Sport

Se reia turneul candidaților

Ziarul de Vrancea
12 apr 2021 618 vizualizări

Opt șahisti de frunte se vor lupta la Ekaterinburg pentru dreptul de a-i da șah „regelui” Magnus Carlsen

Turneul Candidaților pentru titlul mondial de șah,întrerupt în martie 2020 din cauza pandemiei de coronavirus,se va relua din 19 aprilie la Ekaterinburg (Rusia) cu respectarea tuturor protocoalelor sanitare, a anunțat președintele Federației internaționale de șah (FIDE), Arkadi Dvorkovici, Cei opt participanți și membrii echipelor lor vor trebuie să prezinte un test anti-COVID-19 negativ, efectuat cu 72 ore înainte de prima zi a turneului, al cărui câștigător îl va înfrunta pe campionul mondial en titre, norvegianul Magnus Carlsen, în luna noiembrie. Temperatura jucătorilor și oficialilor va fi controlat de la distanță, pentru a nu invada intimitatea participanților. Purtarea măștii de protecție în timpul partidelor, tradiționala strângere de mână de la începutul partidei vor fi la discreția jucătorilor.

La partide va fi acceptat un număr limitat de spectatori, care sunt vaccinați sau au un test PCR negativ și care vor păstra distanța fizică. .Turneul Candidaților a fost suspendat pe 25 martie 2020, după disputarea rundei a șaptea. În acel moment, în clasament, rusul Ian Nepomniașcii și francezul Maxime Vachier-Lagrave ocupau primul loc cu câte 4,5 puncte, urmați de rusul Aleksandr Grisciuk, olandezul Anish Giri, chinezul Hao Wang, americanul Fabiano Caruano, toți cu câte 3,5 puncte, rusul Kirill Alekseenko și chinezul Ding Liren cu câte 2,5 puncte. În runda a opta vor avea loc partidele (19 aprilie): Caruana - Vachier-Lagrave, Wang - Ding, Nepomniașcii - Giri și Alekseenko - Grisciuk.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.