Sport

SE SITUEAZA LIGA 1 IN TOP 10 MONDIAL?

Ziarul de Vrancea
23 mar 2018 1691 vizualizări

Fotbalul romanesc, fie ca ne place sa admitem sau nu, a cunoscut o decadere imensa in ultimii ani. Atat la nivel de echipa nationala, cat si la nivel de echipe de club. Cu exceptia celor de la FCSB, care au reusit performanta de a se califica in saisprezecimile UEFA Europa League, cluburile din Romania nu au oferit nimic in acest sezon competitional, iar fotbalul din Liga 1 nu produce mai nimic pe plan european. De altfel, din sezonul 2012/2013, Romania nu a mai reusit sa trimita vreo echipa in grupele UEFA Champions League, CFR Cluj fiind ultima reprezentanta a noastra la “masa bogatilor”.

Anul 2018 este unul sumbru pentru campionatul Romaniei, care conform celor de la IFFHS, se claseaza abia pe pozitia a 30-a, cu un coeficient de 514,5. Spania conduce in continuare ierarhia campionatelor de fotbal de pe mapamond, fiind bine reprezentata de Real Madrid si Barcelona in ultimele sezoane. Pe locul 2 se claseaza Premier League, iar podiumul este completat intr-un mod surprinzator de Brazilia. Serie A si Ligue 1 se afla pe locurile 4 si 5, in timp ce Bundesliga se gaseste abia pe pozitia a 8-a, in spatele primelor ligi din Columbia si Argentina. Paraguay si Rusia vin in completarea acestui top 10, la care momentan Romania nu are nicio speranta. Sezonul din Liga 1 se apropie cu pasi repezi de final, iar lupta la titlu este una de foc. CFR Cluj, FCSB si CSU Craiova sunt distantate de doar 4 puncte, asadar titlul poate ajunge in oricare dintre cele 3 vitrine. Play-off-ul este completat in acest moment de catre FC Viitorul Constanta (actuala campioana), Astra Giurgiu si surprinzatoarea Politehnica Iasi. Orice pas gresit in aceste ultime 8 etape poate fi fatal, iar FCSB a fost foarte aproape sa o comita, in partida directa cu CFR Cluj. Elevii lui Nicolae Dica au egalat in minutele de prelungire, dupa golul marcat de Harlem Gnohere, gol ce ii mentine pe acestia la 2 puncte in spatele ardelenilor. De partea cealalta, CSU Craiova a reusit doar o remiza alba in fata echipei lui Gheorghe Hagi, astfel ca ramane in continuare pe pozitia a 3-a, pozitie ce ii trimite in Europa League. Varful celor de la FCSB, Harlem Gnohere, este cel mai bun jucator al Ligii 1 in momentul de fata, cu 13 goluri inscrise si o pasa decisiva. Acesta este urmat indeaproape de George Tucudean, varful celor de la CFR Cluj, care a marcat acelasi numar de goluri. Marea dezamagire a acestui sezon de Liga 1 este fara indoiala Dinamo Bucuresti, care nu si-a gasit locul in play-off, fiind acum nevoita sa se lupte pentru un obiectiv zadarnic, castigarea play-out-ului. Acestia au fost invinsi in ultima etapa a sezonului regulat de catre Astra Giurgiu, infrangere ce i-a afundat pe alb rosii in cea de-a doua jumatate a clasamentului. Pe masura ce ultima etapa se apropie, tensiunea creste atat in teren, cat si in afara acestuia, arbitrii partidelor directe dintre primele 3 clasate avand o presiune imensa pe umeri. De altfel, finantatorii celor de la CFR Cluj si FCSB se intrec in declaratii, menite sa impinga echipele de la spate.

Ramane de vazut cine va reusi sa ridice trofeul deasupra capului la finalul acestui sezon si mai mult decat atat, ce echipe ne vor reprezenta in Europa in sezonul viitor. Romania este in cautarea gloriei de mult apuse, iar o echipa calificata in grupele UEFA Champions League ar putea aduce o raza de soare in fotbalul romanesc, fotbal ce incearca sa isi regaseasca identitatea si sa se claseze in topul campionatelor mondiale.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.