Sport

Se naște o nouă forță?

Ziarul de Vrancea
28 mai 2019 733 vizualizări

A treia clasată în campionatul feminin de handbal, Gloria Bistrița, se întărește puternic

Echipa feminină de handbal Gloria Bistrița a ocupat locul III la sfârșitul sezonului trecut, realizând practic cea mai bună performanță din istoria clubului, iar planurile de viitor sunt și mai importante.  În tentativa de a pătrunde în grupele Cupei EHF și pentru a deveni un concurent cât mai serios pentru SCM Râmnicu Vâlcea și CSM București, echipa antrenată de Horațiu Pașca a dus o campanie spectaculoasă de achiziții. Mariana Costa (26 ani) este ultimul transfer oficial anunțat de Gloria Bistrița. Brazilianca joacă pe postul de extremă dreapta și a fost adusă de la SCM Craiova. Costa deține în palmares titlul de campioană mondială cucerit în 2013, iar înainte de a evolua în România, la Măgura Cisnădie și SCM Craiova, a mai jucat la Hypo Niederösterreich și Nykøbing Falster HK. Pe lângă Costa, Bistrița le-a mai adus, pe Natalia Vasileuskaia, Dziana Ilina, Zoqbi de Paula, Maria Țanc, Andra Moroianu și Ljubica Nenezic. De asemenea, a reușit să prelungească contractele cu cele mai importante jucătoare din lot. Formația ardeleană mai are un singur post de rezolvat, cel de pivot, unde este acoperit pentru moment doar de Daniela Rațiu.* Nathalie Hagman nu a avut dificultăți să-și găsească o nouă echipă, după cei doi ani de contract la echipa de handbal feminin a CSM București.  Jucătoarea suedeză în vârstă de 27 de ani revine în Danemarca și va juca în sezonul următor la Odense, alături de Nycke Groot, transferată în această vară de la Györ. Hagman și Odense au semnat deocamdată un contract pentru un sezon. „Aștept cu nerăbdare să fac parte din echipă la Odense și să revin în campionatul Danemarcei. Odense este o echipă foarte bună, cu multe jucătoare de echipă națională. Sper că vom fi campioana Danemarcei în următorul sezon”, a declarat Nathalie Hagman, după ce a fost anunțată oficială la noul club.  Hagman a evolua în ultimele două sezoane la CSM București. Handbalista suedeză a fost utilizată destul de puțin în sezonul 2018-2019, fiind mai degrabă o rezervă de lux.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.