Sport

Șarapova a fost preferată Simonei

Ziarul de Vrancea
1 aug 2017 627 vizualizări
Maria Șarapova face audiență mai mare acum când joacă mai rar
Maria Șarapova face audiență mai mare acum când joacă mai rar

* Halep a cerut wild card pentru turneul mai puternic de la Stanford, dar a fost refuzată, astfel încât s-a dus la Washington  *Maria s-a calificat greu în turul II

* Simona Halep, locul 2 WTA, a declarat, ieri, că a cerut un wildcard pentru turneul de la Stanford, de categorie Premier, însă organizatorii au refuzat-o. Ea a cerut o invitație și pentru turneul de la Washington, de categorie inferioară, WTA International, pe care a primit-o. Turneele de la Stanford și Washington se desfășoară în această săptămână.  Organizatorii de la Stanford au oferit wildcard-uri rusoaicei Maria Șarapova, sportivei cehe Petra Kvitova și americancei de 17 ani Claire Liu, locul I mondial în ierarhia junioarelor. La Citi Open, au primit invitații Simona Halep, americanca Sloane Stephens, fostă numărul 11 mondial, care a fost mult timp accidentată, și jucătoarea canadiană de origine română Bianca Andreescu.

O adversară periculoasă pentru Simona în turul II, americanca Shelby Rogers (60 WTA), cea care a chinuit-o anul trecut la Roland Garros a fost eliminată de către columbianca Mariana Duque (115), scor 4-6, 1-6. De asemenea, a mai picat și favorita nr. 3, Lauren Davis (SUA, 43 WTA) învinsă cu 5-7, 3-6 de Arîna Sabalenka (Belarus, 121). Și pentru că am pomenit de Bianca Andreescu (167), canadianca a obținut o victorie de valoare pentru ea, trecând cu 5-7, 6-3, 6-4 de Camila Giorgi (Italia) 5-7, 6-3, 6-4. De asemenea, Jelena Jankovic (69 WTA) a fost nevoită să se retragă din partida cu franțuzoaica Océane Dodin (55) la scorul de 6-4, 3-6, 0-2; Alte rezultate: Julia Görges (Germania) – Françoise Abanda (Canada) 6-4, 6-4; Sara Errani (Italia) – Risa Ozaki (Japonia) 7-6, 6-2; Andrea Petkovic (Germania) – Kurumi Nara (Japonia) 6-4, 7-6; Alison van Uytvanck (Belgia) – Jana Cepelova (Cehia) 7-5, 0-6, 6-1. La dublu, perechea Patricia Țig / Nighina Abduraimova (România/Uzbekistan) s-a calificat în sferturi după victoria împotriva cuplului american Skylar Morton/Alana Smith, beneficiar al unui wild-card, scor -1, 6-4, după 57 de minute. În sferturile de finală, ele vor întâlni învingătoarele partidei dintre perechea Mariana Duque/Maria Irigoyen (Columbia/Argentina și cuplul Eugénie Bouchard/Sloane Stephens (Canada/SUA).

* La Stanford, principala atracție a fost revenierea Mariei Șarapova, în prezent numărul 171 mondial.Ea a trecut cu emoții de turul I, învingând-o cu 6-1, 4-6, 6-0 pe americanca Jennifer Brady (80 WTA) Șarapova (30 ani), beneficiara unui wildcard, a revenit astfel în competiție după o accidentare din cauza căreia a ratat turneul de la Wimbledon.  Rusoaica a jucat la finalul lunii aprilie primele sale meciuri după ispășirea unei suspendări de 15 luni pentru dopaj cu meldonium. În turul secund, Șarapova o va înfrunta pe ucraineanca Lesia Țurenko (32 WTA), care a învins-o cu 6-3, 6-3 pe spaniola Lara Arruabarena. Alte rezultate:  Ana Konjuh (Croația) — Marina Erakovic (Noua Zeelandă) 6-3, 1-0 ab; Kayla Day (SUA) — Misaki Doi (Japonia) 6-4, 6-2;  Natalia Vihlianțeva (Rusia) — Danielle Lao (SUA) 6-4, 6-3; Nicole Gibbs (SUA) — Claire Liu (SUA) 4-6, 6-2, 7-6.

* În turneul masculin de la Washington, dotat cu premii în valoare totală de 2.002.460 de dolari, Marius Copil (90 ATP) s-a calificat, în noaptea în turul al doilea, după ce l-a învins, în runda inaugurală, cu scorul de 6-4, 7-6, după o oră și opt minute, pe americanul Sekou Bangoura (313). În turul următor Marius Copil îl va întâlni pe americanul Jack Sock (19), care a fost direct acceptat în această fază a competiției. Cei doi nu s-au mai întâlnit până acum.

 

 

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.