Sport

Se știu traseele la Indian Wells

Ziarul de Vrancea
6 mar 2018 549 vizualizări

Simona Halep are drum ușor până în sferturi, în timp ce Irina Begu, Sorana Cîrstea și Mihaela Buzărnescu pot da în turul II de jucătoare de Top10 * Monica Niculescu a trecut primul tur de calificare

În noaptea (europeană) trecută a pornit turneul de categorie Premier Mandatory de la Indian Wells, cu primul tur de calificare al fetelor. La această fază a participat și jucătoarea noastră, Monica Niculescu (71 WTA), care a avut o sarcină ușoară la început și a învins-o cu 6-3, 6-0 în 62 de minute pe americanca Ann Li (479). Niculescu și Ann s-au tatonat reciproc în startul meciului, dar românca s-a dezlănțuit la scorul de 4-3. Din acel moment, americanca nu a mai contat, Monica reușind o serie de opt game-uri consecutive, care i-a asigurat și victoria. Niculescu este a treia favorită a calificărilor, în timp ce Li primise un wild card. Românca va juca în turul doi al calificărilor cu italianca Roberta Vinci (147 WTA), care a trecut în runda inaugurală de Evghenia Rodina (Rusia, 111 WTA), scor 7-5, 6-3. Dacă va câștiga și următorul meci, Niculescu va fi a cincea româncă de pe tabloul principal al turneului dotat cu 7,7 milioane de dolari. Simona Halep, Irina Begu, Sorana Cîrstea și Mihaela Buzărnescu au fost acceptate direct. Monica o poate întâlni în turul I chiar pe Sorana, care așteaptă o adversară din calificări.

Și celelalte jucătoare și-au aflat adversarele. Liderul mondial, Simona Halep, va sta în manșa I și va evolua apoi cu sportiva cehă Krystina Pliskova (77 WTA) sau cu o jucătoare din calificări. Însă toate celelalte trei românce de pe tabloul principal vor juca împotriva unei favorite din Top 10 WTA dacă trec în manșa a doua. Traseul Simonei Halep este unul destul de accesibil până în semifinale. Dacă trece de sora geamănă a Karolinei Pliskova, Halep ar putea juca împotriva sportivei Dominika Cibulkova (30 WTA), în turul al treilea, apoi posibil cu jucătoarea franceză Kristina Mladenovic  (15 WTA), în optimi și cu Jelena Ostapenko (6 WTA) , în sferturi, dacă și letona își respectă statutul de cap de serie numărul 6. Dacă nu, britanica Johanna Konta (11 WTA) ,ar putea fi o adversară pentru Halep, în sferturi. În semifinale, Halep o poate întâlni pe spaniola Garbiñe Muguruza (3 WTA), sau pe jucătoarea cehă Karolina Pliskova (5 WTA) sau pe compatrioata acesteia, Petra Kvitova (9 WTA) ori pe rusoaica Maria Șarapova(41 WTA), aflată pe al doilea sfert al tabloului

Irina Begu (36 WTA) va evolua cu Aleksandra Krunic din Serbia (47 WTA). Cu un sucecs în acest meci, Irina Begu își asigură o întâlnire cu Karolina Pliskova/. Sorana Cîrstea (35 WTA) va evolua cu o sportivă din calificări, în turul I. Dacă trece de această fază, Cîrstea va juca împotriva americancei Venus Williams (8 WTA). Mihaela Buzărnescu (38 WTA) va juca împotriva americancei Jennifer Brady (86 WTA). Dacă o va învinge pe aceasta, românca va evolua cu jucătoarea franceză Carolina Garcia (7 WTA). La revenirea în circuit, americanca Serena Williams, fără loc WTA, o va întâlni pe Zarina Dias din Kazahstan (53 WTA). Serena este pe partea de tablou a danezei Caroline Wozniacki, locul 2 WTA, și pe sfertul surorii sale, Venus, pe care o poate întâlni în turul al treilea.Meciurile de pe tabloul feminin de simplu de la Indian Wells încep astăzi. Simona Halep a câștigat ediția din 2015 a turneului, iar anul trecut a fost eliminată în turul al treilea, de Kristina Mladenovic, cu scorul de 6-3, 6-3.

Simona Halep își asigură direct păstrarea numărului unu mondial dacă se califică în finala turneului de la Indian Wells, indiferent de rezultatul obținut de Caroline Wozniacki, însă poate păstra șefia WTA și în urma unor alte combinații de rezultate.

Sorana n-a rezistat nici pe scurt

* Sorana Cîrstea a participat la Tie Break Open, turneul de tenis rapid disputat la Madison Square Garden din New York. Ea a pierdut în primul tur cu 4-10 în fața chinezoaicei Zhang Shuai (33).  Competiția a fost câștigată de ucraienanca Elina Svitolina (4 WTA) care a dispus în finală de Zhang, cu 10-3. La acest turneu a participat și americanca Serena Williams. Fostul lider WTA a învins-o în primul tur (sferturi), cu 10-5, pe franțuzoaica Marion Bartoli, înainte de a ceda în fața aceleiași chinezoaice Zhang, cu 11-13. Până în finală, Svitolina le-a învins pe americancele Venus Williams, cu 10-3, și Coco Vandeweghe (16 WTA), cu 10-0. Într-un alt meci din sferturi, Vandeweghe a trecut, cu 10-7, de Daniela Hantuchova din Slovacia. Tie Break Tens este un scurt turneu, în care meciurile se dispută, în sistem eliminatoriu, începând cu sferturi de finală, până când o jucătoare face zece puncte, cu o margine de două. Premiul ediției din acest an este de 250.000 de dolari și se acordă numai învingătoarei. În 2017, Simona Halep a câștigat ediția de la Madrid la Tie Break Tens.

Turneul Tie Break Tens s-a jucat după un sistem neobișnuit, sub forma unui tie-break până la 10. Ediția de anul trecut, organizată la Madrid, a fost adjudecată de Simona Halep, care nu a mai participat în 2018.



 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.