Sport

Schi alpin cu viteza melcului

Ziarul de Vrancea
11 feb 2021 831 vizualizări

Campionatul Mondial a pornit șontâc-șontâc și a oferit campioni în premieră la Super G

Programate să înceapă încă de luni în stațiunea italiană Cortina d'Ampezzo, gazdă olimpică în 1956, Campionatele Mondiale de schi alpin au suferit o serie de amânări, din cauza ceții și de-abia azi s-au decernat primele titluri în probele de slalom super-uriaș. Deși nu au câștigat principalii favoriți, primii campioni din ediția 2021 nu pot fi considerați neașteptați. Ambii, însă, au câștigat în premieră titluri supreme. Elvețianca Lara Gut-Behrami este câștigătoarea Cupei Mondiale din 2018 și are două globuri mici de cristal chiar la Super-G Ea a avut un ecart de 34 de sutimi față de compatriata ei, Corinne Sutter, pe locul III sosind vedeta americană Mikaela Shiffrin, specialistă mai degrabă la probele tehnice. Câștigătoarea a patru dintre cele cinci curse de slalom super-uriaș care au avut loc de la începutul Gut-Behrami nu mai urcase până acum pe prima treaptă la Campionatele Mondiale, unde a cucerit trei medalii de argint și două de bronz la edițiile precedente. La masculin, campionul este austriacul Vincent Kriechmayr care i-a devansat pe germanul Romed Baumann (cu7 sutimi) și pe francezul Alexis Pinturault (^0,38). Kriechmayr (29 ani) a cucerit prima sa medalie de aur la Mondiale, după ce a luat argintul la super-uriaș și bronzul la coborâre, la Are (Suedia), în 2019. De remarcat că medaliatul cu argint a dat în 2018 cetățenia austriacă pe cea germană deoarece concurența în lotul Austriei era uriașă.

Astăzi, la Cortina, se susțin doar antrenamente la coborâre, următoarele curse, de combinată și coborâre urmând a avea loc de-abia lui

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.