Sport

Se încheie tabloul Cupei Mondiale

Ziarul de Vrancea
8 nov 2017 613 vizualizări

De astăzi, au loc ultimele partide decisive pentru calificarea la competiția din Rusia * partidele de baraj ale zone europene pot fi urmărite pe canalele Digi

  

Până în acest moment, se cunosc 23 dintre cele 32 echipe care vor lua startul la Cupa Mondială din Rusia. Dintre acestea, zece sunt din Europa, incluzând și țara organizatoare, alături de Germania, Anglia, Belgia, Spania, Polonia, Islanda, Serbia, Franța și Portugalia). Brazilia, Uruguay, Argentina și Columbia s-au calificat din zona CONMEBOL, Mexic, Costa Rica și Panama, din zona CONCACAF, Iran, Japonia, Coreea de Sud și Arabia Saudită vor reprezenta Asia, iar din Africa se cunosc două echipe care și-au câștigat grupele cu o rundă înainte de final, Nigeria și Egipt.

În acest final de săptămână vor fi lămurite și ultimele nouă necunoscute. Cele mai așteptate partide sunt cele tur-retur din zona europeană. Astăzi, se joacă meciurile Croația – Grecia și Irlanda de Nord – Elveția, mâine are loc duelul Suedia – Italia, iar sâmbătă, Danemarca – Irlanda, urmând ca în următoarele trei zile să aibă loc partidele în oglindă, în aceeași ordine. Toate meciurile încep la ora 21:45 și vor fi transmise pe canalele Digi. Trei meciuri vor fi decise în grupele africane. Cea mai încurcată pare a fi grupa D, în care se joacă mâine o restanță, Africa de Sud  -Senegal, urmând ca marți să se joace ultimele partide din grupă, Senegal – Africa de Sud și Burkina Faso – I.Capului Verde. În clasamentul grupei conduce Senegal cu 8 puncte, urmată de Burkina și I.Capului Verde cu câte șase, Africa de Sud având doar patru puncte. O victorie a senegalezilor în meciul de mâine îi asigură calificarea. În grupa A, Tunisia are nevoie doar de o remiză, sâmbătă pe teren propriu cu Libia, singura echipă care poate spera la o minune fiind RD Congo (cu Jeremy Bokila în lot)  care întâlnește Guineea la Kinshasa. În grupa C, Marocul are un punct avans față de Coasta de Fildeș, dar meciul direct se dispută la Abidjan, pe terenul “elefanților”. Celelalte două partide de calificare sunt barajele intercontinentale ale căror prime manșe se joacă sâmbătă (Honduras – Australia și Noua Zeelandă - Peru), iar partidele retur au loc miercuri, respectiv, joi.

 

 

  

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.