Sport

Scandal într-un sport amărât pe la noi

Ziarul de Vrancea
27 ian 2022 731 vizualizări

COSR a suspendat finanțarea FR de Schi-Biatlon deoarece a refuzat să ocupe un loc-cotă suplimentar oferit de Federația Internațională

Comitetul Executiv al COSR a decis, ieri, cu majoritate de voturi (un vot împotrivă și o abținere), într-o ședință cu prezență fizică și online, suspendarea finanțării Federației Române de Schi-Biatlon până la prezentarea unui raport în care să dovedească faptul că a adoptat și implementat măsuri prin care să se asigure că situațiile generate în contextul participării României la JO Beijing 2022 în legătură cu neocuparea locului cotă la schi alpin și lipsa oficialilor la sărituri cu schiurile nu se vor repeta.

Raportul va avea ca obiectiv principal protecția sportivilor și a imaginii entităților care aparțin Mișcării Olimpice, urmând a fi supus analizei comisiilor de specialitate ale COSR și spre aprobare Comitetului Executiv al COSR, a precizat forul pe pagina oficială de Facebook. Prin excepție, Comitetul Executiv COSR a hotărât să mențină finanțarea programelor pentru participarea la JO Beijing 2022 și FOTE Vuokatti 2022.

Federațiile sportive naționale sunt singurele care pot nominaliza sportivi eligibili pentru participarea la JO, iar COSR, în conformitate cu prevederile Chartei Olimpice, nu poate accepta sau refuza un loc cotă pentru JO fără acordul acestora. În cazul locului cotă refuzat pentru lotul de schi alpin a României la JO Beijing 2022, COSR nu a primit nici o nominalizare din partea FR Schi-Biatlon.

Federația Română de Schi Biatlon a refuzat un loc suplimentar la Jocurile Olimpice de iarnă de la Beijing, obținut la schi alpin de Ania Caill, a susținut sportiva săptămâna trecută, pe Facebook. Federația Internațională de Schi a oferit două locuri cotă suplimentare ca urmare a retragerii Japoniei din concursurile alpine.În replică, secretarul general al FR Schi-Biatlon, Puiu Gaspar, a declarat, miercuri, că locul-cotă primit de România pentru JO de la Beijing a fost nenominal și s-a renunțat la el deoarece nu exista niciun sportiv acreditat. Ministrul Sportului, Eduard Novak, a menționat că renunțarea de către FR Schi-Biatlon la locul suplimentar primit din partea Federației Internaționale de Schi pentru JO de la Beijing reprezintă o situație gravă și a cerut demisia președintelui forului național, Dan Mihoc.

 La JO de la Beijing, la schi alpin,România va fi reprezentată de Maria Constantinescu și Alexandru Ștefănescu în probele de slalom și slalom uriaș.Ania Monica Germaine Caill, sportivă cu dublă cetățenie, română și franceză, are ca „personal best” un loc doi la o cursă de coborâre în Cupa Europei, eșalonul doi al schiului de performanță mondial.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.