Sport

Se anulează marile tururi?

Ziarul de Vrancea
9 mar 2020 633 vizualizări

Președintele Uniunii Cicliste Internaționale,David Lappartient consideră că aceasta ar fi un dezastru

Anularea Turului Italiei și Turului Franței ar fi un dezastru pentru sportul cu pedale, consideră președintele Uniunii Cicliste Internaționale (UCI), francezul David Lappartient, al cărui sport a fost deja afectat de criza generată de propagarea noului coronavirus. Mai multe curse, între care Tirreno-Adriatico și Milano-Sanremo, au fost deja anulate, în condițiile în care Italia este țara cea mai afectată de epidemie, cu peste 9.000 de cazuri de infectare și 463 de decese. Turul Italiei, a doua cursă ca importantă după cel al Franței, urmează să înceapă pe 9 mai, la Budapesta, în Ungaria, și să se încheie pe 31 mai, la Milano. Luni seara, premierul italian Giuseppe Conte a anunțat că toate evenimentele sportive de pe teritoriul Italiei vor fi suspendate până pe 3 aprilie.

Întrebat de Reuters în legătură cu perspectiva ca Giro d'Italia și Tour de France să cadă victime ale crizei coronavirusului, Lappartient a spus: „Ar fi un dezastru pentru sportul nostru, desigur, dacă nu vom putea avea Giro d'Italia și Turul Franței”. Cursa-fanion a ciclismului profesionist, Turul Franței, urmează să înceapă în luna iulie, iar președintele UCI s-a declarat optimist, considerând că până atunci se va depăși perioada cea mai rea legată de epidemie.”Poate că decalajul de două luni între Giro și Tour de France va avea, de asemenea, unele consecințe asupra virusului, iar în vară sperăm că va fi depășit vârful crizei, iar epidemia va începe să scadă. Așa că sperăm ca aceste curse să poată avea loc. Însă suntem ceva mai îngrijorați în legătură cu Giro, ținând cont de situația din Italia. Am aflat decizia guvernului italian valabilă până pe 3 aprilie, dar cine știe cum va fi situația după aceea? Așa că există un risc potențial ca Turul Italiei să fie anulat”, a mai spus președintele UCI.

În prezent se desfășoară în cursa ciclistă Paris-Nisa, însă numărul tot mai mare de infecții din Franța ar putea duce la anularea acestei probe pe etape sau la interzicerea spectatorilor. „Va trebui să urmărim situația în legătură cu virusul și să luăm cea mai bună decizie la momentul potrivit”, a precizat David Lappartient.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.