Sport

Sărut mâna, tanti UEFA!

Ziarul de Vrancea
14 iul 2021 940 vizualizări

CFR Cluj a pierdut după prelungiri, scor 1-2 , manșa secundă a partidei cu Borac Banja Luka *după timpul regulamentar clujenii erau conduși cu 0-2 și ar fi fost eliminați dacă nu se abroga regula golului în deplasare. CFR va juca săptămâna viitoare în Gibraltar, în turull II

CFR Cluj s-a calificat în turul al doilea preliminar al Ligii Campionilor, deși a pierdut manșa retur disputată, marți, în deplasare, scor 1-2 (0-0, 0-2), după prelungiri, cu Borac Banja Luka. După 3-1, acasă, clujenii au fost conduși cu 0-2 la finalul primelor 90 de minute, în deplasare, și erau eliminați dacă UEFA nu schimba regulamentul. Din sezonul 2021/2022, golul/golurile marcate în deplasare nu contează mai mult decât cele înscrise pe teren propriu. Astfel, la scorul general de 3-3, partida de la Banja Luka a intrat în prelungiri. Scorul a fost deschis în min. 60 de jucătorii gazdă când Ciosic a centrat de pe partea stâgă, iar Stojan Vranjes, fost jucător al echipei CFR Cluj, în 2012, a marcat cu capul, de la 11 metri. Echipa clujeană, care ratase ocazii imense până atunci a fost făcută KO după patru minute. De data aceasta a fost o centrare de pe stânga a lui Zakaric (ex-CSU Craiova), Vusurovic a trimis cu capul balonul peste Arlauskis spre poartă, iar Moraitis l-a împins, tot cu capul, în plasă, de pe linia porții. Meciul a intrat în prelungiri iar în min. 118, când Marius Șumudică și Marko Maksimovic se gândeau la listele cu executanți din punctul cu var, Chipciu a prins un șut spectaculos de la 25 m și a adus calificarea clujenilor.

În turul al doilea preliminar, CFR va juca în compania echipei Lincoln Red Imps din Gibraltar. Fotbaliștii de la marginea Strâmtorii au învins în meci retur, pe teren propriu echipa luxemburgheză Fola Esch cu 5-0, după 2-2 în tur. Golurile au fost marcate de De Barr 2, Walker 2 și Ronan. Echipa din Ducat a evoluat din minutul 65 în zece jucători, după eliminarea lui Hym. Clujenii vor juca primul meci în deplasare.

Începe Liga I

Cu partida FC Botoșani – FCSB, programată în această seară de la ora 20:45, ia startul o nouă ediție a campionatului Ligii I de fotbal. Iată și celelalte partide:

Vineri: Sepsi Sfântu Gheorghe -Academica Clinceni (ora 18:30), CFR Cluj – FCU Craiova (21:30)

Sâmbătă: Gaz Metan Mediaș - CS Mioveni (18:30), CSU Craiova – FC Argeș (21:30).

Duminică:UTA – Farul Constanța (18;30); Rapid – Chindia Târgoviște (21;30).

Luni: Dinamo – FC Voluntari (20:30).

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.