Sport

Scenariul de avarie pentru Liga a II-a

Ziarul de Vrancea
13 mai 2020 1184 vizualizări

Competiția se reia pe 4 iulie cu un play-off cu șase echipe și cu punctele înjumătățite * UTA va ataca decizia FRF la TAS

Președintele FRF, Răzvan Burleanu, a declarat că în Liga a II-a pentru echipele de pe pozițiile 7-18 competiția s-a încheiat, iar primele șase clasate vor disputa un play-off de promovare. Această propunere urmează să fie analizată de Comitetul de Urgență al FRF și apoi de Comitetul Executiv, pentru a se lua o decizie finală.Punctele primelor șase clasate vor fi înjumătățite. „Reluarea sezonului se va face în 4 iulie, cele șase echipe care și-au depus dosarul pentru Liga I, care și sunt pe primele șase poziții, vor disputa un play-off în cinci meciuri. Se aplică înjumătățirea de puncte iar pentru echipele de pe locurile 7-18 competiția se încheie, nu retrogradează nicio echipă. De la liga a doua se promovează cu aceste meciuri de baraj. Sezonul următor vom avea maxim 23 de echipe în Liga a II-a. Nu am încheiat procesul de licențiere astfel încât să știm cu precizie. Sunt două scenarii pe care le analizăm. Vom avea varianta unei singure serii sau două serii, una de 11 echipe și alta de 12 echipe. În momentul de față cu această propunere vom merge în Comitetul de Urgență și apoi în Comitetul Executiv. Apoi putem vorbi de o decizie finală. Prima etapă la nivelul ligii secunde va fi în 4 iulie”, a spus Burleanu.

Gruparea UTA, lider în Liga a II-a și cu mari șanse de promovare în Liga I, va reclama la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) decizia Federației Române de Fotbal de continuare a celui de-al doilea eșalon fotbalistic doar în partea superioară a clasamentului, prin organizarea unui play-off între primele șase echipe, a declarat, Claudiu Drăgan, directorul de competiții al clubului arădean. „Decizia e luată, sigur vom ataca hotărârea FRF. Considerăm că ni s-a făcut o nedreptate. Nu se poate ca trei sferturi dintre echipele de Liga a II-a să intre în vacanță și să joace doar șase și alea cu înjumătățirea punctelor. Mi se pare absurd. Vom încerca să ne găsim dreptatea la TAS, să vedem ce o să fie. Dacă decizia va fi trecută prin Comitetul Executiv mai târziu, normal că vom juca pentru că nu avem încotro, dar în tribunal la TAS sigur vom merge, indiferent când, în iunie, iulie, august”, a declarat Drăgan.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.