Sport

Se apropie Cupa Davis

Ziarul de Vrancea
19 oct 2019 945 vizualizări

Șapte dintre cele 18 echipe care vor participa la competiția de la Madrid și-au anunțat loturile. Nu lipsesc Nadal, Djokovic și Murray

Rafael Nadal va fi liderul echipei de tenis a Spaniei la turneul final al Cupei Davis, care va avea loc la Caja Magica din Madrid, între 18 și 24 noiembrie, a anunțat luni Federația Spaniolă de Tenis.

Cvadruplul câștigător al „Salatierei de argint”, Rafael Nadal va face echipă cu Roberto Bautista, Pablo Carreño, Feliciano Lopez și Marcel Granollers. În prezent pe locul 2 ATP, Nadal va participa la turneul final al Cupei Davis din postura de lider mondial, poziție în care va reveni pe 4 noiembrie, când îl va detrona pe sârbul Novak Djokovic.

Noul format le permite marilor jucători să participe. Este foarte atractiv să poți să îi vezi pe cei mai buni jucători timp de o săptămână”, a spus căpitanul Spaniei, Sergi Bruguera, într-un comunicat. La turneul final de la Madrid, Spania face parte din Grupa B, alături de Croația, deținătoarea „Salatierei de argint”, și Rusia.

Începând din acest an, Cupa Davis se desfășoară după o formulă nouă, cu două tururi preliminare și un turneu final la care vor lua parte 18 echipe, șase dintre ele calificate direct, în baza rezultatelor de la ediția precedentă. Până în prezent au mai fost anunțate șase echipe:

Serbia (Novak Djokovic, Dusan Lajovic, Filip Krajinovic, Viktor Troicki, Janko Tipsarevic);

Chile (Cristian Garin, Nicolas Jarry, Alejandro Talibo, Marcelo Tomas, Hans Podlipnik, Nicolas Massu); Japonia (Yoshihito Nishioka, Yasutaka Uchiyama, Yuichi Sugita, Ben McLachlan); Marea Britanie (Andy Murray, Jamie Murray, Dan Evans, Neal Skupski):

Belgia (David Goffin, Kimmer Coppejans, Steve Darcis, Joran Vliegen, Sander Gille) și

Franța (Gaël Monfils, Benoit Paire, Jo-Wilfried Tsonga, Pierre-Hugues Herbert, Nicolas Mahut)

Grupele turneului

Grupa A: Franța, Serbia, Japonia

Grupa B: Croația, Spania, Rusia

Grupa C: Argentina, Germania, Chile

Grupa D: Belgia, Australia, Columbia

Grupa E: Marea Britanie, Kazahstan, Olanda

Grupa F: SUA, Italia, Canada

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.