Sport

Șase plus unu la Roland Garros

Ziarul de Vrancea
19 apr 2018 610 vizualizări

Sextetul României din prima sută mondială și Marius Copil vor lua parte la marele turneu din capitala Franței

Șase reprezentante ale României, în frunte cu Simona Halep, numărul unu mondial, figurează pe lista jucătoarelor înscrise la cel de-al doilea turneu de Grand al anului, Roland Garros, programat între 21 mai și 10 iunie în capitala Franței.  Alături de Halep, vor mai evolua pe zgura pariziană Sorana Cîrstea (locul 34 WTA), Irina  Begu (38), Mihaela Buzărnescu (40), Monica Niculescu (64) și Ana Bogdan (66). Deținătoarea trofeului, Jelena Ostapenko din Letonia, numărul 5 mondial, care a învins-o pe Simona Halep în finala de anul trecut, va fi prezentă la rândul ei la turneul parizian, alături de alte favorite, între care daneza Caroline Wozniacki (nr.2), spaniola Garbiñe Muguruza (nr.3) sau ucraineanca Elina Svitolina (nr.4). Organizatorii au anunțat, totodată, că americanca Serna Williams și Victoria Azarenka (Belarus), foști lideri mondiali, vor figura cu ''ranking'' protejat la competiția de la Roland Garros.


În proba de simplu masculin de la Roland Garros, România va fi reprezentată de un singur jucător, Marius Copil, ocupantul locului 86 ATP. De pe lista publicată pe site-ul oficial al turneului lipsește, însă, actualul număr doi mondial, elvețianul Roger Federer, care a decis să nu participe la sezonul pe zgură, așa cum a procedat și anul trecut. Va fi prezent, în schimb, spaniolul Rafael Nadal, actualul lider al clasamentului ATP, care a câștigat de zece ori în cariera sa turneul de la Roland Garros, fiind supranumit "regele" zgurei, suprafața sa favorită. Printre cei 104 tenismeni înscriși pe lista participanților la Roland Garros 2018 mai figurează, între alții, doi foști lideri ai clasamentului ATP, sârbul Novak Djokovic și britanicul Andy Murray, chiar dacă ultimul anunțase inițial că vrea să revină în circuit cu ocazia sezonului pe iarbă, după o operație la șold.

 

* Tenismanul sârb Novak Djokovic (13 ATP)  a fost eliminat de către austriacul Dominic Thiem (7), scor 7-6, 2-6, 3-6, în optimile de finală ale turneului de tenis ATP World Tour Master 1.000 de la Monte Carlo, dotat cu premii totale de 4.872.105 euro. Thiem, cap de serie nr. 5, a trecut în 2 ore și 29 de minute de jucătorul sârb, care a fost operat la cot în luna februarie și nu a disputat decât două turnee anul acesta, la Indian Wells și la Miami. Austriacul, un specialist al zgurii, va juca în sferturile de finală ale turneului monegasc împotriva lui Rafael Nadal, care l-a învins cu 6-3, 6-2 pe rusul Karen Hacianov (21 ani, 38 ATP).

Tot ieri a obținut calificarea în sferturile de finală și bulgarul Grigor Dimitrov, cap de serie nr. 4, care a dispus cu 4-6, 6-3, 6-4 de germanul Philipp Kohlschreiber. El va juca în această fază a competiției cu belgianul David Goffin, cap de serie nr. 6, care l-a eliminat cu scorul 6-4, 7-5, pe spaniolul Roberto Bautista, cap de serie nr. 11.

Alte rezultate din optimi: Alexander Zverev (Germania) – Jan-Lennard Struff (Germania) 6-4, 4-6, 6-4; Richard Gasquet (Franța) – Mischa Zverev (Germania) 6-2, 7-5; Kei Nishikori (Japonia) – Andreas Seppi (Italia) 6-0, 2-6, 6-3. Croatul Marin Cilic s-a calificat în sferturi prin abandonul canadianului Milos Raonic.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.