Sport

Se fac cărțile de Anul Nou

Ziarul de Vrancea
21 nov 2017 1058 vizualizări

Șarapova și Ostapenko vor veni la Shenzen alături de Simona Halep, Garbiñe Muguruza a ales Brisbane, iar la Auckland vor concura Caroline Wozniacki și Viktoria Azarenka.

Letona Jelena Ostapenko (7 WTA)  și rusoaica Maria Șarapova (61) s-au u înscris la turneul de la Shenzhen, competiție la care participă și liderul WTA, Simona Halep. Halep și Ostapenko vor fi principalele favorite, următoarea jucătoare cel mai bine clasată fiind Zhang Shuai (36 WTA). Dintre românce, vor mai participa la turneul din orașul chinez Irina Begu (43) și Mihaela Buzărnescu (60). Turneul de la Shenzhen va începe la 1 ianuarie. Simona Halep a mai participat la această competiție în 2015, când a câștigat trofeul, și anul acesta, când a fost eliminată în turul al doilea de viitoarea câștigătoare a competiției, Katerina Siniakova din Cehia.

* Spaniola Garbiñe  Muguruza nu vrea s-o lase prea mult pe Simona să se bucure de poziția de lider. "Provocarea mea în 2018 este să fiu numărul 1 în lume. Sunt multe jucătoare care luptă pentru numărul 1 și mă consider capabilă să fiu una dintre ele. Să fiu numărul 1 este ceea ce am în minte mai mult. Mă antrenez pentru a recupera această poziție", a declarat Muguruza, într-un interviu dat la postul TV Cadena Ser.  Jucătoarea spaniolă se antrenează pentru a-și îmbunătăți forța și mobilitatea: "Să fiu mai rapidă, să-mi îmbunătățesc voleul, serviciul... Stilul meu de joc nu este constanța, ci să fiu agresivă, să-mi asum riscuri." Muguruza a urcat pe locul I WTA la 11 septembrie și i-a cedat această poziție Simonei Halep la 9 octombrie. Ea are șanse mari s-o detroneze chiar la începutul anului viitor pe româncă, întrucât se află înscrisă într-un turneu mult mai puternic, la Brisbane, unde vor fi și alte urmașe ale Simonei, Karolina Pliskova sau Elina Svitolina

*  O altă revenire în circuit este cea a Viktoriei Azarenka (Belarus, 205 WTA). Vika a primit un wild card pentru turneul de la Auckland. Azarenka, fost numărul 1 mondial, în 2012, și dublă câștigătoare la Australian Open, nu a mai putut părăsi California din cauza disputei pentru custodia copilului pe care l-a născut în decembrie trecut. Sportiva din Belarus a jucat doar șase meciuri în 2017, dintre care patru la Wilmbledon, ultimul fiind pierdut în fața Simonei Halep, în optimi. După al treilea Grand Slam al anului, ea nu a mai jucat nicio partidă. La competiția din Noua Zeelandă vor mai participa, printre altele, daneza Caroline Wozniacki (3 WTA) și  poloneza Agnieszka Radwanska (28).

* Ana Bogdan (111 WTA) a învins-o, ieri, cu scorul de 6-1, 6-1, pe sportiva mexicană Victoria Rodriguez (262) și s-a calificat în manșa a doua a turneului de categorie 125k de la Mumbai. Ana s-a impus în mai puțin de 55 de minute și va evolua în turul următor cu franțuzoaica Alizé Lim, locul 308 WTA, care a dispus cu 6-1, 6-1 de japoneza Mayo Hibi (231). Prma favorită a turneului este jucătoarea din Belarus, Arîna Sabalanka (91 WTA).

* Irina Bara (212 WTA), favorită numărul 2, s-a calificat în optimi la turneul ITF de 25.000 de dolari de la Valencia.  Ea  a trecut în runda inaugurală de Cristina Bucsa, din Spania (425), scor 6-2, 6-2, după o oră și 22 de minute. Tot în optimi la Valencia se află și Miriam Bulgaru (499), care a trecut de argentinianca Guillermina Naya (713), scor 7-5, 6-3.  Următoarea adversară a româncei va fi învingătoarea dintre Tessah Andrianjafritrimo (Franța) și Anastasia Zarycka (Cehia), iar Bulgaru va juca împotriva spaniolei Georgina Garcia sau paraguayana Montserrat Gonzalez.  În schimb, Nicoleta Dascălu a fost întrecută de italianca Martina Di Giuseppe cu 7-6 , 6-1.  Elena Bogdan și Chantal Skamlova (Slovacia), favoritele numărul patru, s-au calificat în sferturi la dublu după 6-2, 6-1 cu cuplul Helene Pellicano (Malta)/Blanca Puig Caballero (Spania).

 

CAS

Șarapova va fi anchetată în India

Jucătoarea de tenis Maria șarapova a fost citată într-o anchetă în India cu privire la o presupusă escrocherie imobiliară. Autoritățile indiene se intersează de un proiect imobiliar nerealizat, în orașul Gurgaon, de lângă New Delhi. Complexul de lux se numește «Ballet by Sharapova» și a fost lansat în 2012 chiar de fostul lider WTA. Dezvoltatorii au încasat milioane de euro de la persoanele doritoare de a achiziționa locuințe în acest complex, în care urma să funcționeze o școală de tenis. Prevăzut a fi gata în 2016, complexul a fost abandonat de dezvoltatori. Păgubiții au făcut plângere împotriva inițiatorilor proiectului, dar și împotriva Mariei Șarapova. "Toate celebritățile care susțin un produs devin tehnic un agent al acelei societăți. Nimeni nu ar fi investit în proiectul imobiliar dacă nu avea numele Șarapova deasupra", a declarat pentru AFP Piyush Singh, avocatul unuia dintre păgubiți. El a mai precizat că poliția a început urmărirea pentru înșelăciune și conspirație criminală împotriva jucătoarei ruse, parte a cazului demarat contra firmei Homestead Infrastructure Development. Poliția nu a comentat deocamdată în acest caz, care va fi prezentat în fața unui tribunal din New Delhi. De asemenea, nu au putut fi contactați nici dezvoltatorii proiectului, iar Șarapova nu a făcut niciun comentariu.  Fostul lider mondial a câștigat aproape 30 de milioane de dolari în 2015, potrivit Forbes, dintre acestea 23 de milioane provenind din contracte publicitare precum proiectul din Gurgaon.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.