Sport

Se mai retrogradează din Ligue 1?

Ziarul de Vrancea
8 iun 2020 859 vizualizări

Problema cluburilor Amiens și Toulouse, retrogradate la masa verde din cauza întreruperii campionatului a avut câștig de cauză la Consiliul de Stat, dar decizia va fi pusă în practică doar în condițiile unui nou acord între Ligă și Federație. Cererea echipei Olympique Lyon nu a fost admisă

Consiliul de Stat, cea mai înaltă instanță administrativă din Franța, a suspendat retrogradarea echipelor Amiens și Toulouse și a respins solicitarea clubului Olympique Lyon de a relua sezonul Ligue 1, oprit definitiv la finalul lunii aprilie, din cauza pandemiei de coronavirus, informează lequipe.fr. Consiliul de Stat a validat decizia Ligii Profesioniste de Fotbal (LFP) din 30 aprilie, de încheiere a sezonului 2019/2020 al campionatului, dar a cerut LFP să reexamineze formatul campionatului 2020/2021 al Ligue 1.

Judecătorul a considerat că nu există o bază legală astfel încât Consiliul de administrație al ligii să decidă retrogradarea ultimelor două echipe din clasamentul Ligue 1 ținând cont că actuala convenție cu Federația Franceză de Fotbal (FFF) prevede o limită de douăzeci de cluburi, pentru că acest acord se încheie la 30 iunie și va trebui semnat un nou acord. Prin urmare, judecătorul ordonă LFP, împreună cu organismele competente ale FFF „să reexamineze problema formatului Ligue 1 pentru sezonul 2020-2021 și să tragă consecințele asupra principiului retrogradări înainte de 30 iunie”. Însă este puțin probabil ca Ligue 1 să aibă 22 de echipe în sezonul viitor, având în vedere că acordul a fost reînnoit în cadrul Adunării Generale a ligii din 20 mai și prevede tot o divizie de până la 18 sau 20 de cluburi. Prin urmare, LFP va reexamina decizia bazându-se pe acest nou acord și există șanse mici ca hotărârea să fie schimbată.

Olympique Lyon și-a pledat cazul, joi, în fața Consiliului de Stat, căruia i-a cerut să anuleze oprirea definitivă a sezonului. Președintele Jean-Michel Aulas însuși a susținut cauza clubului său, rămas, după decizia LFP, în afara cupelor europene din 1998. Lyon mai are șanse de a juca în cupele europene dacă o învinge pe campioana PSG în finala Cupei Ligii sau dacă va câștiga Liga Campionilor. Marți, cea mai înaltă autoritate administrativă a respins apelul clubului OL. Judecătorul a considerat „că nu există nicio îndoială serioasă cu privire la legalitatea acestei decizii, care a cântărit avantajele și dezavantajele unei opriri imediate a Campionatului, în timp ce o incertitudine foarte mare a afectat ipoteza unei eventuale reporniri a competițiilor în timp util” În ceea ce privește clasificarea stabilită ținând cont de meciurile deja disputate, judecătorul Consiliului de Statvalidează termenii definiți de ligă pentru clasamentul campionatului Ligue 1, ținând cont în special de faptul că nu au putut fi jucate toate partidele din etapa a XXVIII-a.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.