Sport

Se conturează topul mondial

Ziarul de Vrancea
13 nov 2018 456 vizualizări

Infrângerea lui Federer în primul său meci de la Londra îi asigură lui Nadal poziția secundă pe 2018, în timp ce Djokovic nu mai poate pierde primul loc

Numărul 1 mondial, Novak Djokovic, l-a învins pe americanul John Isner, scor 6-4, 6-3, la Turneul Campionilor de la Londra. Novak Djokovic s-a impus într-o oră și 13 minute, într-un meci din grupa “Gustavo Kuerten” În aceeași grupă,  germanul Alexander Zverev l-a învins pe croatul Marin Cilic scor 7-6, 7-6.

Ieri, în grupa “Lleyton Hewitt”, japonezul Kei Nishikori, care l-a învins în primul meci pe Roger Federer, a cedat suprinzător meciul disputat cu sud-africanul Kevin Anderson, cu scorul de 0-6, 1-6.  Anderson s-a impus în numai 65 de minute și i-a produs japonezului una dintre cele mai dure înfrângeri din carieră. Nishikori a reușit game-ul de onoare la scorul 0-6, 0-5. Japonezul a maipierdut doar o dată cu 1-12, în 2008, în fața suedezului Robin Söderling la Intrum Stockholm Open, scor 1-6, 0-6. Acest scor sever deschide șanse și pentru Roger Federer, deși a pierdut în primul meci.  După ce l-a învins și pe Dominic Thiem, în prima etapă, scor 6-3, 7-6, Anderson este foarte aproape de calificarea în semifinale, înaintea ultimului meci din grupă, cu Federer.

De altfel, înfrângerea lui Federer, i-a asigurat practic, lui Rafael Nadal, jucătorul care a petrecut 36 de săptămâni în fotoliul de lider mondial în 2018, locul II în topul anual. Ibericul nu participă la Londra, din cauza unei accidentări în zona abdominală, însă, cu 7.480 de puncte strânse din nouă turnee, nu mai poate fi ajuns de elvețian, nici de vreun alt sportiv până la final de an. Novak Djokovic (31 ani) va termina anul pe prima poziție, urmat de Nadal (32 ani). Pentru al treilea loc pe podiumul de final de sezon se luptă Roger Federer (37 ani) și germanul Alexander Zverev (21 ani). Pentru Rafael Nadal, nevoit să stea pe tușă de la US Open încoace, va fi al zecelea sezon competițional încheiat în Top 2 ATP. De partea cealaltă, Roger Federer continuă să sufere în fazele finale ale sezonului. Anul său a început glorios, cu al 20-lea titlu deGrand Slam al carierei adjudecat la Australian Open. Mai departe, elvețianul a revenit pe prima poziție ATP, adunând opt săptămâni la șefie, în trei reprize. Campionul din Basel nu a mai reușit însă, din luna martie, să învingă niciun jucător din Top 10, înfrângerea de duminică, contra lui Nishikori, fiind a cincea consecutivă împotriva membrilor Top 10.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.