Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE: Schimbare post pe post

Ziarul de Vrancea
7 iul 2017 540 vizualizări

Președintele clubului Astra Giurgiu, Dănuț Coman, va ocupa locul lui Florin Prunea în Comitetul Executiv al FRF, s-a stabilit, ieri, la Adunarea Generală a LPF.

Prunea a fost președinte la CSM Poli Iași, însă după ce contractul său a fost reziliat, el nu mai poate ocupa funcția de reprezentant al cluburilor în cadrul Comitetului Executiv al FRF.  Adunarea Generală a LPF a avut loc ieri și a stabilit țintarul pentru sezonul competițional 2017/2018

Fotbalul începe cu Supercupa

Mâine de la ora 21:00, la Botoșani, are loc meciul pentru Supercupa României în care se vor întâlni echipele FC Viitorul, campioana omologată a Ligii I și FC Voluntari, câștigătoarea Cupei României, care a învins în finala disputată la Ploiești, la lovituri de departajare, pe Astra Giurgiu. Partida va fi arbitrată de o brigadă condusă de Sebastian Colțescu, ajutat la cele două linii de asistentele Petruța Iugulescu și Mihaela Țepușă.Rezervă va fi George Găman. Supercupa, meciul care deschide sezonul fotbalistic intern, poate fi urmărit pe ProTV și DigiSport 1.

 

Schimbul Nistor – Nascimento aproape sigur

Directorul general al FC Dinamo, Adrian Mutu, a declarat, ieri, că mijlocașul Dan Nistor va fi cedat la CFR Cluj, de unde va fi adus Filipe Nascimento. "Sunt câteva detalii de pus la punct, dar suntem pe drumul cel bun. Trebuie să fie bine pentru jucători. Sunt doi jucători diferiți, Nascimento joacă la mijloc, Nistor joacă în spatele vârfului, e puțin mai avansat. Nistor are o condiție fizică ieșită din comun, nu se pune problema de vârstă. Nu e nimic perfectat încă. Nistor e un băiat cuminte, a fost o alegere de tactică a antrenorului. E o chestiune de ore și ajungerea lui Albin la Dinamo. Vedem care e situația lui Anto. Dacă, Paul se întoarce, în rest nu mai facem nimic", a declarat Mutu. Dan Nistor (29 de ani) a venit la Dinamo liber de contract, vara trecută. Filipe Nascimento (22 de ani) a ajuns la CFR Cluj în urmă cu doi ani, tot liber de contract.

 

Craiova l-a transferat pe Spahija

CSU Craiova a anunțat, ieri, că l-a achiziționat pe fotbalistul croat Hrvoje Spahija, câștigător al Cupei României cu FC Voluntari în sezonul trecut. Fundașul central în vârstă de 29 de ani a semnat un contract pe doi ani. Croatul s-a format ca fotbalist la juniorii grupării Sibenik și a evoluat de-a lungul carierei profesioniste la echipe precum HNK Sibenik (61 de meciuri, trei goluri și o pasă decisivă), Zagora Unesic (21 de meciuri), Elazigspor (patru meciuri), Olimpija Ljubljana (nouă meciuri) și FC Voluntari (44 de meciuri, patru goluri și o pasă decisivă). În cursul sezonului competițional 2016/2017, Spahija a jucat în 30 de meciuri în toate competițiile din România, reușind să înscrie două goluri și să ofere o pasă decisivă. 

 

Suspendarea lui Platini este definitivă

Suspendarea lui Michel Platini din orice activitate legată de fotbal pentru timp de patru ani a fost confirmată de Tribunalul federal elvețian. Astfel, fostul președinte UEFA și-a epuizat toate posibilitățile de apel la decizia FIFA din septembrie 2015. În vârstă de 61 de ani, francezul a fost suspendat pentru opt ani în decembrie 2015 de justiția internă a FIFA. Suspendarea a fost redusă în apel la șase ani, apoi la patru ani de către Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS). Michel Platini a fost găsit vinovat de conflict de interese de către TAS, după ce a primit fără justificare două milioane de dolari de la FIFA, plată apropabă de președintele forului mondial, Joseph Blatter, în 2011. El a contestat decizia TAS la Tribunalul federal elvețian, care însă a menținut hotărârea forului sportiv de la Lausanne. Michel Platini va putea reveni în activitatea fotbalistică la finalul anului 2019.

Real ține la preț

Gruparea Real Madrid nu-l transferă pe Alvaro Morata pentru mai puțin de 90 de milioane de euro, anunță cotidianul As.  Manchester United este clubul pregătit pentru a-l achiziționa pe jucătorul de 24 de ani, dar oferta ar putea fi mult mai mică, după ce gruparea engleză s-a orientat spre Romelu Lukaku pentru are oferă 85,5 milioane de euro. Un alt club care îl vrea pe Morata este Chelsea. Alvaro Morata a fost format la Real Madrid, unde a revenit în 2016, după două sezoane petrecute la Juventus Torino.

Analiză fără consecințe

World Boxing Organization (WBO) a anunțat că va reanaliza meciul dintre filipinezul Manny Pacquiao și Jeff Horn pentru titlul mondial la semimijlocie, disputat la 2 iulie și câștigat de australian. "Scopul acestei reanalizări este acela de a stabili cu certitudine cine a câștigat meciul", a explicat președintele WBO, Francisco Valcarcel, după ce Comisia sportului din Filipine a cerut revizuirea rezultatului. WBO va numi cinci arbitri-judecători din diferite țări pentru a urmări meciul "fără influență sonoră", care vor stabili punctajul în fiecare repriză.  Valcarcel a subliniat încă că decizia privind victoria lui Horn este irevocabilă. Manny Pacquiao a fost învins de australianul Jeff Horn și a pierdut titlul de campion mondial la categoria semimijlocie, versiunea WBO; sâmbătă, la Brisbane. Cei trei arbitri-judecători l-au văzut învingător pe Horn, după 12 reprize, cu 117-111, 115-113 și 115-113.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.