Sport

Sare pe rănile Regelui

Ziarul de Vrancea
23 mai 2018 827 vizualizări

Selecționerul Cosmin Contra nu-l crede pe Ianis Hagi pregătit să joace la națională * el a explicat și absențele din lot pentru meciurile cu Chile și Finlanda

Selecționerul Cosmin Contra a declarat, ieri, la FRF TV Raport de Joc, că din punctul său de vedere Ianis Hagi (FC Viitorul) nu este pregătit în acest moment să vină la echipa națională. Gheorghe Hagi l-a criticat dur la 11 mai pe Cosmin Contra pentru că nu l-a convocat pe fiul său, Ianis Hagi, la echipe națională și nici pe Bogdan Țîru, în schimb i-a chemat la lot pe fundașii Ionuț Nedelcearu, care s-a îmbătat în cantonamentul echipei Dinamo, și Cosmin Moți, care nu a evoluat în ultima perioadă la Ludogoreț. “Gică a avut o ieșire care nepotrivită pentru el. Noi analizăm foarte serios ceea ce se întâmplă la echipa națională. în momentul de față eu sunt antrenorul echipei naționale. Eu am hotărât ca filozofie și prin prisma calităților anumilor jucători, în momenul de față Budescu și Stanciu îmi dau mult mai multe decât mi-ar da Ianis Hagi din punct de vedere al filozofiei noastre. Este în lotul lărgit, este în atenția noastră. Din punctul meu de vedere, antrenorul echipei naționale, în momentul de față Ianis Hagi nu este pregătit să vină la echipa națională”, a spus Contra miercuri.

Tehnicianul a vorbit și despre problemele medicale pe care le au unii jucători și despre motivul absenței lui Claudiu Keșeru și Cosmin Moți. “Keșeru și Moți încep pregătirea la echipa lor de club în 4 iunie. Am fost rugați de cei de la Ludogoreț și de jucători… Dacă îi chemam la echipa națională nu aveau deloc vacanță. Florin Andone are problemă la ochi, o miopie, pe 25 e programat la operație, după care trebuie să aibă un repaus de trei săptămâni. Răzvan Marin s-a accidentat cu o etapă înainte de a se încheia campionatul în Belgia. O entorsă cu ruptură de ligamente. Vlad Chiricheș s-a operat la umăr. Dragoș Grigore are o tendinită cu bursită destul de gravă, dacă venea erau mari șanse să se rupă tendonul luu Ahile. Am hotărât ca el să meargă la Roma să facă o recuperare foarte bună. Mihai Pintilii acum trei zile la antrenamet a făcut ruptură”, a explicat selecționerul. El a precizat însă că există întotdeauna pregătite variante pentru situațiile în care există accidentări. Cosmin Contra a declarat că nu l-a convocat pe Ovidiu Hoban, după un sezon extraordinar pentru acesta, deoarece a vrut să vadă “alternative. În ceea ce îl privește pe Denis Alibec, component al FCSB, Contra crede că ar trebui să “schimbe peisajul”. “Denis cred că ar trebui să schimbe un pic peisajul și să redevină acel jucător pe care îl știm de la Astra. E un jucător talentat, care în orice moment poate să revină, dar depinde de el. Mi s-a părut să este un băiat care are capul pe umeri și își dorește să facă performanță. Poate că este momentul pentru el să facă sacrificii și să înceapă de la zero”.

Selecționerul și-ar fi dorit naturalizarea a doi jucători, Juan Culio și Filipe Teixeira. “Dar au o vârstă și cred că nu mai avem timp să-I naturalizăm”, a adăugat el. Naționala României va disputa în perioada următoare două partide amicale, cu Chile (31 mai, la Graz, pe Sportzentrum Graz-Weinzödl) și Finlanda (5 iunie, stadionul ”Ilie Oană” din Ploiești).

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.