Sport

Scandal de dopaj cu Gatlin

Ziarul de Vrancea
19 dec 2017 573 vizualizări

Fostul antrenor al actualului campion mondial la 100 m, Dennis Mitchell, și impresarul său, au fost descoperiți de “The Telegraph” că fac trafic cu substanțe interzise.

Dennis Mitchell, fost campion olimpic, acum antrenorul binecunoscutului campion de sprint Justin Gatlin, și Robert Wagner, un impresar al atletului, au fost înregistrați cu camera ascunsă de jurnaliști ai cotidianului The Telegraph, cand se arătau dispuși să le facă rost acestora de produse dopante. Jurnaliștii au spus că sunt reprezentanți ai unei companii producătoare de filme și că au nevoie de produse dopante pentru a ajuta un actor în pregătirea sa pentru un rol dintr-o peliculă cu tematică sportivă. Mitchell și Wagner le-au spus falșilor producători că le pot face rost, în schimbul sumei de 250.000 de dolari, de testosteron și hormoni de creștere, care ar fi provenit de la un medic din Austria.

Mai mult, pe înregistrare se aude cum antrenorul lui Gatlin afirmă că produsele interzise sunt folosite în mod curent în atletism, la nivel înalt, și că testele antidoping sunt ușor de ocolit. La o întâlnire, Wagner sugerează că și Gatlin a recurs la dopaj: "Credeți că Justin nu o face? Credeți că Dennis  nu a făcut-o?"

Rival al lui Usain Bolt, americanul Justin Gatlin, ultima dată în acest an, a negat vehement că folosește substanțe interzise, iar avocații săi au anunțat că atletul l-a concediat pe antrenorul Dennis Mitchell. În vârstă de 35 de ani, Gatlin a fost deja suspendat de două ori pentru dopaj, în 2001 și 2006. De asemenea, Mitchell și Wagner au negat faptul că ar fi implicați în activități de dopaj. Însă Federația Internațională de Atletism (IAAF) și Agenția Americană Antidoping (USADA) au anunțat deschiderea unor anchete. "Aceste acuzații sunt foarte serioase și știu că unitatea de integritate în atletism, un for independent, va investiga acest caz, în concordanță cu mandatul ei", a precizat președintele IAAF, Sebastian Coe. Ca și Gatlin, și Dennis Mitchell (campion olimpic și mondial la ștafetă în anii 1991-1993) a fost descoperit dopat în două rânduri.

Gatlin are în palmares 15 medalii olimpice și mondiale, dintre care patru de aur. Pe 5 august anul acesta, el l-a învins pe Usain Bolt în finala probei de 100 de metri, la Campionatele Mondiale de la Londra.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.