Sport

Se așteaptă testele

Ziarul de Vrancea
14 iun 2020 915 vizualizări

 FC Botoșani ar putea reveni în campionat luni, Dinamo ar putea acumula trei restanțe, fiindcă programul din play-out este mai dens

Secretarul general al Ligii Profesioniste de Fotbal, Justin Ștefan, a declarat,ieri, pentru AGERPRES, că jucătorii echipelor Dinamo și FC Botoșani, unde s-au înregistrat primele cazuri pozitive de coronavirus din fotbalul românesc, vor fi retestați la mijlocul acestei săptămâni, urmând ca după aflarea rezultatelor să primească sau nu acceptul din partea direcțiilor de sănătate publică de a reporni activitatea. „Pentru ambele cluburi este aplicată aceeași regulă, izolare șapte zile, apoi retestare și dacă testul este negativ primesc autorizare pentru revenire la locul de muncă. La mijlocul săptămânii se vor face testările și e clar că e posibil ca ambele echipe să spună că nu s-au antrenat și să mai ceară câteva zile suplimentare. E greu de crezut că Dinamo va juca în weekend, dar e posibil ca meciul lui CFR Cluj cu Botoșani să-l împingem pe luni-marți, să vedem”, a declarat Ștefan.

Oficialul LPF a precizat că este posibil ca apariția cazului pozitiv de coronavirus la Dinamo să decaleze finalul campionatului: „Important este ca toți jucătorii să fie izolați, pentru a nu se crea un focar. Aceste cazuri poate îngreunează un pic play-out-ul, dar deocamdată nu ne facem probleme că nu putem să-l ducem până la final, poate doar să ducem închiderea sezonului un pic mai încolo. Am vorbit și cu deținătorul drepturilor TV, discutăm pe marginea unui termen pentru o nouă tranșă de plată. Să se așeze lucrurile într-o stare normală”.

Joi, cu o zi înaintea reluării Ligii I, au fost confirmate 3 cazuri de infectare cu COVID-19, unul la un angajat al clubului Dinamo și două la FC Botoșani, medicul echipei și un jucător, ceea ce a dus la suspendarea meciurilor celor două formații. Loturile echipelor Dinamo și FC Botoșani au intrat în izolare, în timp ce Direcțiile de Sănătate Publică au deschis anchete epidemiologice.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.