Sport

Se caută fundași tricolori!

Ziarul de Vrancea
30 mar 2021 502 vizualizări

Armenia – România 3-2 (0-0) în grupa J a preliminariilor europene pentru Cupa Mondială din 2022 *tricolorii au condus cu 2-1, dar Pușcaș a fost eliminat și apărarea noastră dezorganizată a încasat două goluri, cu toate eforturile portarului Niță

Armenia: Iurcenko - Hambarțumian, Calisir, Haroian, Hovhannisian – Barseghian (' 90^2 –Udo), Grigorian, Muradian (' 46 – Sperțian), Bairamian – Karapetian ('46-Șaghoian), Briasco ('46 – Adamian). Selecționer Joaquin Caparros;

România: Niță - Mogoș, Toșca, Chiricheș, Bancu – Stanciu ('71 – Tănase), R. Marin – Man ('81-Crețu), Cicâldău (' 81-Mihăilă), Maxim ('71-Keșeru) – Pușcaș. Selecționer Mirel Rădoi.

Arbitru: Andris Treimanis (Letonia).

Cartonașe galbene: Barseghian, Bairamian, Haroian / Mogoș, Pușcaș, Maxim, Bancu

Cartonaș roșu: Pușcaș ('77) - atac întârziat cu piciorul în față la Calisir

1-0, min. 57: armenii surprind apărarea noastră ieșită în față, Sperțian trage de la 18 m, mingea lovește bara și intră în plasă după devierea lui Toșca

1-1, min. 62: acțiune pe partea stânga Maxim, pasă în careu pentru Bancu, acesta îi trimite frontal lui Cicâldău, care deviază mingea în poartă.

1-2, min. 72: aceeași protagoniști de la primul gol: Maxim, Bancu (pasator) și Cicâldău, care înscrie cu capul

2-2, min. 86: Haroian înscrie cu capul din centrarea lui Barseghian, dintr-o poziție suspectă de ofsaid.

3-2, min. 89: Barseghian din penalty, la un fault în careu comis de Crețu asupra lui Sperțian.

Mirel Rădoi a schimbat jumătate de echipă față de partida anterioară cu Germania, dar prima repriză a dovedit că avea nevoie mai mare de jucătorii bine înzestrați tehnici: Mihăilă, Tănase și Ianis Hagi au fost ținuți pe bancă, iar Stanciu a fost păstrat pe poziții defensive. Cu toate acestea, play-maker-ul Slaviei a semnat cele mai mari ocazii ale tricolorilor: un șut de la distanță, o lovitură liberă de la 25 de metri „ghicită” de portarul Iurcenko – ambele în primul sfert de oră și un șut în diagonală greu parat, spre finalul reprizei. S-ar mai putea vorbi de „copilăria”lui Dennis Man care, lansat pe partea dreaptă,liber ca pasărea cerului, a preferat un „călcâi” spre Pușcaș, în loc de o pasă simplă. Îmbucurător a fost creșterea naționalei la capitolul posesie (66%) – imperială cu excepția unei perioade de prin minutele 35-40. Din păcate, s-a greșit mult la finalizare, în timp ce armenii au punctat pe contraatac. Cea mai mare ocazie a gazdelor s-a derulat în min. 14, când Mogoș a scăpat o minge spre Karapetian, care a pătruns în careu, șutul său fiind deviat nefericit de Toșca, salvarea venind de la portarul Niță, ca și cel din minutul următor, când portarul Spartei a parat șutul periculos al lui Barseghian.Rădoi ar fi vrut să atace mai mult pe zona centrală, aglomerată de apărătorii armeni, ceea ce a generat multe pase înapoi. Îar pe benzi era greu din cauza impetuozității raidurilor lui Barseghian și a fundașilor laterali armeni.

La pauză, Caparros aduce trei oameni proaspeți, iar Rădoi rămâne cu echipa din prima parte.Și hârșitul tehnician iberic a a avut inspirație. Șaghoian a ratat primele douăocazii ale reprize, Sperțian a deschis scorul, iar șutul lui Adamian a fost parat de Niță.Din fericire pentru noi,egalarea a venit repede, prin Cicâldău, jucător care nu s-a văzut în prima parte. După ce schema oltenească a funcționat a doua oară, Pușcaș ne-a complicat existența fiind eliminat direct pentru un fault dur. Atacurile armenilor s-a conjugat perfect cu talmeș-balmeșul din apărarea tricoloră și Armenia câștigă un meci aflat, multă vreme, la discreția României.Și chiar dacă săracul Niță a mai salvat de două ori corabia tricoloră, n-a mai putut apăra și penalty.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.