Sport

Se pregătește un nou lider?

Ziarul de Vrancea
19 iun 2019 1085 vizualizări

Înfrângerea lui Naomi Osaka la Birmingham în fața Iuliei Putințeva o poate propulsa pe Asleigh Barty în fruntea topului WTA * două românce în sferturi la Stare Plavy și una la Ilkley

Surpriză de proporții în turneul de tenis WTA de la Birmingham: Naomi Osaka, liderul mondial, a fost eliminată în optimile de finală de către jucătoarea kazahă, Iulia Putințeva (43 WTA) și încă la un scor destul de sever: 2-6, 3-6. Jucătoarea niponă nu s-a regăsit nici în debutul din sezonul de iarbă și a avansat un singur tur la Birmingham. Osaka a trecut doar de Maria Sakkari (33 WTA), cu emoții, eliminând-o în set decisiv. Joi, Putințeva a oferit surpriza competiției și a trecut pe Naomi, după o oră și 10 minute de joc. Odată cu eliminarea de la Birmingham, Naomi Osaka poate pierde și poziția de lider în clasamentul mondial feminin. Diferența dintre japoneză și Ashleigh Barty este de doar 207 puncte, după eliminarea lui Osaka, iar australianca poate trece în premieră pe primul loc mondial în cazul în care se va impune la turneul din Marea Britanie. Ashleigh Barty se află pe locul secund și s-a calificat în sferturile de finală de la Birmingham, joi, după ce a trecut de americanca Jennifer Brady (66 WTA), scor 6-3, 6-1. Ashleigh Barty (23 de ani) a câștigat turneul de la Roland Garros, în această lună, după ce a trecut în finală de Marketa Vondrousova (16 WTA), scor 6-1, 6-3. România a fost reprezentată la acest turneu de Mihaela Buzărnescu, care a pierdut în primul tur în fața favoritei nr. 3, Karolina Pliskova (Cehia), care la rândul ei a fost eliminată de sora ei geamănă, Kristyna, scor 2-6, 6-3, 7-6. Germana Julia Görges a învins-o cu 6-4, 6-3 pe rusoaica Evghenia Rodina.

* În celălalt turneu feminin al săptămânii, cel de la Mallorca (250.000 $), perechea română Irina Bara/Andreea Mitu a fost eliminată, în primul tur de către cuplul Elise Mertens / Zhang Shuai (Belgia / China), scor 1-6, 6-7, în 73 de minute. La simplu Angelique Kerber i-a tras o severă corecție Mariei Șarapova (6-2, 6-3), americanca Shelby Rogers a abandonat la scorul de 5-7, 6-3, 1-3 în fața elvețiencei Belinda Bencic (13 WTA), iar starul în ascensiune Amanda Anisimova a trecut cu 6-2, 6-3 de jucătoarea franceză Alizé Cornet.

* Marius Copil (84 ATP) a obținut două victorii în turneul challenge pe iarbă de la Ilkley (Marea Britanie, 137.560 euro). În turul secund, elevul lui Andrei Pavel a trecut în două tie-break-uri de americanul Mitchell Krueger (186). Copil a avut primul tur liber, fiind favorit numărul 3. Făcând pereche la dublu cu francezul Ugo Humbert, el a trecut de primul tur de perechea Sriram Balaji / James Cerretani (India / SUA), scor 6-1, 7-5. Ieri, însă, Marius a fost eliminat la simplu, scor 6-7, 3-6 de către japonezul Go Soeda (169 ATP).

* La Ilkley are loc și un turneu ITF feminin, la care românca Monica Niculescu (142 WTA) a ajuns în sferturile de finală. După ce a trecut în primul tur de thailandeza Luksika Kumkhum, Monica a învins-o ieri pe jucătoarea americană Robin Anderson (175 ATP), scor 3-6, 6-1, 6-2 și va evolua în sferturi cu jucătoarea cehă Tereza Smitkova (124).

* La turneul ITF de la Stare Plavy (Cehia) au luat parte trei românce, două dintre ele ajungând în sferturi, iar a treia (Gabriela Talabă, 992 WTA) a fost eliminată din primul tur de către argentinianca Paola Ormaechea (361), scor 2-6, 5-7. Laura Paar (267) a trecut în primul tur de jucătoarea cehă cu wild card Magdalena Pantuckova (608), scor 5-7, 6-2, 6-2 și apoi de Dejana Radanovic (Serbia, 273). Alexandra Cadanțu (220) le-a învins pe rând pe brazilianca Teliana Perreira (556), scor 7-6, 7-5 și apoi cu 6-4, 6-1 pe poloneza Paula Kania. În sferturi, Laura o va întâlni pe ucraineanca Anna Kalinina (140), iar Alexandra pe jucătoarea cehă, Lucie Hradecka (285 WTA).

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.