Sport

Se schimbă regula fair-play-ului financiar?

Ziarul de Vrancea
1 mar 2020 746 vizualizări

Manchester City a pus UEFA pe jar

Președintele UEFA, Aleksander Ceferin, a declarat, ieri, că sistemul fair-play-ului financiar (FFP) ar putea fi schimbat, dar a negat orice implicare a sa în decizia dată de organismul pe care-l conduce, de excludere timp de doi ani a echipei Manchester City din cupele europene pe motivul încălcării regulilor financiare. „Este prea devreme pentru a spune cum vor arăta aceste reguli în viitor, dar ne gândim la asta și probabil le vom adopta. Experții noștri discută toate aspectele, dar cred că va mai dura până la a avea o nouă formă finală”, a spus Ceferin. Cât privește cazul echipei Manchester City, Ceferin a precizat că nu a fost implicat în acest dosar și că nu poate oferi o opinie pe acest subiect.

Tribunalul de arbitraj sportiv (TAS) a confirmat săptămâna trecută că Manchester City a făcut recurs la sancțiunea de excludere pentru doi ani din cupele europene dictată de UEFA din cauza încălcării fair-play-ului financiar. UEFA a sancționat Man City pe 14 februarie cu o amendă de 30 milioane euro și suspendarea din competițiile europene pe o durată de doi ani din cauza încălcării regulamentului cunoscut ca fair-play-ul financiar. UEFA a descoperit că sumele provenind din sponsorizări au fost supraevaluate în perioada 2012-2016 și că gruparea engleză a refuzat să coopereze la desfășurarea anchetei. City contestă însă sancțiunile UEFA și susține că nu a greșit cu nimic. Campioana Angliei nu va mai putea juca următoarele două sezoane în Liga Campionilor sau în Europa League. Man City este controlat în proporție de 77% de Abu Dhabi United Group, deținut de șeicul Mansour bin Zayed Al Nahyan. TAS nu a precizat data când va fi judecat acest caz, dar procedura constă în analizarea documentelor scrise ale celor două părți și stabilirea componenței unei comisii de arbitraj. Urmează apoi audierile, care pot avea loc cu ușile închise sau în public, dacă părțile cad de acord.Fair-play-ul financiar a fost introdus din anul 2011 cu obiectivul de a stopa cluburile să acumuleze pierderi prin cumpărarea de jucători. Cluburile nu pot cheltui mai mulți bani decât obțin din veniturile proprii.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.