Sport

Se poate întâmpla și la noi

Ziarul de Vrancea
9 mai 2020 822 vizualizări

Amiens dă în judecată Liga Profesionistă franceză pentru că a fost retrogradată fără a se fi încheiat campionatul

Clubul Amiens dă în judecată liga profesionistă de fotbal din Franța (LFP), după decizia de oprire definitivă a campionatului, Decizia de oprire definitivă a Ligue 1, luată, la 30 aprilie, de LFP, din cauza pandemiei de coronavirus, a provovat nemulțumirea clubului Amiens, retrogradat după al treilea său sezon, neterminat, în eșalonul de elită al fotbalului francez. Sâmbătă, clubul a decis să apeleze la justiție ”în urma deciziei nedrepte și de neînțeles a Ligii Profesioniste de Fotbal de a opri campionatul în etapa a XXVIII-a, cu retrogradare.”

Amiens SC a lansat o petiție prin care cere ca în ediția viitoare a Ligue 1 să evolueze 22 de echipe. Sâmbătă, au fost înregistrate 14.000 de semnături, a arătat clubul. Amiens ocupa locul 19, retrogradabil, la patru puncte de Nimes, de pe locul 18, de baraj, în momentul în care LFP a hotărât încheierea sezonului. În urma deciziei ligii, barajul a fost anulat, iar Nimes și-a păstrat locul în prima divizie, în timp ce Amiens și Toulouse, locul 20, au retrogradat. Președintele clubului Amiens, Bernard Joannin, a susținut, fără succes, varianta ca nicio echipă să nu retrogradeze, Lorient și Lens, clasate pe primele două locuri în eșalonul secund, să promoveze, astfel ca sezonul 2020/2021 al Ligue 1 să se desfășoare cu 22 de formații.Amiens nu este singura grupare nemulțumită de deciziile LFP. Jean-Michel Aulas, președintele clubului Olympique Lyon, clasat pe locul 7 și rămas în afara cupelor europene, a amenințat de asemenea că va da în judecată forurile fotbalistice și va solicita daune de zeci de milioane de euro.

Liga Profesionistă de Fotbal din Franța, a anunțat oficial, la 30 aprilie, închiderea sezonului 2019/2020 al campionatului, iar echipa PSG, lider în clasament la momentul întreruperii, a devenit campioană, cu zece etape nedisputate din acest sezon.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.