări

După o înfrângere onorabilă în Suedia naționala masculină de handbal a României a învins la scor Muntenegru

Naționala masculină de handbal a României a învins clar echipa Muntenegrului, cu 36-27 (16-13), duminică seara, la Baia Mare, în Grupa a VIII-a din faza a doua a preliminariilor EURO 2022.

După ce au pierdut în Suedia cu 30-33, tricolorii au început slab partida cu Muntenegru, fiind conduși cu 1-5 (min. 8) și 3-6 (min. 10), dar au reușit egalarea, 6-6 (min. 14), iar apoi au preluat controlul jocului. România a condus cu 16-13 la pauză, după ce a avut avantaj de cinci goluri pe tabelă (16-11).

Echipa antrenată de Rareș Fortuneanu a făcut un joc foarte bun în repriza secundă, iar diferența de pe tabelă a crescut constant, România câștigând la nouă goluri, 36-27.

Golurile României au fost marcate de Gabriel Bujor 8, Cristian Ghiță 6, Călin Căbuț 6, Nicușor Negru 6, Marius Sadoveac 3, Ionuț Iancu (portar) 2, Cristian Fenici 1, Călin Dedu 1, Andrei Buzle 1, Gabriel Dumitru 1, Roland Thalmaier 1. Într-un alt meci din Grupa a 8-a, Suedia a învins Kosovo, duminică, la Prishtina, cu 30-16. Suedia ocupă primul loc, cu 4 puncte, urmată de România, 2 puncte, Muntenegru, 2 puncte, Kosovo, 0 puncte. România va juca următorul meci pe 10 martie 2021, în deplasare, cu Kosovo.

Campionatul European din 2022 va fi cel de-al doilea cu 24 de participante. Campioana en titre, Spania, și vicecampioana Croația sunt deja calificate, la fel și gazdele Ungaria și Slovacia. Primele două echipe din fiecare grupă, precum și cele mai bune patru echipe de pe locul al treilea se vor califica la turneul final. Ultima participare a naționalei României la un Campionat European a fost în 1996, ediție organizată de Spania unde prima reprezentativă a încheiat pe poziția a noua.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.