Sport

Toți cei șapte șahiști de la CSM Focșani 2007 s-au întors cu premii de la Cupa Grivița, desfășurată în județul Galați

Anton Soare
12 mar 2019 2773 vizualizări

Vineri, 8 martie 2019, la Școala Gimnazială Nr. 1 Grivița, județul Galați, s-a desfășurat concursul interjudețean de șah CUPA GRIVIȚA, ediția a II-a, rezervat celor mai de perspectivă copii până la clasa a IV-a, din rândurile celor în curs de consacrare și încă neconsacrați, care fac pregătire la diferite cluburi și școli din județul Galați și la C.S.M. Focșani 2007. Au participat 38 de jucători de șah, jucându-se șah rapid în sistem elvețian pe parcursul a șase runde.

De la C.S.M. Focșani au participat șapte șahiști, toți cu rezultate foarte bune, toți răsplătiți cu o cupă și o medalie, toți clasați în clasamentul general în prima treime.

Surprinzător pentru organizatorii gălățeni, primele trei locuri în clasamentul general, primele trei locuri în clasamentul copiilor până la clasa a II-a și primul loc la copiii de grădiniță au fost ocupate numai de vrânceni.

Dar iată și rezultatele fiecărui participant vrâncean în parte:

Performerul principal, Denis-Ionuț Pilă, cu 6 puncte din tot atâtea posibile, a ocupat locul I în clasamentul general. Bianca-Maria Beșleagă, cu 5 puncte, s-a clasat pe primul loc la fete și pe locul al II-lea în clasamentul general. Dăscălescu Adelin-Ștefan, cu 5 puncte, a ocupat locul I în clasamentul copiilor până la clasa a II-a și locul al III-lea în clasamentul general. Lungu Giulia, cu 4 puncte, a ocupat locul I în clasamentul fetelor până la clasa a IV-a (deși ea este doar în clasa a II-a). Timotei Petraru, cu 4 puncte, a ocupat locul I în clasamentul copiilor de grădiniță. Toia Filip Andrei, cu 4 puncte, a ocupat locul al II-lea în clasamentul copiilor până la clasa a II-a. Ursu Ștefan-Daniel, cu 3 puncte, a ocupat locul al III-lea în clasamentul copiilor până la clasa a II-a. Dintre copiii de la celelalte structuri sportive, s-au remarcat, în ordine, Călin AncaElena-Loredana GheneaNicu MarinAlexandru RădoiMilea Cosmin-Costel și Mazilu Alin, care fac pregătire la Șah Club Galați, Școala Gimnazială Nr. 1 Grivița și Școala Mihail Kogălniceanu.

Printre atâtea frumoase realizări și bucurii, nu se pot ascunde două regrete. Am stat bine cu prezența la nivelul copiilor de grădiniță, clasă pregătitoare, clasele I și a II-a, dar nu și la clasele a III-a și a IV-a. Al doilea regret este că la școlile din județul nostru se face mult mai puțin șah decât la alte județe.

Organizatori au fost Școala Gimnazială Nr. 1 Grivița, Primăria Grivița, Palatul Copiilor Galați și Șah Club Galați. Arbitrajul a fost asigurat de Lucian Jugaru și Mihai Strîmbu, sprijiniți de Adrian Chipăilă și Anton Soare.

Până în acest an, la primul nivel de vârstă și pregătire, aveam ca referință performanța din 2014 de la Galați a copiilor pe atunci de grădiniță Jinga Elena și Negoiță Matias-Ioan și a copiilor de clasă pregătitoare Nițu Ileana-Veronica și Pintilie Sebastian Matei, când toți patru au obținut punctaje foarte bune și primele două locuri în clasamentul general ne-au revenit nouă celor din Focșani. Acea memorabilă performanță a fost anul acesta depășită. Dacă tot l-am adus în discuție pe Sebi Pintilie, îl felicităm pe acesta pentru prestația din serialul VLAD, difuzat pe PRO TV. Probabil că este primul șahist vrâncean care joacă într-un film cu greutate.

Foarte rar se întâmplă ca la un concurs interjudețean toți șahiștii vrânceni să primească o cupă și medalie, cum s-a întâmplat anul acesta la Grivița. Performanța va rămâne mult timp întipărită în memoria participanților. Seriozitatea și abnegația cu care se muncește la C.S.M. Focșani 2007 dau roade. Tatăl lui Filip Toia a avut inspirația la sfârșitul concursului să-i numească pe cei șapte magnifici „EROII DE LA GRIVIȚA“. Nu a exagerat cu nimic.

Informații transmise de  Anton Soare

 

 

În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.